Mai mult

  Abuzul sexual in casatorie – Exista cu adevarat asa ceva?

  Sexul si casatoria sunt doua ca doua boabe intr-o pastaie. Este relativ obisnuit sa ne asteptam ca ambii parteneri sa faca sex ca parte a casatoriei lor. De fapt, pentru o casnicie sanatoasa este nevoie de o viata sexuala fructuoasa.

  Daca sexul este o parte integranta a casatoriei, exista abuz sexual in casatorie

  Din pacate, exista. Abuzul sexual al sotului nu este doar real, dar este si inversunat. Potrivit Coalitiei Nationale impotriva Violentei Domestice, 1 din 10 femei a fost violata de un partener intim.

  Zece la suta este un numar mare. Numai NCADV inregistreaza zilnic 20.000 de cazuri de violenta domestica la nivel national. Daca zece la suta din asta implica abuz sexual, inseamna 2000 de femei pe zi.

  Ce este considerat abuz sexual intr-o casatorie?

  Este o intrebare legitima. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu realizeaza este ca abuzul sexual in casatorie este atat o forma de violenta domestica, cat si de viol. 

  Violul este despre consimtamant, nicaieri in nicio lege nu scrie ca a fi in institutia casatoriei este o forma de exceptie. Exista o lege religioasa care o permite, dar nu vom discuta mai departe despre asta.

  Casatoriile sunt despre parteneriate, nu despre sex. Sexul, chiar si intr-un mediu conjugal, este inca consensual. Cuplurile casatorite s-au ales unul pe altul ca parteneri pe viata. Se asteapta sa aiba si sa creasca copii impreuna. 

  Asta nu inseamna ca a face copii este permisa tot timpul. Dar ce este considerat abuz sexual in casatorie? Unde traseaza legea granita dintre legal si ilegal?

  In realitate, chiar daca legea este clara cu privire la necesitatea consimtamantului, in aplicare practica, este o zona gri vasta. 

  In primul rand, majoritatea cazurilor nu sunt raportate. Daca este raportat, majoritatea fortelor de ordine locale incearca sa nu interfereze in relatiile maritale, stiind ca este greu de dovedit in instanta. De aceea, cea mai mare parte a muncii care salveaza femeile in astfel de situatii este realizata de ONG-uri axate pe drepturile femeilor.

  Abuzul in familie este, de asemenea, o zona gri. Chiar daca legea este larga si cuprinde o gama larga de infractiuni, cum ar fi abuzul verbal, fizic, sexual si emotional, este, de asemenea, greu de dovedit in instanta. 

  Este o provocare sa strangi suficiente dovezi pentru a justifica o arestare care duce la o condamnare; victima va trebui sa sufere mult timp.

  Abuzul intr-o casnicie care nu duce la o condamnare poate duce la victima sa primeasca actiuni de represalii din partea faptuitorului.

   Multe decese din cauza violentei domestice sunt rezultatul direct al unor astfel de actiuni de represalii. Dar ratele de condamnare sunt in crestere , deoarece din ce in ce mai multi judecatori sunt dispusi sa creada punctul de vedere al victimei cu mai putine dovezi fizice. 

  Dar atunci cand este raportat abuzul sexual de catre un sot, nu exista o procedura clara cu privire la modul in care este tratata problema.

  Iata o lista cu tipurile de abuz sexual in casatorie:

  Viol conjugal – Actul in sine se explica de la sine . Nu trebuie sa fie cazuri repetate de viol. Cu toate acestea, acesta este de obicei cazul, deoarece majoritatea sotiilor sunt dispuse sa ierte abuzul sexual din partea sotilor lor in primele cazuri.

  Prostitutie fortata – Acesta este un caz de abuz sexual intr-o casatorie in care un partener este proxenetizat cu forta de catre sotul sau pentru bani sau favoruri. Exista multe cazuri in acest sens, mai ales in cazul femeilor tinere cu probleme financiare. Multe dintre aceste cazuri sunt, de asemenea, intre cupluri necasatorite, dar care convietuiesc.

  Folosirea sexului ca parghie – Folosirea sexului ca recompensa sau pedeapsa pentru a controla sotul/sotia este o forma de abuz. Acelasi lucru se poate spune despre utilizarea videoclipurilor pentru a-si santaja sotul. 

  Semne de abuz sexual in casatorie

  Principala problema a violului conjugal este lipsa de educatie a publicului larg cu privire la limitele sexului in casatorie.

  Din punct de vedere istoric, se presupune ca, odata ce un cuplu se casatoreste, se intelege ca unul detine corpul partenerului sau sexual.

  Acea presupunere nu a fost niciodata corecta. In interesul echitatii si pentru a se mentine in conformitate cu statul de drept modern, au fost elaborate rezolutii legale, iar mai multe tari au incriminat violul conjugal cu detalii specifice privind conditiile violului conjugal. 

  Nu a ajutat la imbunatatirea aplicarii legii, cu reticenta politiei si a altor servicii guvernamentale de a urmari astfel de chestiuni din cauza naturii gri a crimei, dar condamnarile merg inainte cu pasi mici. 

  Tarile care au incriminat in mod specific violul conjugal inca au probleme cu justificari, deoarece astfel de legi nu protejeaza partenerii de acuzatii false.

  Pentru a ajuta partile implicate si fortele de ordine, iata cateva avertismente care arata ca exista agresiuni sexuale in casatorie.

  Abuz fizic 

  Multe cazuri de viol conjugal implica atacuri fizice si violenta domestica. Pedeapsa violul conjugal poate arata ca un joc BDSM, dar fara consimtamant, este inca viol. 

  Abuzul in familie si violul conjugal sunt interdependente dintr-un motiv , control. Un partener isi afirma dominatia si controlul asupra celuilalt. Daca sexul si violenta sunt folosite pentru a face acest lucru, atunci manifestarile fizice ale vatamarii corporale sunt evidente.

  Aversiune emotionala si mentala fata de sex – persoanele casatorite nu sunt probabil virgine. De asemenea, se asteapta sa aiba o relatie sexuala cu sotii lor. 

  O multime de culturi incurajeaza chiar desavarsirea conjugala in noaptea nuntii. In vremurile moderne, cu eliberarea sexuala si toate celelalte, aceasta presupunere este si mai puternica.

  Daca un partener are brusc teama si anxietate din cauza actelor sexuale si a actului sexual. Este un semn de abuz sexual in casatorie. 

  Este dificil sa urmariti penal daca victima nu doreste sa scoata cazul la lumina; in astfel de cazuri, aplicarea legii si condamnarea instantei sunt putin probabile — abordati grupurile de sprijin ale ONG-urilor pentru a gasi solutii si ajutor post-traumatic.

  NU RATA

  Cazare in Romania

  Vila Magic Delta, Sfantu Gheorghe Este amplasata in vecinatatea portului turistic din Sfantu Gheorghe, foarte aproape de locul de varsare al Dunarii in Marea Neagra,...

  Top 10 scandaluri sexuale de pe scena politica

  Politicienii sunt cinstiti, increzatori si reprezinta inima unei natiuni, nu-i asa? GRESIT! Politica lor pare a fi corecta, uneori, dar, de cele mai multe...

  Care sunt situatiile in care un avocat drept familial iti poate fi de ajutor

  Avocații familiei sunt profesioniști juridici specializați în materie de drept familial. Ei se ocupă de problemele legale care privesc membrii familiei. Aceste probleme juridice...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT