Mai mult

  Poti creste nivelul de inteligenta al copilului tau?

  Probabil că deja cunoașteți faptul ca genetica împreună cu o nutriție bună, sunt importante pentru o crestere sanatoasa. Dar există ceva mai mult pe care puteți face pentru a stimula în mod activ IQ-ul copilului dvs.? În mod surprinzător, majoritatea experților în domeniul dezvoltării copilului nu sunt pro noile jucării și programe de calculator sau chiar cele mai recente video Mozart. Dar ei au perspective pe care le puteți găsi utile pentru a ajuta copilul să atingă întregul sau potențial intelectual.

  Cum se dezvoltă creierul copilului?

  Exista foarte multe jocuri de creatie – ibebe.ro pe care parintii ar trebui sa le cumpere celor mici. Acestea ajuta la dezvoltarea inteligentei, a creativitatii, si a spiritului de luptator. De la naștere până la vârsta de 4 ani, creierul unui copil crește exploziv. De fapt, creierul copilului dvs. a ajuns la 90% din dimensiunea adulților înainte de grădiniță. Această perioadă de mare creștere oferă o fereastră ideală de oportunitate de învățare.

  Dar creierul nu se oprește la vârsta de 4 ani. Continuă să se organizeze și să se restructureze pe tot parcursul copilăriei și în viața adultă timpurie, devenind mai complex. Din păcate, știind despre creșterea timpurie a creierului a determinat mulți părinți să se panicheze despre IQ-ul copilului lor. “Este o preocupare clasică americană”, spune Ross A. Thompson, profesor de psihologie la Universitatea din California, Davis, “cum să accelerați învățarea. Mulți părinți cred că, dacă copiii lor învață repede devreme, vor fi extrem de inteligenti.

  Insa, lucrurile nu stau deloc asa. ” Primii ani contează, spune Thompson. “Dar circuitele mai mici din creier trebuie să fie construite înainte de mai multe circuite, iar abilitățile avansate trebuie să se bazeze pe abilități de bază”, spune el.

  Emoția conduce învățarea

  Una dintre aceste abilități de bază implică crearea unui șablon pentru relații strânse, de obicei prin atașarea timpurie față de părinți și îngrijitori. Critic pentru dezvoltarea emoțională și socială a copilului dvs., atașamentul ajută, de asemenea, la construirea inteligentei copilului. Asa cum spuneam mai devreme in acest articol, exista foarte multe jucarii care pot stimula inteligenta copilului, atat cea emotionala cat si cea mentala. Citeste mai multe despre aceste jucarii pe marketingromania.ro. Atunci cand esti foarte bine informat, stii cu siguranta ce ai de facut.

  Experiența sculptează creierul

  “Creierul este singurul organ din corp care se sculptează prin experiență”, spune Wolfe. Acum știm că experiențele se schimbă și reorganizează structura și fiziologia creierului. În loc să vă vedeți inteligența unui copil ca un proces dinamic, părinții se gândesc prea des la creier ca la o navă care poate fi pur și simplu plină de cunoaștere, spune Thompson. Dar nu este modul în care funcționează, în special pentru copiii mici.

  “Cea mai bună învățare apare prin angajament activ”, spune el. “Un copil este încântat să se bazeze pe el atunci cand face ceva sau cand doreste sa incerce ceva”. Este foarte important ca parintii sa isi lase copiii sa faca alegeri, chiar daca acestea sunt gresite uneori. Din greseli se invata, si experienta ajuta la sculptarea creierului. 

  NU RATA

  25 de fapte putin cunoscute despre Bruno Mars pe care nu le stiai

  1. Bruno Mars s-a nascut Peter Gene Hernandez pe 8 octombrie 1985, in Honolulu, Hawaii. ...

  Cum sa-ti ascunzi iubitul de parinti

  Ai un iubit, dar nu vrei sa stie parintii tai. Poate ca nu iti aproba iubitul specific; poate ca doar nu vor sa te...

  Cum sa preveniti abuzul sexual asupra copiilor

  In urma cu cateva luni, un pianist si scriitor din ce in ce mai de succes, a vorbit in presa despre speranta pe care...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT