Mai mult

  Raspunsul la o invitatie a lui Zelensky poate provoca un scandal diplomatic

  O grosolanie inutila poate genera un scandal diplomatic si structura functiei publice a institutiilor europene le va smulge parul . Presedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a primit o scrisoare de la presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky in care acesta o invita sa participe in zilele de 23 si 24 august la Kiev, cu ocazia implinirii a 30 de ani de la independenta Ucrainei. O data importanta pentru ucraineni avand in vedere ca independenta lor s-a nascut dupa dizolvarea Uniunii Sovietice si ca din 2014 traiesc intr-o situatie de cvasi-razboi cu Rusia.

  Von der Leyen s-a inconjurat de cand a sosit la Bruxelles cu un grup mic de consilieri pe care i-a avut deja in perioada in care a fost ministru al apararii la Berlin. Si acei consilieri i-au jucat din nou o pacaleala. In loc sa raspunda – cel putin sa semneze – raspunsul lui Zelensky, seful ei de cabinet, Bjorn Seibert, a raspuns. Acest lucru a rupt traditia diplomatica care cere ca la o scrisoare a unui sef de stat sa raspunda celalalt sef de stat sau in acest caz de catre o institutie precum Uniunea Europeana. Scrisoarea lui Seibert serveste si la respingerea invitatiei sustinand ca in acele zile Von der Leyen are multe probleme pe ordinea de zi, desi agenda presedintelui este publica si in acele zile nu are nimic.

  Occidentul sprijina Ucraina

  Scrisoarea ar fi putut fi redactata si pregatita chiar de Seibert, dar in numele lui Von der Leyen si semnata de ea, dar Seibert o semneaza el insusi, incalcand protocolul diplomatic . Simplul refuz, cu aproape patru luni si jumatate inainte, de a participa la un eveniment de o asemenea importanta pentru Ucraina tocmai cand institutiile europene, NATO si guvernele europene sunt de partea Ucrainei in conflictul acesteia cu Rusia este un serios esec diplomatic sau, mai rau, un lipsa de consideratie. A nu fi trimis scrisoarea semnata de ea insasi este, si mai rau, un semn de dezinteres fata de o tara vecina si de importanta strategica pentru Uniunea Europeana.

  Ucraina incearca sa se apropie de Uniunea Europeana si NATO , mai ales ca, tocmai din cauza acestei strategii diplomatice, Rusia a anexat provincia ucraineana Crimeea in 2014 si a inceput sa sprijine separatistii inarmati din sud-estul Ucrainei cu oameni, bani si arme. regiune cu o populatie majoritara vorbitoare de limba rusa care traieste intr-o stare latenta de razboi civil de mai bine de cinci ani.

  Surse comunitare au explicat miercuri seara pentru NIUS ca grosolania este pusa in principal din doua cauze: propriul dezinteres al lui Von der Leyen si decizia sa de a incredinta intreaga conducere a Cabinetului sau a doua persoane fara experienta in institutiile europene si care „se izoleaza de presedinte. al structurii serviciului public, care nu ar fi facut niciodata o asemenea eroare diplomatica.” Oficial deocamdata nu exista niciun caz. Un purtator de cuvant al comunitatii a spus ca „nu comenteaza corespondenta dintre Comisie si autoritatile tarilor terte”.

  Charles Michel va merge 

  Zelensky il va avea in continuare pe presedintele Consiliului European, Charles Michel, care a fost invitat la aceleasi evenimente in timpul vizitei sale din martie in Ucraina, unde chiar a mers cu Zelensky pentru a vizita linia de contact dintre trupele ucrainene si separatistii inarmati din sud-estul Ucrainei . Michel ia spus lui Zelensky ca isi va organiza vacanta de vara, astfel incat sa poata veni la Kiev in acele zile.

  Vizita lui Michel ar trebui sa serveasca, de asemenea, la organizarea urmatoarei reuniuni a Consiliului UE-Ucraina de la Kiev , lucru care va fi imposibil daca Von der Leyen nu va participa decat daca ea delega participarea Inaltului Reprezentant Josep Borrell.

  O sursa din Consiliul European, recunoscand ca relatiile dintre Von der Leyen si Michel nu au fost niciodata ideale si ca de la scandalul canapelei din Turcia se inrautatesc, a ironizat in aceasta dimineata: „Sa vedem ce inventeaza presedintele acum pentru a arata ca 23 si 24 august au ceva mai important decat acea calatorie in Ucraina.”

  NU RATA

  De ce ar trebui sa-l ignori pentru a-i atrage atentia?

  Chimia este importanta intr-o relatie, dar nu ne putem preface ca oamenii nu joaca jocuri ale mintii, indiferent cat de buna este vibratia. Daca...

  Te afli in relatia potrivita daca indeplinesti aceste criterii

  Iată câteva dintre acele lucruri care pot fi considerate semne ale unei relații fericite și sănătoase.1. Vorbești clar si deschis cu partenerulRelațiile de pe...

  Planificarea inmormantarii poate deveni coplesitoare, dar nu esti singur

  Personalul nostru este aici pentru a va sprijini si pentru a va ajuta in calatoria dumneavoastra de durere, in timp ce va onoreaza persoana...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT