Mai mult

  Dictionarul viselor: au o singura interpretare?

  Cu siguranta, de mai multe ori ai auzit ca visele noastre dezvaluie anumite aspecte ale tale sau, cel putin, ale subconstientului tau. Si este curios ca, in plus, cu totii avem cateva vise recurente si nu putem sa nu ne intrebam care este sensul lor. Dar exista o singura interpretare a viselor?

  De la inceputul umanitatii, visele si semnificatia lor au starnit un interes si o curiozitate imensa. In Grecia antica si Roma , visele erau considerate mesaje trimise de zei si filosofi precum Socrate sau Aristotel, credeau in capacitatea lor revelatoare. Si din totdeauna si in toate civilizatiile visele au fost ceva curios si fascinant , ajungand chiar sa credem ca prin ele ne-am mutat in vietile noastre trecute.

  Sigmund Freud, neurologul austriac tata al psihanalizei, a fost una dintre cele mai influente personalitati din acest domeniu si, de fapt, The Interpretation of Dreams (1899)Este considerata cea mai importanta lucrare a sa, deoarece, odata cu ea, a inaugurat o noua disciplina pentru a descoperi complexitatile mintii umane. Cu aceasta teorie a introdus ideea ca mintile umane stocheaza emotii si amintiri in subconstient si tocmai acestea sunt cele care modeleaza visele. Dar, in conformitate cu aceasta, cum ar trebui sa le interpretam? Vezi interpretarea celor mai comune vise la https://foxi.ro/articol/dictionar-de-vise.

  Ce inseamna ceea ce visam?

  Uneori ne petrecem intreaga zi incercand sa deslusim sensul unui vis pe care l-am avut cu o seara inainte si tindem sa credem ca subconstientul nostru incearca sa ne spuna ceva. Ei bine, aceasta explicatie nu este deloc gresita. Potrivit lui Freud, prin vise se elibereaza partea dintre noi care este asuprita in timpul zilei : ne exprimam dorintele, fobiile si temerile, grijile si instinctele noastre. Adica, intr-un fel, in timpul noptii, dam frau liber partii mintii noastre pe care eul nostru treaz incearca sa le contina.

  Cand incercam sa ne dam seama ce vrea sa ne spuna subconstientul nostru, visele recurente capata o relevanta deosebita.Multe nopti, in visele noastre, revenim in locuri pe care le-am vizitat deja in alte vise sau visam la oameni si experiente in mod repetat. In aceste cazuri, pentru a descifra sensul a ceea ce visam, este important sa acordam atentie elementelor comune . Si este ca, potrivit lui Freud, toate sunt interpretabile, asa ca trebuie sa analizam ce greutate au in viata noastra pentru a sti ceea ce subconstientul nostru doreste sa ne dezvaluie.

  Interpretarea viselor

  Potrivit neurologului austriac, toate visele simbolizeaza ceva si indeplinesc o functie – sa ne elibereze mintea, sa ne exprimam o preocupare, sa exprimam o dorinta – si multe dintre ele sunt generate de mintea noastra pentru a satisface o dorinta sau o nevoie, chiar si cosmaruri. De aceea, putem spune ca toate visele, fara exceptie, au un sens specific .

  Cu toate acestea, nu trebuie sa avem incredere in miturile sau legendele urbane. Elementele care apar in visele noastre nu inseamna acelasi lucru pentru toti cei care viseaza din simplul motiv ca nu au acelasi sens in viata constienta a tuturor indivizilor. Nici ele nu sunt revelatii divine si nici nu exista sensuri universale. Ceea ce este adevarat este ca exista asocieri comune intre elemente si sentimente sau preocupari . De exemplu, visarea ca vom cadea, ceea ce obisnuia sa fie asociat cu frica pe care stramosii nostri o traiau atunci cand dormeau in aer liber, inseamna, potrivit psihanalizei, lipsa de incredere sau nesiguranta.

  Conform acestei teorii, putem spune ca exista un dictionar universal al viselor? Daca da, mai mult decat un ghid care defineste sensul specific si concret al experientelor subconstientului, un dictionar de vise este un fel de ghid cu care putem face interpretari generale.. Desigur, atunci cand interpretam orice vis, trebuie sa retinem ca fiecare element sau reprezentare are o interpretare specifica, iar sensul acestora poate varia in functie de individ si de circumstantele in care se regaseste.

  NU RATA

  Exercitii pentru a evita durerea de sciatica in timpul sarcinii

  Unul dintre disconforturile din timpul sarcinii este durerea nervului sciatic, este o durere fulgeratoare sau amorteala in partea inferioara a spatelui, feselor sau in...

  Alternative sanatoase la bauturile de vara

  Cand vine vorba de bautura de vara, nu este nimic mai rau decat sa te simti plin si umflat dupa cateva beri. Pe de...

  Bashar al Assad: de la student londonez la dictator acuzat de genocid

  Cele doua tabere nu pot sa cada de acord asupra viitorului lui al Assad. Acesta s-a nascut pe 11 septembrie 1965 in Siria. Era...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT