Mai mult

  25 de fapte interesante despre Jonathan Banks

  Actorul Jonathan Banks este cel mai faimos pentru rolul sau din serialul de televiziune Breaking Bad , care a fost urmat de spin-off-ul Better Call Saul. Cariera sa a decolat in anii 1980 cand a aparut in unele filme de top si succesul sau nu s-a oprit de atunci.

  El este cunoscut pentru rolul pe tipul rau sau raufacator in unele dintre cele mai iubite seriale de televiziune si filme din lume.

  Iata 25 de lucruri despre Jonathan Banks pe care ar trebui sa le stii.

  Jonathan Ray Banks are 76 de ani. S-a nascut pe 31 ianuarie 1947, la Washington, DC

  A fost crescut de mama sa, Elena Adams Banks, in Chillum Heights, Maryland. Elena a lucrat ca secretara in birourile guvernamentale, inclusiv CIA.

  Banks a absolvit in 1966 Northwood High School din Silver Spring.

  A urmat cursurile la Universitatea Indiana din Bloomington, unde a studiat alaturi de actorul Kevin Kline. Au participat impreuna la The Threepenny Opera.

  Banks si-a intalnit prima sotie, Marnie Fausch, la universitate si s-au casatorit in 1968. Din pacate, au divortat in 1970.

  Banks a primit posibilitatea de a lucra ca manager de scena pentru compania de turnee „Hair”, asa ca a renuntat la universitate pentru a cauta aceasta oportunitate. O parte din turneu i-a dus in Australia.

  Anii 1980 au fost cand cariera lui Banks a inceput cu primele trei roluri importante in filmele Airplane! in 1980, 48 Hrs in 1982 si Beverly Hills Cops in 1984.

  Pauza lui in televiziune a fost in 1987, cand l-a jucat pe Frank McPike in serialul Wiseguy timp de patru ani. Acest rol a dus la o nominalizare la Emmy.

  Jonathan Banks s-a recasatorit in 1990 cu Gennera Banks.

  Banks are trei copii. Claudio Jon Henry Banks din prima casatorie si Rebecca Elena Banks si Joanna Rae Banks Morgan din a doua casatorie.

  Pe 14 mai 1994, Banks a luat parte la un episod special de doua ore din Walker, Texas Ranger . Specialul s-a numit „The Reunion” si a prezentat alti actori celebri precum Chuck Norris, Clarence Gilyard si Ben Masters.

  Din 2004 pana in 2006, Banks a aparut in doua episoade din CSI: Crime Scene Investigation in rolul lui Bobby Jensen.

  Banks a jucat un rol in serialul TV din 2007 Dexter ca director adjunct al FBI. A aparut in doua episoade din sezonul 2, „Left Turn Head” si „The British Invasion”.

  In 2013, Banks a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar la televiziune la Saturn Awards pentru rolul sau din serialul Breaking Bad .

  In 2015, Banks a exprimat personajul lui James Gordon in jocul video „Batman: Arkham Knight”.

  Fiica sa Rebecca Elena Banks a urmat un drum similar cu tatal ei in film si TV. Lucreaza ca regizor si scriitor de film.

  Rebecca a lucrat si cu tatal ei Jonathan Banks la serialul AMC premiat Better Call Saul in 2015.

  Banks a castigat al doilea sau premiu in 2015 la Critics’ Choice Television Awards. Premiul a fost pentru cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial drama pentru rolul din Better Call Saul .

  In 2018, Banks i-a exprimat vocea lui Rick Dicker in „Lego The Incredibles”. Aceasta a fost a doua aparitie a lui Banks in jocurile video.

  Banks si-a pierdut casa in incendiul Woolsey, care a devastat partile din jur din Los Angeles, in California, pe 8 noiembrie 2018.

  Se estimeaza ca Banks a fost platit in jur de 100.000 USD pe episod din Better Call Saul .

  Jonathan Banks are o avere neta estimata la 4 milioane USD incepand cu 2022.

  Banks a avut sase nominalizari la premiile Primetime Emmy. Acestea au fost in 1989, 2013, 2015, 2016, 2017 si 2019.

  Ii face placere sa joace pe tipul rau. De-a lungul carierei sale, Banks a jucat rolul de raufacator sau de tip rau si, potrivit IMBD, el a citat ca l-ar juca pe tipul rau pentru totdeauna daca ar putea, deoarece ii place foarte mult acest rol.

  Banks are o inaltime de 5 picioare 7 inchi (1,74 m).

  Jonathan Banks a influentat industria televiziunii si a filmului de zeci de ani, jucand roluri importante de sustinere si aratand ca tipul rau.

  Si-a facut cariera in anii 80 jucand roluri in unele dintre cele mai iubite filme din lume si nu s-a oprit de atunci.

  In ultimii ani, a preluat ecranele de televiziune cu rolurile sale din Breaking Bad si Better Call Saul .

  Banks este unul dintre cei mai iubiti baieti rai din jur; unii ar putea spune ca este bunicul rolului de tip rau.

  NU RATA

  Aparate foto digitale potrivite pentru familie

  In prezent nu doar fotografii profesionisiti detin aparate de fotografiat, ci aproape oricine detin unul pentru a imortaliza momente unice. Uneori pare destul de...

  10 fapte interesante despre filmul Interstellar

  Interstellar este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune filme SF facute vreodata. Lansat pe 5 noiembrie 2014, este amestecul perfect de fizica si...

  Venus si influentele sale romantice asupra fiecarei zodii astrologice

  Cuvintele de lauda ale multora fata de planeta Venus si influentele sale benefice pentru viata noastra romantica sunt intru totul sustinute de astrologie, fiecare...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT