Mai mult

  Protocolul de a darui si oferi cadouri

  Suntem in perioade de adunari sociale si de familie, in care, ca de obicei, incercam sa oferim un detaliu care sa multumeasca diferite persoane din mediul nostru.

  Sezonul este propice pentru a face cadouri si a primi cadouri speciale. Este un mod de a arata afectiune si recunostinta si de a spune: sunt prezent. In ciuda tuturor aspectelor pozitive ale artei de a darui, trebuie sa stiti ca darul transmite un mesaj la care trebuie sa avem grija pentru a obtine impactul dorit.

  De aceea, un cadou trebuie sa fie ales intr-un mod adecvat si sa se gandeasca la destinatarul sau si la natura evenimentului (nu este nimic mai rau decat sa primesti un cadou care simti ca nu este pentru tine).

  Tinand cont de acest lucru, impartasim cu voi cateva sfaturi de pus in practica atunci cand oferiti sau primiti un cadou:

  Cand primesti un cadou

  Zambiti! Momentan, toti ochii sunt asupra voastra. Trebuie sa reactionati in cel mai bun mod , chiar daca cadoul nu este pe placul vostru. Fiecare cadou are doua parti: cea materiala si cea emotionala, astfel ca tratamentul sau este mai delicat decat pare.

  Cititi mai intai felicitarea. Apoi deschideti cadoul in fata persoanei care vi-l da, daca timpul o permite. Este important ca aceasta persoana sa fie martora impresiei voastre si sa primeasca, personal, multumirile tale.

  Cand primiti un cadou, nu raspundeti niciodata: “nu trebuia”? Ceea ce trebuie sa faci este sa multumesti si sa apreciezi detaliile cu lauda.

  Daca primiti cadoul prin posta sau prin intermediul unei alte persoane, anuntati persoana care va trimite, cat mai curand posibil. Acest lucru arata aprecierea ta. Ii poti scrie o nota de multumire; Daca este o persoana apropiata, dati-i un telefon sau puteti utiliza tehnologia pentru a inregistrati un videoclip din momentul in care il deschideti. Daca persoana care daruieste este un bunic sau o ruda apropiata, va aprecia foarte mult acest detaliu.

  Daca nu-ti place cadoul, nu spune! Cu atat mai putin, nu intrebati de unde a fost achizitionat. O demonstratie de respingere poate rani persoana care ofera.

  Cand e randul tau sa daruiesti

  Afla despre gusturile persoanei careia vrei sa-i faci cadoul.

  Nu faceti cadouri care pot deveni o povara si nu confundati gusturile dvs. cu cele ale persoanei care va primi cadoul.

  Nu laudati prea mult darul. Nu intrati in detalii despre pret sau inconveniente cauzate de obtinerea cadoului.

  Tine cont de cadourile pe care le poti face ca un semn de afectiune si daruire. Mai ales acele cadouri in care petrecerea timpului (o vizita) este cel mai bun cadou si cel mai bun invelis este o imbratisare.

  Insoteste intotdeauna cadoul cu o felicitare in care iti exprimi sentimentele.

  Arta de a darui nu necesita intotdeauna o investitie monetara, exista si alte investitii pline de sentimente care devin cadoul perfect. Acestea sunt cadouri speciale care vor fi cu singuranta apreciate de persoana careia ii este destinat.

  NU RATA

  „Game of Thrones” Sezonul 1: ghid esential pentru incepatori

  „Game of Thrones” este adaptarea televizata a sagai de romane fantastice scrise de George RR Martin, numita „A Song of Ice and Fire” ....

  INTERVIU – EXCLUSIV : MISTER Z

  Mister  Z sau  Zozo, asa cum ii spun prietenii, si-a facut un pic de timp liber si ne-a acordat un interviu in exclusivitate. In cadrul interviului,...

  Sfaturi cum sa gasesti dragostea

  Iubirea este atat de complicata incat poate parea ca incercarea de a o gasi nu se va termina niciodata. Stim ca exista, pentru ca...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT