More

  Protocolul de a darui si oferi cadouri

  on

  |

  views

  and

  comments

  Suntem in perioade de adunari sociale si de familie, in care, ca de obicei, incercam sa oferim un detaliu care sa multumeasca diferite persoane din mediul nostru.

  Sezonul este propice pentru a face cadouri si a primi cadouri speciale. Este un mod de a arata afectiune si recunostinta si de a spune: sunt prezent. In ciuda tuturor aspectelor pozitive ale artei de a darui, trebuie sa stiti ca darul transmite un mesaj la care trebuie sa avem grija pentru a obtine impactul dorit.

  De aceea, un cadou trebuie sa fie ales intr-un mod adecvat si sa se gandeasca la destinatarul sau si la natura evenimentului (nu este nimic mai rau decat sa primesti un cadou care simti ca nu este pentru tine).

  Tinand cont de acest lucru, impartasim cu voi cateva sfaturi de pus in practica atunci cand oferiti sau primiti un cadou:

  Cand primesti un cadou

  Zambiti! Momentan, toti ochii sunt asupra voastra. Trebuie sa reactionati in cel mai bun mod , chiar daca cadoul nu este pe placul vostru. Fiecare cadou are doua parti: cea materiala si cea emotionala, astfel ca tratamentul sau este mai delicat decat pare.

  Cititi mai intai felicitarea. Apoi deschideti cadoul in fata persoanei care vi-l da, daca timpul o permite. Este important ca aceasta persoana sa fie martora impresiei voastre si sa primeasca, personal, multumirile tale.

  Cand primiti un cadou, nu raspundeti niciodata: “nu trebuia”? Ceea ce trebuie sa faci este sa multumesti si sa apreciezi detaliile cu lauda.

  Daca primiti cadoul prin posta sau prin intermediul unei alte persoane, anuntati persoana care va trimite, cat mai curand posibil. Acest lucru arata aprecierea ta. Ii poti scrie o nota de multumire; Daca este o persoana apropiata, dati-i un telefon sau puteti utiliza tehnologia pentru a inregistrati un videoclip din momentul in care il deschideti. Daca persoana care daruieste este un bunic sau o ruda apropiata, va aprecia foarte mult acest detaliu.

  Daca nu-ti place cadoul, nu spune! Cu atat mai putin, nu intrebati de unde a fost achizitionat. O demonstratie de respingere poate rani persoana care ofera.

  Cand e randul tau sa daruiesti

  Afla despre gusturile persoanei careia vrei sa-i faci cadoul.

  Nu faceti cadouri care pot deveni o povara si nu confundati gusturile dvs. cu cele ale persoanei care va primi cadoul.

  Nu laudati prea mult darul. Nu intrati in detalii despre pret sau inconveniente cauzate de obtinerea cadoului.

  Tine cont de cadourile pe care le poti face ca un semn de afectiune si daruire. Mai ales acele cadouri in care petrecerea timpului (o vizita) este cel mai bun cadou si cel mai bun invelis este o imbratisare.

  Insoteste intotdeauna cadoul cu o felicitare in care iti exprimi sentimentele.

  Arta de a darui nu necesita intotdeauna o investitie monetara, exista si alte investitii pline de sentimente care devin cadoul perfect. Acestea sunt cadouri speciale care vor fi cu singuranta apreciate de persoana careia ii este destinat.

  Share this
  Tags

  Must-read

  Numele magic – ce este si ce reprezinta

  Numele magic reprezinta numele primit sau ales de cei care adereaza la curentul religios Wicca. Acesta reprezinta numele unic al practicantului de ritualuri pagane...

  ASR Principele Radu

  Născut la 7 iunie 1960, la Iași, fiu al profesorului doctor René Duda și al medicului Gabriela Constandache. Căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei...

  Afla totul despre glucide

  Elementele de baza ale unei alimentatii sunt glucidele, proteinele, lipidele, vitaminele si mineralele. O alimentatie echilibrata si sanatoasa va cuprinde toate aceste elemente, sub...

  Recent articles

  More like this