Mai mult

  Candidatura lui Tariceanu, alimentata cu sondaje de oamenii lui Ponta

  Candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la prezidențiale este incurajata de tabara premierului Victor Ponta, prin intermediul sondajelor de opinie…

  Ideea unui Tariceanu la Cotroceni ii surade lui Victor Ponta, daca ne luam dupa felul in care purtatorul de cuvant al Guvernului Mirel Palada jubila pe Facebook la momentul in care Calin Popescu Tariceanu vorbea in emisiunea lui Mihai Gadea despre cum il va invinge pe Antonescu in cursa pentru Cotroceni.

  „Peste ani, cand vom face retrospectiva acestui deceniu zbuciumat, ne vom da seama ca azi va fi fost o zi de-aia istorica, asemanatoare cu momentul in care Basescu a lacrimat la retragerea lui Stolojan. Cum zicea Gandalf: The tide is turning”, nota Palada pe Facebook.

  Purtatorul de cuvant al Guvernului, care este sociolog, a publicat și graficul de mai sus ce reda increderea in Crin Antonescu și Calin Popescu Tariceanu. „Poate va intereseaza sociologia electorala. Poațe știți sa-l citiți”, a comentat Palada langa graficul care il arata pe Tariceanu mult deasupra lui Antonescu.

  Vineri tabara lui Victor Ponta a lovit din nou „sociologic”. De aceasta data, a fost dat publicitații un sondaj al IRES, institut condus de Vasile Dancu.

  Sondajul indica victoria clara a lui Calin Popescu Tariceanu intr-un eventual tur II impotriva lui Crin Antonescu. Potrivit IRES, Tariceanu ar obține 71 la suta din voturi, in timp ce Antonescu ar fi votat de numai 29 la suta din cei intervievați. Este interesant ca sondajul indica inclusiv o victorie a lui Tariceanu impotriva lui Ponta: 52 la 48 la suta. Pe de alta parte, Antonescu ar pierde indiferent de adversar: 38 la 62 impotriva luiVictor Ponta și 44 la 56 impotriva lui Mihai Razvan Ungureanu.

  Sondajul difuzat de institutul lui Dancu a fost preluat imediat de Romania TV, postul lui Sebastian Ghița, un alt apropiat de-al lui Ponta. RTV prezinta sondajul ca pe o „rastunare de situatie pe scena politica”. „Anuntul lui Tariceanu de a candida la prezidentiale zdruncina toate calculele politice. Tariceanu il invinge zdrobitor pe actualul favorit, Crin Antonescu”, susține Romania TV.

  Susținerea frenetica de care se bucura Tariceanu in zona de influența a lui Victor Ponta (trebuie menționate aici și emisiunile lui Mihai Gadea) este evidenta. Pe de alta parte, in PSD parerile sunt mai degraba imparțite: este pe cale sa se nasca un clivaj intre ideea lui Ponta și a apropiaților sai de a susține un candidat din afara partidului și cea a taberei „tradiționale”, care e de parere ca PSD ar trebui sa aiba un candidat propriu, poate chiar pe Victor Ponta. De vazut daca premierul – care nu vrea sa faca greșeala lui Adrian Nastase din 2004, cand a candidat „la cererea partidului” și a pierdut totul – va rezista la presiunile interne sau nu.

  De vazut și daca dupa intervenția demna de tot interesul a lui Liviu Dragnea de vineri va renunța la varianta Tariceanu (chit ca ea i-a fost deja pregatita sociologic de apropiați; dar n-ar fi o problema, sondajele favorabile se pot referi și la alții!). Deocamdata, Ponta se afla la Roma unde sambata va fi primit de Papa Francisc.

  NU RATA

  Cum sa treci peste frica de-a fi singur noaptea

  Indiferent daca familia ta este in afara orasului, partenerul tau a plecat pentru noapte sau locuiesti pe cont propriu, noaptea poti fi un pic...

  Cele mai importante avantaje ale unui implant dentar

  In cazul pierderii unui dinte, inlocuirea acestuia cat mai curand este importanta pentru a preveni pierderea functionalitatii gurii. Astazi, cea mai buna solutie este...

  Sexul este cea mai dulce cale de impacare

  Cea mai dulce impacare este sexul fara nici un dubiu, mai ales in cadrul cuplurilor tinere, care nu prea isi dau seama ca trebuie...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT