More

  Numele magic – ce este si ce reprezinta

  on

  |

  views

  and

  comments

  Numele magic reprezinta numele primit sau ales de cei care adereaza la curentul religios Wicca. Acesta reprezinta numele unic al practicantului de ritualuri pagane Wicca, nefiind doar un nume pe care orice adolescent care crede ca vrea sa devina vrajitor si-l adopta. In randurile practicantilor Wicca insa, numele are o importanta deosebita, necesitand timp pentru a  fi ales asa cum trebuie. In anumite cercuri de practicanti, este necesar un an si o zi de studiu inainte ca practicantul sa isi aleaga numele magic. In plus, in unele cercuri, practicantii au doua astfel de nume, unul pe care il cunoaste intregul cerc si unul secret pe care doar practicantul, membrii cercului personal si zeii il cunosc.

  Una dintre problemele care survin atunci cand practicantul isi alege numele, caci acesta poate fi ales fara niciun fel de tehnica, in functie de preferintele practicantului.  Problema este ca intr-o zi poate sa ne placa ceva iar in alta zi gusturile sa fie total schimbate, iar numele poate deveni ridicol chiar pentru cel care si l-a ales. Practicantul trebuie sa se gandeasca bine si indelung la numele ales inainte de a-l adopta, gandindu-se la viitor si la posibilitatea ca numele ales la inceput sa nu mai fie la fel de placut in timp.

  Numele care au o insemnatate 

  Numele magic poate fi ales in functie de atributele sale, nu doar pentru modul in care suna. Multi doresc sa isi arate calitatile prin prisma numelui ales, iar adaugarea unei terminatii puternice lemnoase sau a unei pietre care descrie foarte bine personalitatea practicantului. Multi pot alege un nume care le reflecta indeletnicirile, pasiunile sau creativitatea. Numele alese din folclor si mituri sunt la moda, si multi aleg sa introduca in numele magic si numele unui animal care li se pare interesant, fata de care au o atractie sau pe care il apreciaza. Exista insa in comunitatea pagana nume de animale populare precum raven (corbul) sau cat (pisica), iar alte nume de animale nu sunt folosite tocmai pentru ca nu exprima putere.

  Exista multi practicanti care isi aleg numele magic  imprumutand numele unor zeitati sau ale unor personaje magice cunoscute, insa acest act este o dovada de impolitete la adresa acestora. Titlurile de Lord and Lady (Domn si domnisoara) sunt destinate practicantilor “cu vechime” in ordin, astfel incat cei initiati nu au experienta necesara si dau dovada de lipsa de respect daca adopta aceste titluri imediat ce intra intr-un cerc magic.

  O alta metoda de a alege numele magic este aceea de a alege un nume ce corespunde numarului de nastere care rezulta din adunarea cifrelor datei de nastere. Spre exemplu, o persoana nascuta pe 5 mai 1990 va aduna 5+5+1+9+9+0= 29, mai apoi se iau cele doua numere si se aduna intre ele 2+9 = 11, si apoi 1+1=2, 2 devenind numarul de nastere.

  Mai apoi se vor alege dintr-o lista de litere si numerele specifice acestora, numarul rezultat in cele din urma, din adunarea numarului corespondent fiecarei litere ajungand la 2. Literele au urmatoarele cifre corespondente:

  1 – A, J, S

  2 – B, K, T

  3 – C, L, U

  4 – D, M, V

  5 – E, M, V

  6 – F, O, X

  7 – G, P, Y

  8 – H, Q, Z

  9 – I, R.

  In anumite cazuri, numele magic poate fi adus pe calea viselor, acesta fiind adus de un spirit sau zeitate a naturii. Daca alegeti acest nume sau il schimbati ori modificati mai tarziu depinde numai de dumneavoastra.

  Inainte de a decide care va fi numele magic al dumneavoastra trebuie sa va ganditi bine, caci pe masura ce veti evolua spiritual, va puteti schimba si opinia. Asteptati pana cand veti gasi numele potrivit si adoptati-l pentru ca va va ajuta in calatoria dumneavoastra prin lumea Wicca.

  Share this
  Tags

  Must-read

  Cartarescu: Cioloș ar putea coagula un electorat de dreapta-stanga

  DA,cu D mare,multi suntem de acord ca Ciolos si tinerii frumosi si destepti-nemanjiti prin culisele rosii ale politicii autohtone,scoliti in scoli de renume ,care...

  Tratamente naturiste impotriva conjunctivitei!

  Conjunctivita este o afectiune ce se manifesta prin inflamarea mucoasei conjunctive si este des intalnita la copii, insa si la adulti. In farmacii se gasesc...

  Ce semnifica imbracamintea din vis?

  Felul in care te visezi imbracata poate avea diverse semnificatii. Este felul in care te afisezi in public si stilul care te reprezinta. Daca in...

  Recent articles

  More like this