Mai mult

  Ce este furia necontrolata si cum ne afecteaza

  Furia necontrolata este un sentiment puternic ce provoaca anxietate, hipertensiune arteriala, dureri de cap si chiar agresiune sau abuz. Sa aflam mai multe despre furia necontrolata si cum ne afecteaza aceasta!

  Furia trebuie manageriata

  Ca orice alt sentiment necontrolat, trebuie sa invatam sa il manageriem. Daca invatam cum sa facem fata anumitor situatii, cum sa ne controlam furia si cum sa o calmam, putem sa ne schimbam in sens pozitiv, fiind mult mai linistiti si calmi.

  Raspuns rapid

  Furia necontrolata poare declansa doua raspunsuri complet diferite: fie lupti, fie fugi. Aceste emotii se declanseaza imediat si in cazul fricii, atunci cand ne temem pentru viata noastra.

  Afectiuni

  Furia produce stres si schimbari metabolice in cadrul organismului, iar problemele pe termen lung pot fi: durerea de cap, insomnia, eczeme, hipertensiune arteriala, dureri de stomac, depresie, atac de cord sau accident vascular cerebral.

  Cum o depistezi?

  Poti despista usor o persoana care sufera de furie necontrolata. De obicei, acestia sunt persoane explozive, care reactioneaza urat in momentul unei crize. Sunt mai retrasi, au o stima de sine mai scazuta, insa sunt manipulatori excelenti, apeland la aceasta furie din interior.

  Tehnici de relaxare

  Trebuie in primul rand sa vezi cand si ce iti declanseaza aceste crize de furie. Apoi, va trebui sa folosesti tehnici de relaxare, precum meditatia, yoga sau exercitiile de respiratie, care au rolul de a te detensiona in momente critice.

  Consiliere psihologica

  Daca niciun truc nu merge, atunci va trebui sa apelezi la ajutor specializat. Vorbeste cu un medic psiholog, du-te la cateva programari sau cere un tratament pentru excesele de furie. Cu siguranta un profesionist este cel mai in masura sa te ajute.

  NU RATA

  5 motive pentru care majoritatea relatiilor se termina dupa 5 luni de intalnire

  Primele 3-4 luni de intalnire sunt in primul rand distractive, intense si pline de sesiuni de make-out. Dar, odata ce acea infatuare s-a terminat,...

  De multe ori vedetelor nu le-a fost frica sa-si impartaseasca trupurile nefiltrate pe Instagram

  Vedem deseori celebritati pline de farmec pe feedul lor de Instagram. Ele nu arata asa tot timpul in fiecare zi. Nu se culca cu...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT