Mai mult

  10 caracteristici ale unui om destept

  Indiciile care te vor ajuta sa intelegi ca ai in fata un om inteligent, si nu un om complexat pana la ceruri care are o parerea prea buna despre el:

  Te consideri mai destept decat altii? Sa fim sinceri, cine nu-si doreste sa fie mai mult decat toti? Si nou vrem sa fim inteligenti, de aceea vrem sa ne dam seama cine este cu adevarat destept, si de la cine am putea lua exemplu. Noi stim cum se identifică cine este inteligent și cine nu prea.

  Caracteristicile oamenilor destepti:

  1. Vorbesc mai putin si fac mai mult . Pentru ca stiu ca doar ascultandu-i pe altii poti deveni mai destept. Acestia se delecteaza prin ascultarea altor oameni, si invata de la acestia

  2Stiu o multime de alte lucruri decat cele in care sunt specializate.  Ceea ce ii face deosebiti acesta este că ei se interesează în permanență de ocupații celor din jur.

  3. Jongleaza cu uzurinta intre munca, casa si interesele personale.  Si nu obosesc sa mentin acest echilibru. Cand jongleaza, reusesc sa mentina in ordine toate lucrurile cu care se ocupa.

  4. Absorb informatia de ultima ora . Deseori analizeaza wall-ul de pe retelele de socializare si de pe site-urile populare, pentru a nu pierde informatii actuale, prind trendurile mondiale si dispozitii societati.

  5. Chiar si atunci cand au probleme, vor zambi.  Oamenii inteligenti niciodata nu se vor lasa devastati pentru ca au un creier care le pune la dispozitie mai multe variante de dezvoltare a situatiilor create, mai repede decat lucrurile negative se pot intampla.

  6. Stiu ca de obicei sunt cei mai destepti din anturajul lor, de aceea nu incearca sa demonstreze acest lucru.  In schimb, fac tot posibilul sa imparta din cunostintele lor cu altii.

  7.  Daca sunt convingatori, vor face tot posibilul ca oamenii care lucreaza cu ei, sa devina mai destepti, mai comunicabili si mai populari.  Ei nu reprezinta o amenintare pentru ca stiu ca inteligenta nu poate fi furata. De aceea incearca sa se convinga ca angajatii lor sunt mai destepti decat ei.

  8. Au abilitati ascunse, pe care nu le arata pana cand nu vor avea ei nevoie de asta. Nu au nevoie de a-si demonstra capacitatea, pentru a arata ca-s mai bine decat altele.

  9. Pot avea, dar pot si sa nu aiba o educatie buna.  Cand sunt alaturi de voi, nu veti afla niciodata ce studii au pana nu le veti deschide cv-ul.

  10.   Ei niciodata in niciun fel de circumstante nu sa va numeasca prost, chiar daca ar putea sa faca asta cu uzura.  Ei au invatat din experienta lor amara, ca numind pe cineva prost, vor arata si ei la fel.

  Acum stii care sunt caracterticile unui om destept. Daca vreti sa fiti unul dintre ei, acceptati ideea budistului barbos isi blugi ponositi, Steve Jobs: «  Tot ceea ce vedem in jur, este crea de oameni ca noi. Noi suntem capabili sa schimbam, sa le influentam si sa cream altele noi » . Fiecare persoana este inteligenta trebuie doar sa stie cum sa-si gaseasca inteligenta si cum sa o foloseasca. Prin carti, oameni, invatamant, toti putem fi oameni destepti

  NU RATA

  Euro si dolarul, la paritate? Depinde de greci. 600.000 de firme ar putea sa-si caute noi furnizori de energie

  Sase automobile noi de peste 200.000 de euro s-au inmatriculat in prima jumatate a acestui an, dintre care doua de peste 350.000 de euro,...

  Scandal in PSD. Victor Ponta, acuzat pentru confuzia in care a aruncat partidul

  Declaratiile lui Victor Ponta despre o alianta cu PNL in urma careia PSD sa primeasca postul de premier si PNL candidatul la presedintia Romaniei...

  Sfaturi cum sa fii un bun strateg

  In termeni generali, un strateg este cineva care poate dezvolta si implementa un plan de actiune. A avea o strategie buna este esential pentru...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT