Mai mult

  Pe care sa-l alegi: aparatul de cafea automat sau manual?

  Stiu ca, pe masura ce tehnologiile avanseaza, exista o oferta din ce in ce mai mare de aparate de cafea automate si mi se pare o sarcina imposibila sa fii nevoit sa alegi doar una dintre atatea optiuni disponibile. Din acest motiv, ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa iti oferim un ghid cu privire la ce aspecte trebuie sa te uiti pentru a alege aparatul automat de cafea ideal pentru tine.

  Primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca exista multe moduri de a prepara cafeaua si nu este vorba de a vedea care este mai bine intre aparatele de cafea manuale sau automate de cafea, mai degraba este ca poti evalua ce tip de cafetiera este necesar. Pentru dumneavoastra. Aparatele manuale de cafea sunt de obicei concepute pentru profesionisti sau cei carora le place sa-si pregateasca cafeaua, in timp ce automatele de cafea se adreseaza persoanelor care isi doresc o cafea rapida si delicioasa acasa, fara intarziere sau efort.

  Aparate de cafea manuale

  Sunt aparate de cafea in care trebuie sa te ocupi de intregul proces de preparare a bauturii, de la macinarea boabelor pana la alegerea temperaturii apei, a nivelului de presiune a acesteia, a dozei etc. Acest lucru este grozav daca sunteti un profesionist in cafea sau daca va place sa studiati si sa va pregatiti propriile creatii de cafea.

  Puteti gasi aparate de cafea manuale pentru baristi profesionisti , precum si cele concepute pentru persoane fizice, dar nu sunt la fel. Daca sunteti pregatit pentru aceasta modalitate, retineti ca, la fel ca tot in aceasta viata, va necesita un proces de invatare atat despre aparatul pe care l-ati cumparat, cat si despre modul de preparare a diferitelor tipuri de cafea.

  Alaturi de o cafetiera manuala, este foarte recomandat sa iti iei o rasnita de cafea profesionala care sa iti permita sa obtii o cafea fina si uniforma, deoarece este o cerinta fundamentala pentru a obtine un rezultat bun.

  In cazul in care iti place foarte mult cafeaua, dar nu poti dedica atat de mult timp prepararii ei, urmatoarele doua optiuni sunt ideale pentru tine:

  Aparate automate de cafea

  Cand vorbim de aparate de cafea automate , de obicei ne referim la aparatele de cafea espresso sau espressoarele, care sunt responsabile cu incalzirea apei pana ajunge la 90 de grade si apoi trecerea ei prin cafeaua macinata pentru a obtine cafeaua. Presiunea poate varia in functie de aparat de cafea, viteza cu care trece apa sau cantitatea de cafea folosita, motiv pentru care gasim diferite tipuri de calitate. De exemplu, pentru a obtine o cafea neagra intensa si aromata, apa trebuie sa treaca sub presiune mare timp de 25 de secunde.

  Una dintre principalele caracteristici ale aparatelor automate de cafea este ca, dupa cum sugereaza si numele, acestea se ocupa de intregul proces de extractie a cafelei, precum si de temperatura apei sau a barelor de presiune, deci nu conteaza ce habar nu are. cum sa prepari o cafea buna, aparatul se ocupa de ea pentru el. Totusi, daca esti un barista profesionist sau ai vrea sa devii si vrei sa experimentezi de acasa, aceste tipuri de aparate de cafea nu sunt pentru tine.

  Aparate de cafea super automate

  Este important sa stiti si ca exista aparate de cafea super-automate , care sunt acelea in care functia dvs. se reduce la apasarea unui buton. Aceste aparate de cafea sunt responsabile de macinarea cafelei si au capacitatea de a prepara diferite tipuri de cafea, de la o cafea neagra aromata pana la o cafea cu lapte sau o cafea cappuccino. Sunt ideale pentru iubitorii de cafea in toate variantele ei dar nu si pentru cei care vor sa-si pregateasca propriile amestecuri, asa ca barista, evita-le.

  NU RATA

  Vis de vacanta….Vacanta de vis…

  Cand simt ca mi-e capul plin de zgomote, trosnete, urlete, sonerii, telefoane, claxoane, de forfota si larma orasului ce pare ca da in permanenta in...

  5 carti grozave de Alexandre Dumas pe care sa le citesti

  Dupa ce planuia sa urmeze o cariera juridica dupa moartea prematura a tatalui sau, Alexandre Dumas va deveni unul dintre cei...

  Unde si cum gasesti un avocat asociatii de proprietari

  Un avocat asociatii de proprietari ofera consiliere cuprinzatoare asociatiilor pentru proprietarii de case, proprietarii de proprietati si proprietarii din condominii pentru o gama larga...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT