Mai mult

  Invata acasa: activitati si raspunsuri pentru clasa a 7-a

  Buna dimineata! Speram ca ati avut un weekend minunat, dar acum este timpul sa studiati. Mai jos veti citi un rezumat al activitatilor si intrebarilor de astazi pentru clasa a7-a. Sunteti pregatiti? Ei bine, sa incepem.

  MATEMATICA „Folosirea riglei si a busolei pentru a desena inaltimile intr-un triunghi”

  De ce rigla si busola? pentru ca sunt instrumentele care specifica si faciliteaza construirea curbelor, liniilor drepte si circumferintelor. Toate constructiile cu rigla si busola trebuiau sa fie aplicatii succesive a cinci constructii de baza, folosind puncte, linii si cercuri in fiecare dintre ele.

  Aceste cinci constructii posibile sunt:

  • Creati o linie care uneste doua puncte preexistente, desi in lumea reala este posibil doar construirea unui segment de linie.
  • Creati cercul cu centrul intr-un punct dat si ale carui puncte, oricare dintre ele, ating un alt punct dat.
  • Creati punctul in care doua linii neparalele se intersecteaza.
  • Creati punctul sau perechea de puncte in care o linie si un cerc se intersecteaza, daca se intampla.
  • Creati punctul sau perechea de puncte in care doua cercuri se intersecteaza, daca se intampla.

  Cu toate acestea, constructiile drepte si busole i-au condus pe greci la trei probleme pe care nu le-au putut rezolva.

  1. Avand in vedere un cub de o anumita dimensiune, este posibil sa construiesti un alt cub cu volumul de doua ori mai mare?
  2. Este posibil sa trisectezi un unghi?
  3. Este posibil sa patrati cercul?

  „Duplicarea cubului” consta in construirea cu o rigla si busola a muchiei unui cub al carui volum este de doua ori mai mare decat volumul unui cub dat. „Trisectia unghiului” consta in construirea cu o rigla si busola a razelor care impart un unghi in trei unghiuri egale. Iar „patratul cercului” consta in construirea cu o rigla si busola a unui patrat cu aceeasi zona ca un cerc dat. Din aceste probleme recunoscute, negasind o solutie, multi matematicieni, secole mai tarziu, s-au dedicat studiului lor.

  Un alt matematician care a contribuit la dezvoltarea si rezolvarea triunghiurilor dreptunghic a fost Euclid. In teorema sa, Euclid propune ca, in orice triunghi dreptunghic, atunci cand se traseaza altitudinea care corespunde varfului unghiului drept fata de ipotenuza, se formeaza doua triunghiuri dreptunghiulare.

  Un triunghi are trei altitudini. Pentru a demonstra acest lucru, trasati altitudinile pe un triunghi ascutit. Mai intai avem triunghiul ascutit cu varfurile ABC. Este considerat varful A , asigurandu-va ca suportul este complet sprijinit pe partea opusa si ca trece prin varf. Apoi se traseaza linia perpendiculara si, pentru aceasta, se foloseste rigla sau un alt patrat.

  Procedura se repeta pentru latura B: patratul se sprijina pe latura opusa varfului B si se traseaza cu o linie perpendiculara segmentul de linie de la varful B spre latura opusa, asigurandu-se ca se formeaza un unghi drept de 90 de grade. Si procedura se repeta pentru partea lipsa, in acest caz, C .

  Asa se intersecteaza cele trei altitudini ale unui triunghi in acelasi punct numit ortocentru , identificat cu galben.

  Priviti urmatorul audiovizual , in care triunghiul ascutit si ortocentrul sunt in interiorul triunghiului; in triunghiul dreptunghic este in unghi drept, iar in triunghiul obtuz este in exteriorul triunghiului.

  Pentru a analiza problemele derivate din aceasta Teorema si altele, ar trebui sa accesati pagina oficiala a programului Invatati acasa din sectiunea Matematica. Acolo vei gasi exemple si multe alte lucruri care te vor ajuta sa continui sa inveti.

  ARTE „Hai sa ne jucam: cetatenie vie”

  Prin joc, vei reflecta asupra importantei patrimoniului cultural in construirea cetateniei mondiale.

  Puteti crea mai intai carti cu intrebari si provocari despre locurile pe care doriti sa le explorati. Ganditi-va la locurile care va atrag atentia. Amintiti-va ca cautati valori comune cu alte comunitati culturale si contributiile acestora la Patrimoniul Mondial.

  Regulile pot fi, de exemplu, urmatoarele:

  1. Veti intoarce cartile pe rand.
  2. Vei incerca sa indeplinesti cele trei provocari. Veti castiga o stea pentru fiecare provocare pe care o finalizati.
  3. La final, cine a primit cele mai multe stele, va fi cel mai marcat si va castiga aplauze puternice.

  Si care sunt provocarile de intampinat?

  Dupa cum am mentionat, aveti sansa de a finaliza trei provocari pe card. Provocarile sunt:

  • Mentionati un patrimoniu material al site-ului indicat pe cardul care va atinge.
  • Recreeaza un exemplu de patrimoniu imaterial al aceluiasi sit. Folositi obiecte sau instrumente pe care le aveti la indemana.
  • Resemnificati ceva din patrimoniul material sau imaterial cu aceste materiale; va puteti folosi si expresia corporala si vocala.

  Puteti incepe prin a arunca o tragere la sorti pentru a vedea cine merge primul. Acest puzzle se construieste si se resemnifica ca arheografia cautata la inceputul sesiunii. Ca o concluzie a jocului, gasesti ca respectul este important, la fel cum egalitatea si corectitudinea sunt valori comune intre comunitati; comunitatea, desi diversa, se imbogateste din schimbul cultural.

  Jocurile sunt un exemplu clar de patrimoniu cultural, atat material, cat si imaterial. Poti observa diferentele? Jocurile sunt transmise oral atunci cand regulile sunt explicate altora care nu cunosc jocul; in plus, este in interiorul identitatii/constiintei colective. Acesta devine un activ necorporal.

  CHIMIE „Cum se sintetizeaza un material elastic?”

  Incepeti sa va proiectati proiectul. Amintiti-va de cele patru etape sau faze ale unui proiect. Acestea va vor ajuta sa va organizati activitatile in timpul dezvoltarii. Prima etapa este planificarea. In aceasta faza veti putea sa integrati o echipa in familie si sa decideti impreuna titlul care va fi dat proiectului.

  Prima activitate consta in cautarea si selectarea informatiilor. 

   Abordarea intrebarilor la care veti lucra este fundamentala, deoarece aceasta faciliteaza activitatile de desfasurat. Sunt propuse unele care te vor ghida cu siguranta in munca ta, totusi, trebuie sa-ti pui propriile intrebari:

   1. Ce este un polimer?
   2. Din ce este facut?
   3. Care este diferenta dintre un polimer natural si unul sintetic?
   4. Cum se obtin polimerii sintetici?
   5. Ce proprietati au?
   6. De ce se deformeaza elastomerii sub actiunea unei forte, dar atunci cand aceasta scade isi recupereaza forma initiala?
   7. Care sunt unele aplicatii ale elastomerilor?
   8. Cum afecteaza ele mediul?
   9. Pot fi reciclate? Cum?

   Polimerii sunt obtinuti prin unirea a sute de mii de molecule mici numite monomeri, care formeaza lanturi uriase in multe moduri diferite.

   Exista polimeri naturali de mare importanta comerciala precum bumbacul, formati din fibre celulozice. Celuloza se gaseste in lemnul si tulpinile multor plante; Este folosit la fabricarea panzei si hartiei. Un alt polimer natural este cauciucul, mai bine cunoscut sub numele de cauciuc natural.

   Matasea si lana sunt exemple de polimeri naturali. Cauciucul din copacii de hevea si tufele de guayule sunt, de asemenea, polimeri naturali importanti. O mare parte din polimerii utilizati in viata de zi cu zi sunt materiale sintetice cu proprietati si aplicatii variate.

   Treceti in revista unele proprietati ale materialelor polimerice.

   • Elasticitatea: este capacitatea unui material de a reveni la forma sa originala dupa ce a fost supus stresului.
   • Rezistenta la intindere si rupere: in materialele plastice rezistenta la deformare poate varia in functie de forta aplicata (extindere, compresie, incovoiere si torsiune).
   • Rezistenta la impact: materialele precum jucariile trebuie sa reziste la impacturi de alta natura.

   A treia etapa a proiectului este comunicarea. Acum ca ti-ai terminat cercetarea si le-ai adunat in raport, ar trebui sa-l prezinti profesorului tau pentru revizuire si perfectionare.

   A patra etapa este evaluarea. Consta in discutarea cu echipa a rezultatelor obtinute in timpul dezvoltarii si comunicarii, a sugestiilor colegilor si a observatiilor profesorului. Aceasta etapa va servi pentru a masura cat de mult ai invatat, in acest fel vei putea imbunatati acele aspecte in care au prezentat deficiente.

   ISTORIE

   Investigati conceptul de „Institutie”, in general, aceasta implica existenta unui set de reguli, care marcheaza si modeleaza roluri comportamentale, de exemplu, scoala este o institutie.

   Ar trebui sa accesati pagina oficiala a programului Invatati acasa in sectiunea Istorie pentru a afla in detaliu ce s-a intamplat de la crearea Constitutiei Politice a Statelor Unite Mexicane, trecand prin conducatorii din Sonora, atingand maximul si terminand cu primul mandat de sase ani din istoria Mexicului, cel al lui Lazaro Cardenas Del Rio.

   LIMBA „Sa repetam drama”

   Intonatia poate schimba complet sensul unei propozitii. Aminteste-ti orele tale de la scoala, cand era randul tau sa citesti cu voce tare. Invatarea cititului este un proces complex de care se poate bucura atunci cand se face in companie. Prin urmare, lectura cu voce tare serveste ca exemplu pentru a demonstra acea posibilitate de a impartasi ceea ce poate oferi un text atunci cand este citit de o persoana care o face clar, cu dispozitie si dictie buna.

   Citirea necesita timp si ar trebui exersata in spatii care va permit sa acordati suficienta atentie cuvintelor care vi se prezinta. Vocea unui cititor experimentat poate transmite mai clar imaginile si senzatiile pe care autorul a dorit sa le exprime prin opera sa. Singura modalitate de a invata sa citesti cu voce tare este sa exersezi continuu.

   O singura propozitie poate fi enuntata in multe moduri diferite, in functie de circumstantele in care o pronunti. Propozitia tocmai folosita ca exemplu a fost pronuntata in doua moduri diferite de aceeasi persoana.

   Daca pui aceste variatii pe buzele unui director de banca, a unui majordom englez, a unui politist, a unui profesor batran, a unei menajere sau a unei doamne de societate, interpretarile vor trebui sa fie diferite. Si aceasta este baza pe care trebuie sa o luati in considerare atunci cand cititi cu voce tare opere dramatice.

   Actorul trebuie sa imprime pe fiecare discurs, pe fiecare fraza, emotia sau emotiile corespunzatoare. Prin urmare, atunci cand cititi texte dramatice, ar trebui sa luati in considerare urmatoarele recomandari; re tocmai s-au casatorit si sunt in calatoria lor de nunta. Il gasiti pe pagina oficiala a programului Learn at Home in sectiunea Limba.

   Noteaza cateva resurse prozodice care te pot ajuta sa faci o lectura adecvata pe pupitru, din punct de vedere al intonatiei.

   Trei elemente ale intonatiei:

   1. Identificati sensul propozitiei.
   2. Recunoaste caracterul personajului care il pronunta.
   3. Circumstantele in care se afla personajul.

   Trei elemente de interpretare:

   1. Emotia sau amestecul de emotii ca factor de baza.
   2. Timpul sentintei.
   3. Calitatea si puterea tonului.

   Pentru ca emisia vocala sa aiba o putere adecvata, trebuie sa fie bine calculata cantitatea de aer pe care o vei folosi in fiecare bloc de cuvinte. Daca inhalati mai putin aer decat este necesar, propozitiile se vor „plat” si volumul vocii va fi neregulat pe tot parcursul enuntului.

   NU RATA

   Vrei mai multa energie? Atunci urmeaza aceste 8 sfaturi

   Te simti foarte obosita si parca nu mai ai energie, chiar daca esti la jumatatea zilei? Oboseala cronica poate afecta orice persoana, insa este...

   Orgasme puternice ale mameloanelor: 15 tehnici salbatice si intense

   In timp ce barbatul tau s-ar putea concentra pe penetrare si alte stimulari, esti norocoasa ca femeie sa ai o multime de zone erogene....

   lucruri pe care nu le stiai despre isaac newton

   Este aproape imposibil sa vizualizezi lumea stiintifica fara numele lui Isaac Newton. El a fost primul om de stiinta care a incercat in mod...

   RECENTE

   PE ACELASI SUBIECT