Mai mult

  The Romanian Dream, o productie de categorie B, premiata de RTV

  Mi-a trecut  pe la urechi, de pe la niste stiri, ca Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE. Ca i-am lasat in urma pe nemti – niste prosti – si suntem pe locul 1. Cu cateva zile inainte citisem intr-un comunicat de la Guvern ca Romania va avea in 2014 cel mai mare PIB din istorie. Dar, obisnuita fiind sa iau peste picior comunicatele dan-soviste, doar m-am amuzat si l-am aruncat la cos.

  Dar, pe sistemul “aseara la telejurnal, am vazut cascaval”, stirile, mai ales cele de la RTV, insista, si, ce sa vezi, o sumara documentare, pe goagal, intre papadie si Herodot, mi-a schimbat paradigma la buzunar, vorba lui Vanghelie.

  Se vede treaba ca am trait intr-o realitate paralela si am ratat un crescendo al transformarii Romaniei intr-un miracol economic.

  22 iul 2013 The Economist: Romania are a treia crestere economica din UE!

  3 august Financial Times: Romania are una dintre cele mai performante economii din UE!

  14 noiembrie Victor Ponta a declarat joi ca in 2013 Romania a ajuns la produsul intern brut din 2008 si a punctat ca tara noastra are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana – 1,6% in trimestrul al treilea. Totodata, el a sustinut ca in 2014 tara noastra va avea cel mai mare produs intern brut calculat dupa 1989

  Tot 14 noiembrie – Lista lucrarilor publice care vor fi tratate anul viitor cu prioritate la finantare de catre Guvern include 9 proiecte de autostrazi, parti din tronsonul de metrou Dr Taberei-Universitate, dar si legatura de metrou cu aeroportul Henri Coanda.

  OAU!

  Deci, suntem primii in UE, i-am facut de nemti (oricum ii fac fratii nostri la buzunare zilnic pe strada), alearga englezii aia snobi gafaind in spatele nostru de te intrebi la ce dracu’ se mai inghesuie toata populatia Vasluiului sa plece la munca la negru in UK, Bulgarii sunt tot unde ii stiam, pe ultimul loc. Ne-a crescut PIB-ul, ne-a crescut absorbtia de bani de la UE, ne cresc autostrazile pe harta lui Sova de o sa ne trezim ca mergem pe autostrada pana la coltul blocului, sa luam paine.

  Traim The Romanian Dream, ce sa mai!

  O sun pe mama sa o intreb daca si-a luat bilet la croaziera pe Mediterana si pe tata sa vad daca si-a facut abonament VIP la clubul de golf. Ce ciudat, amandoi imi spun ca au terminat deja pensiile platind doua carute de lemne pentru iarna si o sacosa de medicamente. Si nu mai au bani si de mancare.

  Imi sun prietenii, poate ei nu sunt asa reactionari. Aflu ca fratele cuiva, absolvent de ASE, lucreaza tot la banca aia, 12 ore pe zi, pentru o leafa de 12 milioane, ca prietenul altcuiva, absolvent de Stiinte Politice, e barman, pentru 9 milioane pe luna, amicul medic imi zice ca medicamente tot nu are pentru toti pacientii, vecinii de la tara imi zic ca fac credit sa dea spaga sa se angajeze cu carte de munca, sa aiba o vechime pentru pensie, unul a murit ca, deh, la tara nu ajuge Salvarea in anul 2013, altul n-a fost niciodata in Maramures ca ar trebui sa isi vanda casa ca sa aiba bani de benzina pana acolo si daca ar avea bani de benzina ar trebui sa isi ia concediu vreo luna ca sa faca drumul dus-intors.

  Un mare sociolog in viata, facator de sondaje, zice, tot la tv, ca nici PIB-u’ asta mare si nici dreamu’ de mai bine nu e pentru toti. Cica “cresterea economica nu se simte in buzunarele oamenilor”. Pai atunci inteleg. Ioana Basescu nu e om.

  Ma adresez mie insami cu rugamintea sa inteleg ca am obligatia sa fac un exercitiu ca timp de o saptamana sa nu ma mai uit la RTV.

  NU RATA

  Tom Cruise si Cameron Diaz muta Hollywood-ul la Sevilla pentru premiera mondiala a filmului „Noapte si zi”

  Premiera aseara la Sevilla a blockbuster-ului nord-american Night and Day a transformat pentru o zi capitala Andaluziei intr-o ramura a axei mondiale a cinematografiei,...

  Beneficiile ciclismului la orice varsta

  Desigur, daca deja iti place sa mergi cu bicicleta, ceea ce vei citi in continuare este de prisos. Dar ceea ce urmeaza sa va...

  Iuscenko: „Ucrainenii se simt tradati de Europa”

  Viktor Iuscenko, presedintele Ucrainei intre 2005 si 2010, are mai multe intrebari pentru liderii europeni: „Unde sunt garantii, tarile care ne-au asigurat candva de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT