Mai mult

  De ce „Mare of Easttown” a fost cel mai recomandat serial anul acesta

  In fiecare an exista un serial care, din x motive, devine cel mai bun din lumea serialelor. Criticile, analizele in profunzime si stirile conexe nu inceteaza sa apara dand despre ce sa vorbim saptamana de saptamana. Pana acum, serialul care a fost cel mai mult pe buzele celor care se dedica scrierii si vorbirii despre seriale a fost, fara indoiala, Mare of Easttown. Nu se poate spune ca este o revelatie (nu cu Kate Winslet implicata), dar este unul dintre cele mai bune si despre care se vorbeste in prima jumatate a anului.

  Creat si scris de Brad Ingelsby si regizat de Craig Zobel, intregul sezon este disponibil pe HBO. Ceea ce ridica, de la bun inceput, sunt cazurile unei tinere asasinate si a unei alte rapite care trebuie rezolvate de protagonistul ei, care se lauda cu o viata dezastruoasa. Multi factori au jucat in favoarea lui Mare of Easttown: distributia sa, rasturnarile sale de scenariu, acele vieti blocate ale unui mic oras american… Asta si faptul ca cele sapte capitole au fost lansate unul cate unul au alimentat conversatia episod dupa episod si sa nu-l arda pe toate deodata. Fiind serialul pe care criticii si jurnalistii au insistat cel mai mult, pe unii dintre ei i-am intrebat de ce li s-a parut atat de bun si de ce l-ar recomanda celor care inca nu-l cunosc pe Mare Sheehan.

  Marina Such, coordonatorul Serielistas si autoarea cartii Guide to the galactic seriephile, subliniaza ca „cel mai bun lucru despre Mare of Easttown nu este rezolvarea misterului sau sau a atmosferei sale de oras mic cu putine oportunitati. La urma urmei, avem Am vazut deja multe seriale de politie din acel stil, chiar si cu un protagonist precum Mare. Cel mai bun lucru la serial este grija pentru detalii in constructia acelui oras si a locuitorilor sai. Este portretul personajelor sale si al prieteniei feminine in ea centru ceea ce o ridica”.

  In centrul acestei elevatii se afla Winslet care, asa cum subliniaza regizorul Kinotico (Onda Cero), David Martos, „isi arata cele mai bune arme. Este o femeie normala, cu un corp normal si o viata normala… si fara Totusi, ceea ce face pe ecran este extraordinar. Cu o privire catre terapeutul ei, ea explica toata durerea pe care o poarta pe care nu indrazneste sa o impartaseasca.” El este, de asemenea, de acord in a sublinia, la fel ca Such, importanta grijii atunci cand isi construiesc universul si pe cei care il hranesc.

  „Nu este usor pentru un serial bazat pe mecanismul clasic al anchetei politienesti sa prinda privitorul prin elemente exterioare investigatiei in sine. Serialul te invita sa stii totul despre locuitorii din Easttown, chiar si sa inchiriezi una dintre acele case darapanate. sa imparta cu ei o zi de nastere a copiilor sau o bere la bar. Intotdeauna astept sa apara Mare conducand dupa un colt”, adauga responsabilul Kinotico.

  Raquel Hernandez, de la HobbyConsolas (Axel Springer), face un pas mai departe si, pe langa faptul ca evidentiaza „naturalitatea lui Kate Winslet” in acest „thriller politist absorbant, bine filmat”, mentioneaza si „carisma lui Evan Peters”. El adauga analizei sale si alte puncte forte ale Mare of Eattown care il fac atat de atractiv si captivant, cum ar fi „combinatia de drama si mister si reflectiile asupra complexitatii familiei”.

  In ciuda succesului sau, trebuie recunoscut, asa cum subliniaza Alvaro Onieva, redactorul-sef al Fuera de Series, ca „Mare of Easttown a fost precedata de o premisa neapetisanta si larg vazuta” si ca „fara Kate Winslet si casa de discuri HBO , probabil ca nici nu am fi dat o sansa.” Acestea fiind spuse, continua el, „ceea ce nu a fost la fel de important ca cum”. In favoarea sa, pe langa „realism” si „un protagonist cu multe nuante si o drama profunda”, Onieva subliniaza ca „nu se preface a fi o fictiune mai inteligenta decat privitorul. De fapt, este usor sa conecteaza punctele cazului – sau cel putin majoritatea – inainte de rezolutie, dar nu conteaza. Cel mai bun lucru despre Mare of Easttown este constructia personajelor si atmosferei sale. Cazul este aproape secundar.”

  NU RATA

  Compatibilitatea sagetatorilor cu celelalte zodii

  Berbec. O relatie minunata si de lunga durata. Va fi ca o dragoste la prima vedere, dupa care veti descoperi din ce in ce...

  6 lucruri pe care sa nu le spui cuiva care se confrunta cu depresie

  Cand cineva la care tii se lupta, poate fi dificil sa stii ce sa spui. Uneori poate fi coplesitor. Chiar si cei mai bine...

  Muzeul civilizatiei dacice si romane de la Deva

  Muzeul civilizatiei dacice si romane de la Deva, numit in trecut Muzeul Judetean Deva, reprezinta un continuator al intregii Societati de Istorie si de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT