Mai mult

  Care sunt locurile de munca in bucatarie?

  Tuturor ne place sa mancam la restaurantele care ofera mancare delicioasa , dar nu ne oprim niciodata sa reflectam la toata munca si oamenii din spatele fiecarui fel de mancare. Bucataria este formata din 18 statii in total si fiecare parte trebuie sa isi faca treaba cu grija pentru ca mancarea sa ajunga la masa in timp util.

  Aici va spunem mai multe despre joburi si obligatiile acestora.

  1. Director General

  Directorul general este responsabil de supravegherea operatiunilor restaurantului , de a asigura un serviciu excelent de restaurant, pe care il numim in fata casei, si de a lucra indeaproape cu bucatarul executiv si echipa de marketing.

  2. Asistent Director General

  Directorul general adjunct supravegheaza operatiunile restaurantului in absenta directorului general, ajuta la inventarierea, administrarea si personalul si, uneori, este responsabil de bar .

  3. Bucatar executiv

  Coordoneaza munca in bucatarie, creeaza retete , ajusteaza si creeaza meniuri, monitorizeaza costurile cu ingrediente si inventar.

  4. Bucatar Bucatarie

  Responsabil cu operatiunile zilnice din bucatarie, conduce linia de bucatarie , lucreaza cu bucatarul executiv pentru a crea retete si meniuri si ajuta la inventarierea ingredientelor si la comanda.

  5. Sous-chef

  Dupa bucatarul de bucatarie, el da instructiuni si pregateste bucatarii si angajatii.

  6. Patiser

  Dupa cum indica si numele, se ocupa de pregatirea aluatului si de coacerea exacta a totul, precum si a deserturilor.

  7. Chef garde manager

  Supervizeaza lucrarile de pregatire, lucreaza de obicei cu preparate reci, asista cu elemente artistice si estetice in timpul pregatirii mancarurilor.

  8. Camara, bucatar pregatitor

  El este responsabil cu organizarea bucatariei, taie, curata si pregateste mancarea.

  9. Linie de bucatarie

  Ei pregatesc mancare, lucreaza la o statie de gatit si primesc indicatii de la bucatarul de bucatarie.  

  10. Dispecer

  Se asigura ca mancarea este gata in timp util, finalizeaza prezentarea preparatelor si asigura o temperatura adecvata, directioneaza serviciul pentru a livra comenzi complete.

  11. Sommelier

  Este responsabil de educarea si sugerarea comenului despre vinul care se potriveste cel mai bine cu mancarea si inventarul de vinuri.

  12. Maitre D´

  Asigura o comunicare buna si consecventa intre bucatarie si sufragerie, gestioneaza tot personalul din sala de mese, imbunatateste experienta restaurantului.

  13. Server

  Ea este responsabila cu servirea mesei si sa ofere informatii si sugestii despre meniu si sa incaseze factura.

  14.Food runner

  Mai cunoscut ca ospatar, el este cel care se ocupa de transportul alimentelor de la bucatarie la masa, mentinand comunicarea cu servitorul si bucataria.

  15. Barman

  El este directorul barului, pregateste toate bauturile si se ocupa de inventarul barului.

  16. Gazda

  El se ocupa de intampinarea mesei la usa, repartizeaza mesele si asigura meniul, face rezervari.

  17. Busser

  Mentine mesele curate si limpezi, serveste meselor apa.

  18. Masina de spalat vase

  Pastreaza toate aparatele si vasele curate, se ocupa de dezinfectarea tuturor instrumentelor care se folosesc atat in ​​bucatarie, cat si in sala de mese.

  Munca acestor oameni, pe langa faptul ca este laborioasa si obositoare, necesita multa forta, deoarece trebuie sa reziste rutinelor lungi sub presiune. Cu siguranta munca fiecarui loc de munca trebuie apreciata si respectata.

  NU RATA

  Tratamente naturiste pentru alergii

  Alergiile sunt raspunsurile exagerate ale sistemului imunitar la substanțele care nu sunt, in general, considerate a fi daunatoare. Exista multe tipuri diferite de alergii,...

  Kris Jenner isi dezvaluie „Cel mai mare regret al vietii” (si consecintele sale fericite)

  Kris Jenner a avut o viata bine documentata. Acum, ea vorbeste despre cel mai mare regret pe care il are.In episodul de joi din...

  De ce China restrictioneaza exporturile de grafit

  Guvernul CHINEZ a fost prins neprevazut in octombrie anul trecut, cand America a lovit-o cu controale dure la export ale semiconductoarelor de mare putere....

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT