Mai mult

  „Muzica” Siei: de ce filmul cantaretei australiene este considerat „ofensator”

  Deja peste 50.000 de persoane au semnat o petitie pentru ca Asociatia Presei Straine de la Hollywood sa retraga cele doua nominalizari la Globul de Aur pe care le-a acordat filmului „Music”, regizat de cantareata australiana Sia.

  Nu numai asta. De asemenea, cer ca platformele care arata filmul sa nu mai faca acest lucru.

  Motivul pe care il sustin este ca considera ca modul in care filmul isi prezinta protagonistul autist este „ofensator” si contribuie la perpetuarea „stereotipurilor daunatoare” despre persoanele cu acea afectiune.

  In plus, ei critica ca dansatoarea Maddie Ziegler a fost aleasa sa joace o tanara cu autism, in locul unei actrite care face parte din spectrul autist, si ca filmul prezinta scene in care protagonistul este imobilizat fortat.

  Controversa a crescut in urma cu cateva saptamani cand s-a aflat ca „Music” a fost nominalizat pentru cel mai bun film la Globurile de Aur la categoria comedie sau muzicala, iar una dintre protagonistii acesteia, Kate Hudson, a fost nominalizata la premiul pentru cea mai buna actrita. .

  In film, care a fost criticat si de critici, Hudson joaca rolul unei femei cu probleme de dependenta care devine gardianul surorii sale vitrege, Music, o adolescenta cu autism (Maddie Ziegler), dupa moartea bunicii sale.

  Scuze

  Dupa ce a izbucnit controversa, Sia si-a cerut scuze pentru ca a distribuit o actrita „neurotipica” pentru rolul Muzicii si pentru scenele care arata folosirea fortei cu autisti.

  Sia si-a cerut scuze dupa ce a izbucnit controversa. dreptul de autor al imaginii Getty Images

  In plus, cantareata australiana a spus ca la inceputul filmului va fi adaugat un avertisment si a spus ca scenele vor fi eliminate din proiectiile publice ale filmului.

  “Planuiesc sa elimin scenele de inghetare din toate imprimarile viitoare. Am ascultat oamenii gresiti si asta este responsabilitatea mea, cercetarea mea clar nu a fost suficient de amanuntita, nu a fost suficient de ampla”, a scris cantareata pe Twitter la scurt timp inainte de a-si sterge contul. Twitter , care avea aproximativ 6 milioane. urmasi.

  “Promit, am ascultat. Filmul Muzica in viitor va avea acel avertisment la inceput”, a spus el.

  Controversa in jurul „Muzicii” a inceput in noiembrie anul trecut, cand a fost publicata o petitie prin care se solicita anularea filmului, pe care Sia l-a descris drept „o scrisoare de dragoste catre ingrijitorii si comunitatea autist”.

  Vorbind recent cu realizatorul de documentar Louis Theroux, Sia a recunoscut ca provocarile si experientele pentru persoanele cu autism sunt variate si a spus ca doreste ca acest lucru sa fie reflectat pe ecran.

  „Daca ai iesi si ai intalni pe toti cei din spectrul autismului din lume, nu ai gasi niciodata doi la fel”, a spus el.

  Rau critic

  Criticii nu au avut mila de filmul cu Maddie Ziegler, care a aparut in cateva dintre clipurile video ale melodiilor Siei, precum tema Chandelier.

  „Acesta este un film ciudat, unul care prezinta idei incurcate despre ingrijire, fantezie si dizabilitate cu o mandrie care se citeste ca o vanitate. Este indraznet, in sensul ca cu siguranta a fost nevoie de putina indrazneala pentru a-l realiza”, a scris Teo. Bugbee in New York Times.

  „Muzica este un cantec mai bine lasat neauzit; scuteste-ti urechile, mintea si inima de dezgust”.

  Persoanele cu autism au vorbit impotriva „Muzicii” din ziua in care proiectul a fost anuntat, cu plangeri centrate pe stereotipuri despre persoanele cu autism si decizia de a o atribui pe Maddie Ziegler, o actrita non-autist, ca rol principal.

  Sentimentele puternice din spatele acestor plangeri au fost exacerbate cand Sia a vorbit direct cu persoanele cu autism pe retelele de socializare.

  Intr-un tweet, chiar a numit pe cineva „actor rau”.

  Pentru multi din comunitatea autista, scuzele Siei nu sunt suficiente si au venit prea tarziu. Prejudiciul este deja facut.

  NU RATA

  10 sfaturi pentru optimizarea site-ului dvs. pentru SEO

  Viteza si performanta paginii web sunt foarte importante pentru experienta utilizatorului. Daca site-ul tau este prea lent, nu vei pierde doar vizitatori, ci si...

  Sfaturi cum sa condimentezi relatia

  Relatiile sunt atat incitante, cat si provocatoare, mai ales daca ai fost cu partenerul de mult timp. Poate fi dificil sa-ti injectezi relatia cu...

  Produsele de ingrijire personale. Ce trebuie sa cunosti pentru a face alegerile cele mai bune

  O textura matasoasa-neteda, o stralucire vibranta, si o bogata culoare, sunt semnele distinctive ale pielii frumoase. Daca asta e ceea ce iti doresti, trebuie...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT