Mai mult

  Ce este link building si cum functioneaza?

  Construirea de linkuri (link building) este o tehnica de optimizare pentru motoarele de cautare care imbunatateste pozitionarea site-ului dvs. in rezultatele cautarilor. Legaturile sunt una dintre principalele modalitati prin care algoritmii motoarelor de cautare determina relevanta unei pagini. A avea un numar bun de linkuri catre un site indica faptul ca continutul respectiv este valoros. Atat linkurile externe, cat si cele interne, cresc vizibilitatea site-ului dvs. In plus, linkurile ajuta Google si alte motoare de cautare sa parcurga site-ul dvs. Citeste mai multe informatii despre optimizarea seo, advertoriale si link building aici: https://advertoriale.pro/.

  Ce conteaza in ceea ce priveste construirea de linkuri?

  Factorii care determina cat de benefica este o anumita legatura pentru pozitionarea dvs. includ:

  Popularitate globala: Site-urile populare primesc mai multe linkuri externe. Wikipedia ajunge in varful paginilor de cautare pentru multe subiecte, deoarece atat de multe site-uri fac linkuri catre ea.

  Popularitate locala: Popularitatea locala se refera la linkurile de intrare care vin de la site-uri similare. De exemplu, daca aveti un magazin de incaltaminte si un blog popular despre incaltaminte face legatura catre el, motoarele de cautare vor acorda mai multa atentie decat daca legatura ar veni de la un site neinrudit.

  Textul ancora: Cand cineva face o legatura catre magazinul dvs. de incaltaminte folosind “magazin de incaltaminte” ca text ancora, acest lucru trimite un semnal catre motoarele de cautare ca site-ul dvs. este o resursa buna pentru incaltaminte. Dar daca textul ancora care aduce vizitatori catre o pagina utilizeaza prea frecvent aceleasi cuvinte cheie, motoarele de cautare ar putea banui tactici de spam.

  Contextul linkurii: Legaturile sunt mai valoroase atunci cand contextul este direct legat de tema site-ului dvs. Tranzitia de la pagina curenta la cea catre care se face legatura ar trebui sa fie relativ fluenta.

  De unde provine legatura: Legaturile de pe site-uri de autoritate au mai multa greutate decat cele de pe site-uri mai putin reputabile. De exemplu, o legatura de pe blogul oficial al Google va avea mai multa autoritate decat una de pe un blog personal pe WordPress. Motoarele de cautare au metode pentru a filtra continutul spam si irelevant, iar Google are un sistem de evaluare care evalueaza paginile web individuale in functie de reputatia lor.

  Cum functioneaza construirea de linkuri?

  In esenta, exista doua modalitati de a dezvolta linkuri catre site-ul dvs.: interne si externe. Legaturile externe sunt mai dificil de obtinut deoarece provin din alte site-uri web. Inceperea cu linkurile interne este usoara deoarece depinde complet de voi. Tot ce trebuie sa faceti este sa alocati putin timp si sa planificati cu grija pentru a creste utilizarea linkurilor interne si a imbunatati optimizarea pentru motoarele de cautare pentru afacerea dvs.

  Linkurile profunde se refera la procesul de legare catre pagini in afara paginii dvs. de pornire sau a paginii de contact. Fiecare pagina de pe site-ul dvs. ar trebui sa fie accesibila printr-un link text (1). Cresteti linkurile interne prin conectarea la postari relevante de blog si pagini de produse, mai degraba decat sa indreptati vizitatorii doar catre pagina de pornire.

  Mentinerea unui blog ajuta la cresterea linkurilor interne oferind mai multe oportunitati pentru a va conecta la produse specifice sau la alte pagini interne. Nu uitati sa creati linkuri si de pe platformele de socializare.

  Pentru a obtine linkuri externe, cea mai buna strategie este sa creati continut excelent pentru site. De asemenea, puteti sa va adresati bloggerilor si altor influenceri pentru a le solicita sa scrieti articole ca invitat pe site-urile lor. Nu recurgeti niciodata la tactici de optimizare SEO de tip „palarie neagra”, precum plata pentru linkuri (2). Acestea se intorc impotriva voastra, deoarece linkurile provin din site-uri spam.

  Ce este link building?

  Dupa cum sugereaza si numele, construirea de linkuri implica procesul de obtinere a link-urilor catre site-ul tau.

  Este vorba despre mai mult decat simpla postare de link-uri care indica inapoi catre domeniul tau peste tot pe internet. Aceasta abordare scattergun nu va va creste clasamentul. In schimb, trebuie sa va echilibrati strategia si sa construiti relatii cu alte autoritati – plasand link-uri doar atunci cand este valoros si relevant pentru utilizatori.

  Iata zece beneficii majore ale dezvoltarii unei strategii solide de construire a linkurilor.

  1. Link-urile va ofera credibilitate

  Link-urile ofera credibilitate site-ului dvs., deoarece actioneaza ca indicatori terti ai puterii de autoritate a domeniului dvs. Google isi propune sa ofere utilizatorilor cele mai relevante rezultate. Pentru a face acest lucru, ia in considerare „autoritatea”. Cu cat este mai mare numarul de linkuri de calitate directionate catre site-ul dvs., cu atat este mai mare factorul de credibilitate.

  Google functioneaza pe baza faptului ca editorii buni se vor conecta la continutul dvs., deoarece le vor imbunatati experienta utilizatorului. Urmareste-te sa construiesti numai link-uri de pe site-uri autorizate – cinci link-uri bune depasesc intotdeauna 50 de link-uri rele.

  De asemenea, ar trebui sa va ganditi la numarul de domenii de la care va conectati inapoi – este mai bine sa obtineti 10 link-uri de la 10 domenii diferite de autoritate, decat 10 de la unul singur.

  2. Google foloseste linkuri pentru a va clasa site-ul

  Fara crearea de link-uri, nu tine cont de peste jumatate din considerentele de clasare ale Google. Link-urile sunt foarte importante pentru Google – de fapt este aproape imposibil ca Google sa-ti clasifice site-ul daca nu ai link-uri catre acesta, indiferent cat de grozav este continutul paginilor tale web. Pentru a te pozitiona mai sus decat concurentii tai, ai nevoie de mai multe link-uri inapoi decat au ei.

  Participati la practicile pe care algoritmii Google le privesc favorabil, adica incercari de a construi valoare si autoritate. Creati continut unic si original si partajati-l. Creati linkuri de incredere, diverse si relevante pentru a obtine rezultate mai bune.

  3. Backlink-urile va vor aduce o crestere a traficului web

  Crearea de linkuri este una dintre cele mai bune modalitati de a atrage audiente relevante de pe site-urile autoritatilor din industrie. Prin tintirea unor publicuri si nise relevante, veti imbunatati traficul din surse externe – iar traficul web este un bun indicator al sanatatii site-ului dvs.

  4. Crearea de linkuri duce la valori mai mari ale site-ului si scoruri SEO

  Daca sunteti priceput la SEO, veti intelege termeni precum Autoritatea domeniului (DA), Evaluarea domeniului (DR), Rankul paginii (PR), Rankul Alexa si asa mai departe. Prin construirea de backlink-uri, veti creste aceste valori, iar site-ul dvs. va beneficia, din punct de vedere al sanatatii. Acest lucru va ajuta, de asemenea, vizibilitatea si expunerea.

  5. Oportunitati mai mari de venituri si mai multe vanzari

  Mai mult trafic si valori mai bune inseamna mai multe oportunitati pentru generarea de venituri. Site-ul dvs. va aparea mai sus in rezultatele cautarii, aducand mai multi clienti potentiali la dvs. Aceasta inseamna ca veti putea vinde mai multe produse si servicii – precum si sa generati noi cai de venit.

  6. Relatii imbunatatite in cadrul nisei tale

  Facand asa cum recomanda Google si concentrandu-va pe crearea de linkuri in nisa dvs. din industria dvs., nu numai ca veti crea linkuri relevante, ci veti deveni mai strans conectat cu actorii de autoritate din sectorul dvs. Acest lucru poate deschide oportunitati si pentru alte cai de colaborare.

  7. Ajuta sa iesi in evidenta ca o voce de autoritate

  Desigur, doriti ca marca dvs. sa fie in fruntea industriei dvs., iar crearea de linkuri sustinuta va poate ajuta sa faceti acest lucru. In calitate de lider de marca, vei experimenta vanzari si venituri mai bune, deoarece oamenii te vor vedea ca pe o figura de incredere. Ca voce de autoritate, vei fi compania care domina conversatiile din domeniul tau.

  8. O sursa continua de trafic de trimitere

  Odata ce ati creat un link permanent pe un site de autoritate, ar trebui sa obtineti trafic regulat de la acel link in continuare. Comparati acest lucru cu modelele traditionale de publicitate si marketing – odata ce un anunt isi urmeaza cursul, nu mai primiti trafic. Prin construirea de backlink-uri de inalta calitate, va asigurati ca site-ul dvs. web vede trafic din surse externe pe termen lung.

  9. Vizibilitate si expunere crescute

  Pe langa utilizarea link-urilor pentru a creste clasamentul in cautare, poate sprijini generarea credibila de clienti potentiali. De exemplu, daca doriti sa ajungeti la o audienta intr-o noua locatie geografica, construirea de linkuri va va ajuta sa faceti acest lucru prin cresterea gradului de constientizare in acea locatie. Acest lucru poate avea un impact pozitiv mare asupra afacerii dvs. si va poate ajuta sa va stabiliti rapid ca un brand de incredere.

  10. Rate de respingere mai mici

  Google defineste „rata de respingere” ca „Numarul de sesiuni pe o singura pagina”. Cu alte cuvinte, numarul de persoane care au vizitat o pagina a site-ului dvs. apoi au plecat fara sa se uite in restul site-ului dvs.

  Speram ca aceasta postare ti-a oferit inspiratia pentru a incepe sau a-ti imbunatati strategia de conectare inapoi.

  Pe o nota finala, daca doriti sa obtineti un succes real cand vine vorba de crearea de linkuri, nu mergeti pe calea cumpararii de link-uri. Nici macar nu veti sti daca link-urile pe care le cumparati vor functiona – si exista sansa ca acestea sa functioneze chiar impotriva dvs. pe termen lung.

  In schimb, desi iti va ocupa mai mult timp, incearca sa obtii recomandari de la site-uri web de inalta autoritate. Creste-ti marketingul de continut (si asigura-te ca este de inalta calitate) si integreaza-ti strategia de construire a linkurilor pe toate celelalte canale.

  NU RATA

  Totul despre avocati

  In afara emisiunilor de televiziune sau a filmelor, este posibil sa nu stiti ce sunt avocatii sau ce fac acestia. In timp ce descrierile...

  Cele mai bune bancuri cu tehnologii

  Tehnologia evolueaza de la o zi la alta iar intreaga umanitate a devenit de-a dreptul dependenta de orice inseamna tehnologie. De aceea, in randurile...

  Partea noastra de raspundere

  de Principele Radu al Romaniei Viata romaneasca merge obisnuit, natural, organic inainte, in segmentele ei fundamentale: politica, economia, administratia, cultura si artele, societatea civila si...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT