Mai mult

  Clonarea lui Isus – utopie si blasfemie

  Profesorul N. Gavriluta de la Universitatea “Al. I. Cuza”, decan al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-politice din Iasi, trateaza intr-una dintre lucrarile sale o tematica fascinanta si uimitoare in acelasi timp, care continua pana astazi sa faca rumoare: clonarea lui Iisus Hristos! Despre ce este vorba?

  In anul 2000, s-a initiat un proiect cel putin ciudat numit “The Second Coming Project” (A doua venire a lui Hristos) de catre un grup ocult care isi propusese crearea in laborator a unei clone a Mantuitorului. Iisus ar fi urmat sa se “nasca” pe 25 decembrie in anul 2001. Actiunea avea scopul de a salva omenirea de la pacat, dupa cum au sustinut initiatorii ciudatului proiect. Grupul avea un lider si filiale in America, Anglia, Israel si Italia si ar fi cuprins atat oameni de stiinta, cat si politicieni si preoti!

  Clonarea lui Iisus at fi salvat astfel omenirea prin insasi tehnologia omenirii: omul modern se saturase sa astepte un miracol, asa ca de ce sa nu il creeze el insusi? Dupa cum declara unul dintre initatorii proiectului: “Nu putem sa mai asteptam, doar prin sperante si rugaciuni, sa se intoarca Iisus. Avem tehnologia sa-l readucem printre noi. Nu exista nici un motiv moral, legal sau biblic – ca sa nu actionam. Stiinta clonarii ne-a fost data de Dumnezeu tocmai pentru a-l readuce pe Pamant pe Hristos”.

  Aceasta parere cel putin uimitoare trebuia sustinuta cumva, iar initiatorii The Second Coming si-au gasit sa sustina clonarea lui Iisus tocmai prin citate din… Biblie! Astfel, Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel care spune: “Intru El avem rascumpararea prin sangele Lui”, s-ar referi la faptul ca Pavel avea atunci cunostinta faptului ca in sangele lui Hristos exista AND-ul necesar ca in viitor El sa fie la momentul oportun, cand “vin veacurile”, clonat! Iar veacurile au venit, dupa adeptii acestui proiect! La fel, la Cina cea de Taina, cand Iisus li se adreseaza ucenicilor spunandu-le: “Beti dintru acesta toti. Ca acesta este Sangele Meu”, El anunta o noua intalnire cu apostolii si le-ar cere acestora sa Ii conserve sangele pentru viitor, pentru ca atunci cand stiinta clonarii va fi in sfarsit dezvoltata, El sa poata reveni intre oameni! Iisus ar fi stiut astfel ca in felul acesta va veni a doua oara in lume si ar fi avut o incredere deplina in puterea si inteligenta omului, de care se pare ca ar depinde intreaga sa revenire! Daca intiatorii The Second Coming chiar cred aceste argumente, atunci clonarea lui Iisus este nu numai logica, ci si o datorie sfanta pentru ei!

  Proiectul care propunea clonarea lui Iisus nu a fost luat prea in serios de catre oamenii de stiinta, care s-au multumit sa replice ca proba biologica necesara ar fi dificil, daca nu imposibil de gasit. Sursele pentru AND ar fi fost Giulgiul din Torino care inca nu este autentificat, lemnul Sfintei Cruci sau parul lui Hristos! ADN-ul extras dintr-una din sursele acestea ar fi fost injectat intr-un ovul prevelat de la o fecioara, pentru ca totul sa fie “ca la carte”. Ovulul ar fi fost apoi plasat in uterul unei fecioare, iar pe 25 decembrie 2001 Hristos s-ar fi nascut a doua oara gratie omului! Biologii au aratat ca, pe langa problema sursei de AND exista si problema vechimii sale: AND-ul vechi de 2000 de ani nu este in perfecta stare, nemaivorbind de dezvoltarea neindeajuns de avansata a clonarii. Savantii au inca probleme cu clonarea si rezultatele sale, sa nu uitam ca celebra Dolly a trebuit eutanasiata deoarece avea o boala pulmonara fatala! Cum ar fi sa revina printre noi un Hristos cu plamani bolnavi?…

  Clonarea lui Iisus nu a fost luata prea in serios, dupa cum se spunea, de catre majoritatea oamenilor de stiinta, insa a provocat un soc si uimire in cadrul bisericii. Pentru aceasta si pentru orice credincios, ideea clonarii Mantuitorului este cea mai mare blasfemie posibila. Vaticanul a numit ideea o monstruzitate, declarand ca nu Iisus se va intrupa intr-o asemenea clona, ci insusi Anticristul care va pacali omenirea. Omul nu se poate substiui lui Dumnezeu, de aceea clonarea in general este vazuta ca fiind un pacat al ignorantei si arogantei umane, nemaivorbind de ce pacat este clonarea lui Iisus! Aceasta idee ar fi de fapt implantata chiar de Satana in creierul unor oameni ignoranti si impresionabili, fara credinta adevarata pentru ca prin intermediul lor sa vina in lume si sa o stapaneasca odata pentru totdeauna prin siretenia sa. Omul i se va supune, caci va crede ca i se supune lui Iisus.

  In pofida scepticismului savantilor si a impotrivirii ferme a credinciosilor, subiectul clonarea lui Iisus face valuri si isi castiga noi adepti. In Romania a aparut de curand traducerea unei povesti fictive care trateaza exact acest subiect, carte care s-a bucurat de enorm succes in America: “Evanghelia lui Jimmy”. Astfel, Jimmy, un hippiot american absolut normal, desi putin nonconformist, afla cu stupoare ca este clona lui Iisus! Un intreg complot organizase nasterea sa in scopul de a-l folosi in manipularea maselor de oameni creduli. De aici, firul narativ prinde cititorul si il fascineaza, ideea clonarii lui Iisus facandu-si loc in mentalul sau. Aceste scenarii par astazi total SF si imposibile, dar nu strica sa te gandesti: ce va fi in viitor cand stiinta clonarii se va perfectiona inevitabil si aceasta idee chiar va fi posibila? Se va pune in actiune ideea si daca da, ce fel de Iisus va veni printre oameni? Este posibila o salvare spirituala a omului prin mijloace complet profane, tehnice?

  Insasi ideea clonarii lui Iisus arata cat de instrainat a devenit omul de astazi de spiritualitatea crestina in special si religioasa in general, de valorile odata unanim acceptate ale sacralitatii.

  NU RATA

  Tom Cruise si Cameron Diaz muta Hollywood-ul la Sevilla pentru premiera mondiala a filmului „Noapte si zi”

  Premiera aseara la Sevilla a blockbuster-ului nord-american Night and Day a transformat pentru o zi capitala Andaluziei intr-o ramura a axei mondiale a cinematografiei,...

  Totul despre sexul vaginal

  Chiar daca exista mai multe tipuri de sex, sexul vaginal ramane totusi cel mai practicat de catre majoritatea cuplurilor. Sexul, in general, este destul...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT