Mai mult

  Despre Anime-ul Samurai X

  Anime-ul Samurai X, cunoscut si ca Rurouni Kenshin, este unul dintre cele mai apreciate seriale de gen din lume. Se afla in primele locuri ale topurilor celor mai bune anime-uri din toate timpurile, detinand deseori pozitia principala. Serialul are un total de 95 de episoade si 4 filme de sine statatoare. Povestea se bazeaza pe perioada erei Meiji din Japonia avand ca protagonist un tanar samurai. Himura Kenshin este un fost asasin care decide sa devina un hoinar care sa apere oamenii nevinovati ai Japoniei. Povestea devine tot mai serioasa pe masura ce serialul evolueaza.

  Povestea anime-ului Samurai X are loc in timpul erei Meiji, avand ca si personaj principal un asasin extrem de cunoscut in timpul razboiului Bakumatsu (primind numele Hitokiri Battosai) care intre timp decide sa devina hoinar si sa ofere protectie oamenilor nevinovati din Japonia. El face acest lucru pentru a-si spala pacatele si crimele comise in trecut. In al 11-lea an al erei Meiji (in anul 1878) el o intalneste in Tokyo pe tanara Kaoru Kamiya care se lupta cu un ucigas ce sustine ca este asasinul de razboi Battosai. Cum Kenshin il invinge pe falsul asasin, Kaoru afla ca de fapt el este celebrul criminal, insa descopera in el o latura calda si gentila, oferindu-i un loc unde sa stea la dojo-ul sau. Kenshin leaga prietenii cu un orfan dintr-o familie de samurai pe nume Yahiko, un fost membru al armatei Sekiho pe nume Sanosuke Sagara si o doctorita misterioasa pe nume Megumi.

  In anime-ul Samurai X nu lipsesc personajele negative care mai mereu au ceva de impartit cu Kenshin. Oameni din trecutul sau precum Shinomori Aoshi si rivalul Saito Hajime il bantuie, creindu-i probleme cu noua „familie” de care acesta invata sa se bucure. Dupa cateva luni in care dojo-ul lui Kaoru devine casa sa, Kenshin afla ca succesorul sau la titlul de „asasin din umbra” Shishio Makoto planuieste sa distruga guvernul Japoniei, incepand din Tokyo, si sa isi insuseasca intreaga tara. Crezand ca prietenii sai vor fi atacati de oamenii lui Shishio, Kenshin merge singur la el, incercand sa il doboare. Insa prietenii sai ii vin in ajutor si chiar noi prieteni i se arata. Decide sa le accepte ajutorul, si dupa o lupta sangeroasa cu Shishio, Kenshin il invinge pe asasinul sangeros care moare datorita temperaturii ridicate a corpului ce provine de la arsurile suferite in trecut.

  Aici anime-ul Samurai X se desprinde de povestea revistei manga si dezvolta noi fire epice. Trecutul il vaneaza pe Kenshin care este cautat de Yukishiro Enichi, fratele primei sale iubiri, Tomoe. Ea dorise sa-si razbune logodnicul ucis de sabia lui Kenshin insa se indragostise de el. Tradarea ei fata de familie duce la transformarea sa in momeala pentru Kenshin, dandu-si viata pentru a-l salva. Enishi vrea sa isi razbune sora moarta si o rapeste pe Kaoru despre care Kenshin crede ca a murit. Tanarul samurai afla insa ca Kaoru traieste si porneste sa o salveze, lucru pe care reuseste sa il faca.

  Alte fire epice ale anime-ului Samurai X il infatiseaza pe Kenshin luptandu-se cu piratii Kairyu pentru a o salva pe Kaoru, fiind ajutat intr-un final chiar de lidera acestora, Shura, care se si indragosteste de el, si lupta lui Kenshin cu un samurai crestin. Amakusa Shogo, un tanar crestin ai carui parinti au fost ucisi din cauza credintei lor in timpul sogunatului, a fost invatat de unchiul sau acelasi stil de lupta cu katana ca si Kenshin. El doreste sa razbune crestinatatea si sa transforme Japonia intr-un taram sfant. Este vazut de oameni ca Fiul lui Dumnezeu, insa miracolele sale sunt in general cunostinte dobandite in timpul sederii sale in vest. A stapanit tehnica Vitezei lui Dumnezeu de la varsta de 14 ani si chiar a imbunatatit-o. Pentru a-l invinge, Kenshin a fost nevoit sa invete tehnica suprema a stilului de lupta invatat de la maestrul sau Seijuro Hiko.

  Anime-ul Samurai X a determinat crearea a patru filme originale animate care povestesc intamplari din culisele seriei de animatie, bazandu-se in general pe dezvaluirea trecutului lui Kenshin. In 2001, Warner Bros. a declarat ca un film de actiune cu aceasta poveste va aparea pe marile ecrane probabil in 2012. Acestui film ii va putea urma o intreaga serie daca va avea succes. Actorii principali au fost deja alesi si filmarile au inceput.

  Anime-ul Samurai X a fost si este extrem de bine vazut atat de critici cat si de fani. Sunt admirate scenele de lupta originale si palpitante si scenariul bine facut. Deasemenea, filmul original Rurouni Kenshin: Trust and Betrayal a fost si este considerat unul dintre cele mai bune filme originale din toate timpurile, avand un scenariu captivant, noi grafici ale personajelor si scene de lupta extrem de sangeroase insa frumoase in acelasi timp.

  NU RATA

  Top 10 scandaluri sexuale de pe scena politica

  Politicienii sunt cinstiti, increzatori si reprezinta inima unei natiuni, nu-i asa? GRESIT! Politica lor pare a fi corecta, uneori, dar, de cele mai multe...

  Afla acum de ce te poti ingrasa chiar daca tii o dieta!

  Greutatea corporala este una dintre cele mai mari batai de cap ale femeilor. Cu disperare, ele ar tine orice dieta pentru a scapa de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT