Mai mult

  7 alternative Google Maps si de ce sunt mai bune

  Google Maps este un instrument excelent de navigare si cartografiere, dar exista de fapt multe alternative Google Maps care sunt la fel de bune sau mai bune din diverse motive. Alegerea instrumentului de cartografiere depinde intr-adevar de modul in care va planificati calatoriile si de modul in care va folositi hartile. Iti place sa-ti planifici calatoriile acasa pe computer sau iti faci cea mai mare parte din planificarea calatoriei si navigarea pe telefon?

  Urmatoarea lista evidentiaza caracteristicile si toate avantajele si dezavantajele fiecarei alternative Google Maps, astfel incat sa puteti alege instrumentul de cartografiere perfect pentru situatia dvs.

  1.MapQuest

  MapQuest exista de atata timp cat Google Maps. Ofera atat un instrument bazat pe web, cat si o aplicatie mobila. Cu un cont MapQuest, va puteti transfera toate planurile de navigare intre web si telefon.

  MapQuest functioneaza la fel ca Google Maps atunci cand vine vorba de cautarea de locuri si gasirea de directii. Acesta va recunoaste locatia dvs. actuala pe baza adresei dvs. IP (daca utilizati web) sau a GPS-ului telefonului (daca utilizati mobil). Introduceti o locatie si faceti clic pe Obtine indicatii pentru a vedea traseul.

  Indicatiile rutei sunt foarte precise si includ nivelurile actuale de trafic, distanta si chiar costurile estimate ale combustibilului pentru calatorie. Un instrument plutitor din dreapta va ofera comenzi de zoom, vizualizari prin satelit sau trafic si butoane de partajare sau de imprimare.

  Aplicatia mobila MapQuest are de fapt mai multe functii decat instrumentul bazat pe web. Ofera mai multe optiuni de locatie cu un singur buton, cum ar fi spitale, parcari, oficii postale, scoli si multe altele. De asemenea, arata temperatura curenta in locatia dvs.

  Cum este MapQuest mai bun decat Google Maps:

  • Indicatiile includ costurile estimate ale combustibilului.
  • Un instrument integrat pentru a gasi rapid hoteluri si a face rezervari.
  • Un instrument cu un singur buton pentru a gasi benzinarii, magazine alimentare, cafenele, zone de cumparaturi, alimente si hoteluri.
  • Redirectionarea rutei planificate de calatorie este mai usor de utilizat.

  Cum MapQuest este mai rau decat Google Maps:

  • Instrumentul web este acoperit cu diverse reclame foarte enervante care blocheaza vizualizarea hartii.
  • Planificatorul de rute are mai putine functii decat Google Maps.
  • Traseul este putin mai putin precis decat Google Maps si nu este actualizat la fel de frecvent.
  2. Waze

  Daca vizitati site-ul web Waze, nu pare sa existe deloc un instrument bazat pe web. Asta pana cand faceti clic pe linkul Live Map din meniu.

  Instrumentul web este conceput ca o completare a experientei dvs. mobile. Harta live va permite sa cautati rapid destinatii si sa planificati rute, sa faceti clic pe locatii de pe harta pentru a lasa indicatii sau pentru a adauga destinatii si sa utilizati Editorul de harti Waze pentru a va personaliza propria harta a oricarei zone.

  Aplicatia mobila Waze este un instrument de navigare mult mai distractiv de utilizat decat majoritatea altor instrumente de navigare existente. Acest lucru se datoreaza integrarii sociale pe care o ofera cu alti utilizatori (numite Wazers).

  Puteti partaja rapid alerte de trafic sau de politie, avertismente de pericol, notati locurile reci, postati fluxuri de camera sau apelati pentru asistenta rutiera.

  Cum este Waze mai bun decat Google Maps:

  • Mai mult o experienta de conducere sociala.
  • Avertismente mai bune despre accidente, capcane de viteza si multe altele.
  • Integrare cu aplicatiile dvs. muzicale mobile.
  • Planificarea calatoriei online si mobila cu ore de plecare programate.
  • Vezi si interactioneaza cu alti utilizatori din jurul tau.

  Cum este Waze mai rau decat Google Maps:

  • Hartile sunt mai putin detaliate atat pe web, cat si pe mobil.
  • Vizualizarea mobilului de navigatie este mai caricaturistica.
  • Mult mai putine functii decat alte instrumente de navigare.
  3. Harti Bing

  Bing Maps este probabil unul dintre cei mai directi concurenti ai Google Maps. Cu toate acestea, Microsoft nu incearca doar sa copieze interfata Google Maps pentru a concura. In schimb, veti gasi o interfata de utilizator proaspata si curata, care este foarte simplu de utilizat. Toate comenzile pentru indicatii de orientare, trafic, partajare si multe altele sunt aliniate in partea de sus.

  Bing Maps are toate aceleasi functii pe care le veti gasi in Google Maps, inclusiv straturi rutiere, aeriene si stradale, precum si harti de transport si de mers pe jos, plus drumul. Este foarte usor sa adaugati destinatii de-a lungul traseului si apoi sa tipariti harta pentru a o lua cu dvs. in calatorie.

  Cum este mai bun Bing Maps decat Google Maps:

  • Hartile sunt extrem de detaliate cu mai multe straturi disponibile.
  • Interfata cu utilizatorul este moderna si usor de utilizat.
  • Instrumentele si caracteristicile hartii situate in jurul marginilor hartii.
  • Salvati cu usurinta locuri in biblioteca dvs. personala.

  Cum Bing Maps este mai rau decat Google Maps:

  • Nu exista nicio aplicatie mobila disponibila.
  • Nu exista un instrument de planificare a calatoriei.
  • In general, exista mai putine functii si instrumente disponibile.

  Desi nu este disponibila nicio aplicatie mobila, este posibil sa utilizati site-ul web Bing Maps pe smartphone-ul dvs., dar este posibil sa utilizeze mai multe date decat alte aplicatii de navigare.

  4. Iata-ne

  Este posibil ca acest serviciu de navigare sa nu fie la fel de cunoscut sau popular ca Google Maps sau MapQuest, dar are propriile sale caracteristici unice. Aplicatia mobila Here WeGo este binecunoscuta, dar exista si un site care merita folosit daca doriti sa va petreceti ceva timp inainte de a va planifica calatoria.

  Interfata online a hartii este curata si simpla, dar plina cu functii excelente, cum ar fi multe optiuni de ruta, cum ar fi rute de tranzit, taxi sau chiar rute de carpool. Exista, de asemenea, tot atatea straturi ca Google Maps, inclusiv transport, trafic, satelit si teren.

  Nu veti gasi planificare avansata a rutei sau alte clopote si fluiere pe care le-ati putea gasi cu Waze sau MapQuest, dar asta pentru ca bijuteria coroanei Here WeGo este aplicatia mobila si acolo ar trebui sa o utilizati cel mai mult.

  Este usor de utilizat. Cu doar cateva atingeri, puteti comuta la vizualizarea prin satelit, tranzit, trafic sau clasica. Cand deschideti aplicatia pentru prima data, veti putea seta locatia de acasa. Dupa aceea, introduceti doar destinatia si lansati instrumentul de navigare pentru a incepe sa conduceti.

  Site-ul web si aplicatia sunt perfecte pentru minimalisti care nu doresc prea multe distrageri de la aplicatia lor de navigare. Cu aplicatia, trebuie doar sa va setati destinatia si sa plecati. Asta e.

  Cum este aici WeGo mai bun decat Google Maps:

  • Ar trebui sa fie mai rapid sa trasezi o ruta si sa incepi navigarea.
  • Ecran de navigare mobil mare, usor de urmarit.
  • Mai putine distrageri in modul de navigare.

  Cum aici WeGo este mai rau decat Google Maps:

  • Nu exista instrumente sau functii suplimentare de planificare a rutei precum Google Maps.
  • Adaugarea de opriri pe parcurs este mai dificila.
  • Mult mai putine functii decat Google Maps si alte instrumente.
  5. Rand McNally

  Unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea cartografiei este Rand McNally, editorul de carti traditionale de harti de multi ani. Pentru a nu fi lasata in urma in praf in era digitala, compania ofera Rand McNally Maps Online.

  Utilizarea site-ului web de harta online Rand McNally este simpla. Doar introduceti originea si destinatia si faceti clic pe Obtine indicatii pentru a vedea traseul. La fel ca hartile sale de hartie, hartile online ale lui Rand McNally sunt harti detaliate. Veti vedea chiar si cele mai mici corpuri de apa si chiar poteci intunecate.

  Instrumentul pentru harti in sine nu are tipul de trafic si straturi de mers pe jos pe care le au alte instrumente de harti online, dar are o vedere prin satelit impresionanta pentru a vedea conturul pamantului. Nu veti gasi o aplicatie mobila Rand McNally care sa va tina companie, dar pentru a va planifica rutele catre orice destinatie, site-ul online este o optiune grozava.

  Cum este Rand McNally mai bun decat Google Maps:

  • Mai detaliat decat orice alt serviciu de cartografiere.
  • Vedere prin satelit impresionanta si utila.
  • Instrumentul de zoom este rapid si usor de utilizat.
  • Salvati rapid locatiile in propria biblioteca.

  Cum Rand McNally este mai rau decat Google Maps:

  • Nu exista aplicatie mobila.
  • Nu exista trafic, nici mers pe jos, nici alte straturi.
  • Mult mai putine functii decat orice alt instrument de cartografiere online.
  6.Maps.me

  Desi exista si alte servicii de harti care au doar un site web, dar nu au aplicatie mobila, Maps.me este opusul. Acesta este un serviciu exclusiv pentru mobil, fara pagini web insotitoare.

  Cu toate acestea, este si una dintre putinele aplicatii pentru harti care va permite sa navigati oriunde offline. Este o modalitate perfecta de a economisi in planul de date mobile, descarcand aplicatii in timp ce sunteti conectat la reteaua Wi-Fi de acasa si folosind acele harti cand sunteti pe mobil.

  De asemenea, nu foloseste mult spatiu de stocare. Puteti descarca harti generale ale intregii Statelor Unite ale Americii, consumand doar 21 MB de spatiu de stocare pe telefon. Va trebui sa descarcati harti mai detaliate atunci cand planificati rute mai specifice.

  • Include straturi de trafic si metrou (straturile de metrou nu functioneaza cu alte aplicatii de harti online).
  • Descoperiti afaceri si atractii din apropiere.
  • Descarcati ghiduri de calatorie gratuite pentru destinatiile dvs.
  • Marcati si salvati locatiile din cloud.

  Cum Maps.me este mai rau decat Google Maps:

  • Prezinta mici reclame pe ecranul aplicatiei.
  • Nu puteti cauta anumite companii, ci doar adrese pe harti.
  • Mult mai putine functii decat Google Maps.
  7.OpenStreetMap si OsmAnd

  Acest serviciu include doua servicii care functioneaza separat unul de celalalt. Primul este instrumentul de cartografiere web OpenStreetMap, iar celalalt este aplicatia OsmAnd care extrage date din baza de date a locatiilor OpenStreetMap.

  OsmAnd este o alta aplicatie de cartografiere offline care va poate salva pe datele dvs. mobile si va poate ajuta sa tineti evidenta unde va aflati chiar si atunci cand sunteti in afara retelei.

  Site-ul web OpenStreetMap este simplu, dar include mai multe functii decat multe dintre celelalte servicii simple de harti online existente. Veti gasi diferite straturi disponibile, o planificare foarte precisa a rutei si o harta detaliata a traseului dvs.

  Traseele includ trasee foarte precise si pentru biciclete sau plimbari.

  Un dezavantaj al acestui site este ca introducerea originii si destinatiei nu este la fel de intuitiva ca alte servicii de cartografiere. De asemenea, site-ul de harti online nu este direct legat de aplicatia mobila OsmAnd, asa ca rutele salvate nu pot fi partajate direct. Cu toate acestea, cand ati terminat traseul, puteti descarca harta ca fisier, o puteti transfera pe telefon si o puteti incarca in aplicatia mobila pentru utilizare offline.

  Folosind aplicatia mobila OsmAnd, va trebui sa descarcati date de harti pentru anumite locatii. Aceasta aplicatie descarca harti complet detaliate, deci foloseste putin mai mult spatiu initial decat Maps.me. Versiunea gratuita include si doar 7 descarcari gratuite de harti, asa ca daca intentionati sa calatoriti mult va trebui sa investiti in versiunea premium.

  Cu toate acestea, cu acele descarcari mari vin o multime de detalii impresionante. Veti vedea pictograme pentru tipuri de afaceri, trasee si chiar directia curgerii raului. Este grozav pentru explorarea zonelor, dar nu atat de grozav pentru navigarea in timp real.

  Cum este OpenStreetMap mai bun decat Google Maps:

  • Nu foloseste date mobile.
  • Functioneaza complet in afara retelei.
  • Harti extrem de detaliate.

  Cum este OpenStreetMap mai rau decat Google Maps:

  • Mai lent pe traseu decat alte servicii de cartografiere.
  • Interfata hartii web nu este foarte intuitiva.
  • Site-ul web si aplicatia mobila nu sunt integrate.
  • Modul de navigare la condus este de baza si nu foarte util.
  Alegerea alternativelor Google Maps

  Dupa cum puteti vedea, toate aceste servicii de cartografiere au propriile lor avantaje si dezavantaje. Pe care il alegeti depinde de modul in care intentionati sa il utilizati. Daca calatoriti mult in afara retelei, atunci accesul offline este esential. Exista multe explorari in oras? Hartile detaliate sunt esentiale. Daca utilizati aplicatia de harti in masina, atunci usurinta in utilizare este esentiala.

  Nu ramaneti cu Google Maps doar pentru ca este ceea ce foloseste toata lumea. Exploreaza si incearca unele dintre cele mentionate mai sus. S-ar putea sa descoperi ca unul dintre ele functioneaza mult mai bine pentru tine.

  NU RATA

  Muzica braziliana – samba de roda si bossa nova

  Am tot incercat sa scriu pe hartie toate stilurile de muzica braziliana pe care le-am auzit. Si am adaugat stilurile despre care am auzit....

  Esti pregatit pentru intalnirea cu escorta?

   De cele mai multe ori, nu există niciodată a doua șansă de a face o primă impresie și doar pentru că plătiți pentru a...

  Cura de somn, ce este si de ce nu se mai foloseste?

  Astazi, foarte putini psihiatri apeleaza la vindecarea somnului pentru a aborda tulburarile mintale. Desi aceasta tehnica a demonstrat o oarecare eficacitate, ea implica...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT