More

  Cum sa previi atacul de panica

  on

  |

  views

  and

  comments

  Este surprinzator cat de multi oameni au atacuri de panica in zilele noastre. Stresul si starea de anxietate reprezinta un teren propice pentru declansarea unui atac de panica, iar in prezent este un lucru evident ca multi dintre noi ne confruntam cu lungi episoade de stres.

  Tulburarea de panica este o problema de tip anxios, in care o persoana are episoade de frica foarte intense si care apar brusc. Aceste episoade sunt numite atacuri de panica, pot dura de la cateva minute la cateva ore si pot aparea frecvent sau doar din cand cand. In cele mai multe dintre cazuri, cauza lor ramane necunoscuta.

  Atacul de panica se manifesta prin aparitia unor stari de teama, neliniste, moarte iminenta si prin palpitatii, dureri de cap si senzatie de sufocare.

  Simptomele intalnite in cadrul unui atac de panica pot fi :

  – palpitatii

  – tahicardie

  – senzatie de sufocare

  – durere toracica

  – ameteli

  – senzatie de lesin

  – stari de greata

  – amorteala

  – frisoane

  – teama iminenta de moarte

  – teama de a face un lucru irational

  De cele mai multe ori, atacurile de panica apar spontan, insa exista si cauze care le pot declansa (moartea cuiv apropiat, oboseala excesiva, suprasolicitarea). Specialistii au observat ca de-a lungul vietii noastre ne putem confrunta cu pana la 20 de atacuri de panica. Pe masura ce ele reapar, intervine agorafobia, persoana avand o mare teama de a merge in locuri pe care nu le cunoaste, optand numai pentru locurile si persoanele care ii inspira siguranta.

  Cauzele declansatoare ale atacului de panica pot fi:

  – mostenirea genetica : copiii ai caror parinti sufera sau au suferit de atacuri de panica sunt predispusi la acestea de 8 ori mai mult de cei care nu au avut in familie asemenea manifestari.

  – hipoglicemia, boala Wilson, problemele hipertiroidiene, carente ale vitaminei B, sindromul de stres post –traumatic.

  – intreruperea brusca a unei medicamentatii.

  – unele medicamente folosite in tratamentul bolilor de inima pot induce aparitia atacului de panica.

  – atacurile de panica se pot declansa si la persoanele care sufera deja de unele fobii.

  – cauze sociale sau de mediu.

  – fumatul in exces.

  – tulburari neurologice ca epilepsia.

  – afectiuni pulmonare.

  Tratamentul in atacurile de panica sunt atat prin medicamente , terapii, dar si prin eliminarea cauzei care a declansat atacul: medicatia, fumatul, drogurile, cafeina.

  Medicamente recomandate pot fi:

  – inhibitori ai recaptarii serotoninei

  – antidepresivele

  – bezodiazepinele

  Dupa efectuarea unui control amanuntit, doctorul iti va face o schema de tratament pe care trebuie sa o urmezi.

  Atacurile de panica sunt un lucru ce ne poate afecta viata, de aceea, daca ne regasim in simptomele prezentate mai sus, trebuie sa cerem sfatul unui medic.

  Share this
  Tags

  Must-read

  ce te motiveaza in viata ? 5 modalitati de a afla

  Probabil ca ati auzit vechea zicala ,,cunoasteti-va pe voi insiva". Faptul ca te intelegi pe tine insuti este un pas cheie in a duce...

  Vreau un amant!

  „Buna reginelor, Ma numesc Lili si as vrea sa va spun povestea mea. Am 32 de ani, sunt casatorita de 4 ani, am doi copilasi...

  Cele mai bune trucuri pentru a depasi un esec in dragoste!

  Putine dintre noi, femeile sensibile, suntem ocolite de escuri in dragoste. Odata si odata tot se intampla ceva, nu facem alegerea corecta si ajungem...

  Recent articles

  More like this