Mai mult

  Vrei sa devii asistent de marketing? Iata cum!

  Este greu sa treci o zi fara sa vezi o reclama directionata, un panou publicitar, o reclama sau un nou buletin informativ de marketing in casuta de e-mail sau mesajele text. Marketingul se intampla peste tot! In culise, un agent de marketing si un asistent de marketing dau viata acestor campanii.

  Ce face mai exact un asistent de piata? In acest articol, vom impartasi ceea ce trebuie sa stiti despre a deveni asistent de marketing.

  Ce este un asistent de marketing?

  Asistentii de marketing, numiti si coordonatori de marketing, lucreaza alaturi de directori si manageri de marketing pentru a-i ajuta cu proiecte care promoveaza vanzarile in numele unui produs sau al unui brand.

  O parte din munca lor poate fi administrativa, dar in unele cazuri, asistentii de marketing ajung sa-si ofere si serviciile creative, fie ca scriu copii sau administreaza conturi de social media, de exemplu.

  Departamentul de marketing lucreaza adesea indeaproape cu vanzari, cercetare de piata, productie, publicitate si echipa de creatie. Scopul unui agent de marketing este sa stimuleze vanzarile, sa promoveze cunoasterea marcii si sa pastreze loialitatea fata de brand in numele clientilor existenti.

  Ce face un asistent de marketing?

  Descrierea postului de asistent de marketing poate varia in functie de angajator si de obiectivul general al companiei sau al campaniei. Acestea fiind spuse, este de ajutor sa se uite la cateva descrieri comune de post pentru asistentii de marketing pentru a intelege ce se va astepta de la tine in aceasta pozitie.

  Iata o privire la cateva indatoriri de care este posibil sa fii responsabil ca asistent de marketing:

  • Monitorizarea conturilor de social media si interactiunea cu clientii
  • Analiza chestionarelor pentru studii de piata
  • Impartasirea ideilor pentru campanii de marketing
  • Scrierea copiei de marketing
  • Compilarea analizelor de marketing si raportarea acestora
  • Organizarea cercetarii de piata
  • Crearea prezentarilor si coordonarea evenimentelor
  • Ajutor la activitati promotionale
  • Comunicarea cu agentiile externe

  Ce abilitati ar trebui sa aiba un asistent de marketing?

  Asistentii de marketing lucreaza alaturi de diverse echipe si departamente. In orice moment, acestia pot ajuta la gestionarea mai multor campanii. Abilitatile valoroase pe care le detin asistentii de marketing includ:

  • Aptitudini organizatorice
  • Creativitate
  • Gandire analitica
  • Abilitati de comunicare
  • Abilitati IT, inclusiv utilizarea foilor de calcul pentru analiza datelor
  • Abilitati de prezentare
  • Abilitati de rezolvare a problemelor

  Cum sa devii asistent de marketing?

  Daca aveti un fler creativ si sunteti o persoana organizata care doreste sa ajute la aducerea ideilor la viata, atunci a deveni asistent de marketing ar putea fi un inceput excelent pentru o cariera de succes si interesanta.

  Apropo de incepere, de unde ar trebui sa incepi? Iata cum poti deveni asistent de marketing:

  Castiga o educatie

  In majoritatea cazurilor, asistentilor de marketing li se va cere sa aiba cel putin o diploma de licenta. Cele mai bune specializari pentru a exercita acest rol includ afaceri, comunicatii sau marketingul in sine. Diplomele de licenta tind sa dureze patru ani pentru a finaliza, dar calendarul poate varia in functie de locul in care frecventati scoala si daca sunteti inscris cu norma partiala sau cu norma intreaga. De asemenea, puteti obtine diploma online in loc de personal la o institutie precum Universitatea Poporului, unde programele sunt fara scolarizare. Oferim diplome de asociat, de licenta si de master in administrarea afacerilor. De asemenea, puteti alege sa obtineti un certificat in marketing la UoPeople.

  Creeaza CV-ul tau

  In CV-ul dvs., asigurati-va ca includeti educatia, experienta de lucru relevanta si orice certificari pe care le-ati obtinut. Cand aplicati pentru posturi de asistent de marketing, asigurati-va ca evidentiati abilitatile si cunostintele pe care le aveti si care va vor beneficia in pozitie. CV-ul dvs. serveste drept prima impresie si va fi folosit pentru a va duce la urmatorul pas al unui interviu, asa ca asigurati-va ca petreceti timp facandu-l cat se poate de puternic si prezentabil!

  Aplicati pentru locuri de munca

  Avand experienta, educatia, certificarile si CV-ul gata de plecare, este timpul sa aplici pentru locuri de munca! Puteti cauta locuri de munca de asistent de marketing pe site-urile web ale companiei sau pe panourile de locuri de munca. Asigurati-va ca filtrati in functie de nivelul de experienta, astfel incat sa puteti aplica pentru un post in cadrul timoneriei dvs. Ar putea fi, de asemenea, benefic sa trimiteti o scrisoare de intentie care sa explice in continuare motivul pentru care sunteti potrivit pentru postul deschis.

  Castiga experienta de munca

  Dupa obtinerea diplomei, este recomandat sa incepeti sa obtineti experienta de lucru, astfel incat sa va puteti construi CV-ul sau sa va dezvoltati intr-o companie. Experienta relevanta poate fi in pozitii de vanzari sau administrative. De asemenea, puteti aplica pentru locuri de munca care necesita crearea de continut sau analiza datelor, deoarece veti fi de asteptat sa stiti cum sa faceti asta ca asistent de marketing. Orice tip de experienta de munca va fi utila, fie ca este vorba despre o pozitie platita cu norma intreaga sau cu jumatate de norma, activitati de voluntariat sau un stagiu.

  Obtineti certificari tehnice

  Desi nu este neaparat necesar pentru rolul unui asistent de marketing, obtinerea de certificari tehnice va poate oferi un avantaj competitiv. Exista certificari in multe domenii care sunt relevante pentru pozitie, inclusiv analize, optimizare pentru motoarele de cautare (SEO), marketing digital, scriere de continut si marketing prin e-mail, pentru a numi cateva.

  Salariul mediu si perspectivele de angajare pentru asistentii de marketing

  Majoritatea asistentilor de marketing continua sa devina manageri de publicitate, promotii sau marketing. Biroul de Statistica a Muncii impartaseste ca domeniul este de asteptat sa creasca cu 10% intre 2020 si 2030, ceea ce reprezinta o crestere medie.

  Asistentii de marketing tind sa lucreze in birouri corporative sau agentii de publicitate si marketing. Ei pot lucra, de asemenea, la organizatii caritabile, producatori, comercianti cu amanuntul, companii media si de divertisment si firme de consultanta.

  NU RATA

  INTERVIU – EXCLUSIV: Raluka – „Lucrez la o piesa noua, diferita de tot ceea ce am facut eu pana acum”

  Frumoasa cantareata Alexandra Raluca Nistor, cunoscuta sub numele de scena Raluka, care ne-a uimit intotdeauna cu vocea sa puternica si atitudinea ‘girl power’, ne-a acordat...

  Cum sa fii o persoana sociabila

  A fi o persoana sociabila poate face viata mult mai interesanta. Este mai usor sa iti faci prieteni, sa ai conversatii atractive si sa...

  Anemia din timpul sarcinii

  Probabil ai auzit vorbindu-se foarte mult despre anemie, care inseamna practic un nivel scazut al fierului din sange. Anemia poate afecta orice persoana, in...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT