Mai mult

  MaiMultVerde a inaugurat noi centre Cicloteque

  Pe 10 iunie, MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank au inaugurat doua noi centre Cicloteque in Bucuresti, in prezenta primarului general al capitalei, Sorin Oprescu. Evenimentul a fost marcat de un mars al biciclistilor care au plecat de la Parcul Tineretului si au ajuns, teferi si entuziasti, in Parcul Herastrau, cele doua noi puncte de unde se pot inchiria bicicletele.

  Toata povestea Cicloteque a inceput in august 2008 cand MaiMultVerde a dorit sa le ofere bucurestenilor o alternativa pentru deplasarea in oras. Era vorba de inchiriat biciclete de la Facultatea de Drept, iar cei doritori aveau la dispozitie 150 de biciclete ca sa poata descoperi orasul pe doua roti, dar si sa aiba grija de mediul inconjurator.

  Cu sprijinul Primariei Bucuresti, Adminitratiei Lacuri, Parcuri si Agrement si a Universitatii Bucuresti, Cicloteque a putut sa se extinda si incepand cu luna iunie, capitala va avea trei centre de unde se pot inchiria 300 de biciclete.

  “Daca acum doi ani am fost primii care am oferit bucurestenilor biciclete de inchiriat, astazi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena si Paris in care pot sa ia bicicleta dintr-un loc si sa o lase in altul”, a declarat presedintele MaiMultVerde, Dragos Bucurenci la deschiderea din parcul Tineretului.

  Dupa ce lui Sorin Oprescu i s-a inmanat cardul de membru cu numarul 1 pentru a putea beneficia de serviciile Cicloteque, primarul capitalei a dat o tura cu bicicleta prin Parcul Tineretului, alaturi de Dragos Bucurenci care, dupa cateva minute i-a invitat pe toti participantii sa porneasca spre Parcul Herastrau, acolo unde avea sa fie inaugurat si al doilea centru.

  Pe o sosea oprita special pentru ei, cu ajutorul politistilor carora le multumim pentru munca depusa, si cu multe claxoane, pentru ca bicicletele sunt dotate si cu asa ceva, a inceput marsul si prin acest articol toti biciclistii vor sa le multumeasca soferilor si pietonilor care nu s-au suparat aseara ca noi am avut intaietate si sper ca i-am facut pe cat mai multi dornici sa inchirieze si sa se plimbe prin oras cu bicicleta.

  In mai putin de jumatate de ora, biciclistii au parcurs opt kilometri, monstrand ca este mult mai eficient asa decat sa stai blocat in trafic cu masina, poate si o ora. Traseul parcurs aseara a fost: Parcul Tineretului-Piata Unirii-Piata Universitatii-Piata Romana-Piata Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herastrau.

  Ceea ce a fost foarte dragut pentru biciclisti a fost faptul ca pe tot traseul se aflau voluntari in cele mai importante puncte de pe traseu. Acestia ofereau informatii participantilor despre distanta parcursa, timpul de la plecare si pana la sosire, dar si cantitatea de CO2 care a fost redusa prin folosirea bicicletei.

  De asemenea, voluntarii au atras atentia asupra obiectivelor de interes cultural sau istoric aflate pe traseul bicilistilor. In fata Teatrului National, voluntarii au purtat costume din diferite piese de teatru, la Academia de Studii Economice un grup de absolventi a salutat biciclistii, iar la Piata Victoriei, machetele unor dinozauri si voluntarii imbracati in costume taranesti au invitat oamenii sa viziteze Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul Taranului Roman.

  Toata lumea a fost incantata de experienta si lumea pare mai frumoasa in aer liber, cand te plimbi prin oras cu bicicleta. Si ca sa vedeti ca nu trebuie sa fi doar imbracat sport ca sa te poti urca in sa, mai multe doamne si domnisoare au pedalat intreaga distanta pe tocuri sau in tinute elegante.

  MaimultVerde si UniCredit Tiriac Bank v-a oferit aceste trei centre de inchiariat biciclete, acum ramane ca voi sa le si folositi deoarece preturile sunt foarte prietenoase: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 de lei pentru doua zile. Pentru studenti, pensionari si someri, tarifele pentru inchiriere sunt reduse la jumatate.

  NU RATA

  20 de fapte amuzante despre legume: Pregateste-te sa fii uimit

  1. Morcovii au fost initial violet si galben, nu portocaliu. In analele istoriei,...

  Anemia din timpul sarcinii

  Probabil ai auzit vorbindu-se foarte mult despre anemie, care inseamna practic un nivel scazut al fierului din sange. Anemia poate afecta orice persoana, in...

  Cum a creat Anglia victoriana literatura gotica?

  Anglia victoriana a fost o societate care era, in miezul ei, rigida cu represiunea. Istoricii atribuie aceasta aderenta rigida la morala si la comportamentul...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT