Mai mult

  Totul despre avocati

  In afara emisiunilor de televiziune sau a filmelor, este posibil sa nu stiti ce sunt avocatii sau ce fac acestia. In timp ce descrierile fictive pot fi de ajutor, ele nu sunt intotdeauna exacte. Urmatoarele sunt cateva intrebari frecvente despre avocati.

  Ce este mai exact un avocato?
  Un avocat (numit si avocat , avocat sau consilier) este un profesionist autorizat, care consiliaza si ii reprezinta pe ceilalti in probleme juridice. Avocatul de astazi poate fi tanar sau batran, barbat sau femeie. Aproape o treime din toti avocatii au varsta sub treizeci si cinci de ani. Aproape jumatate din studentii la drept sunt astazi femei, iar femeile pot fi in cele din urma la fel de numeroase in profesie ca barbatii.

  Vin dintr-o alta tara si trebuie sa angajez un avocat. Notarii sunt avocati publici?
  Un ,,notar public”, un ,,contabil” sau un ,,contabil public autorizat” nu este neaparat un avocat. Nu presupuneti ca titluri precum notarul public inseamna acelasi lucru ca si termeni similari in propria limba. In unele tari, un avocat este numit ,,avocat” sau ,,avocat“.

  Exemple de site-uri de avocat:

  1. indirect.injury-lawyer.com
  2. newyork-lawyers.com
  3. divorcelawyerlist.info
  4. asknclawyer.com
  5. www.internetlawyer.com
  6. whichdivorcelawyer.info
  7. charlottesvillevalawyers.com
  8. lawyerescrow.net
  9. valawyers.net
  10. divorcelawyersdirectory.info
  11. fitforhealth.valawyers.ws
  12. divorcelawyerlist.us

  Care sunt principalele sarcini ale unui avocat?
  Un avocat are doua atributii principale: sa respecte legea, protejand totodata drepturile unui client. Pentru a indeplini aceste atributii, un avocat ar trebui sa inteleaga legea si sa fie un comunicator eficient.

  Este cea mai mare parte a timpului unui avocat petrecut in instanta?
  Nu. Majoritatea avocatilor petrec mai mult timp intr-un birou decat intr-o sala de judecata. Practica legii implica cel mai adesea cercetarea evolutiilor juridice, investigarea faptelor, scrierea si pregatirea documentelor juridice, acordarea de sfaturi si solutionarea litigiilor.

  Ce cauta romanii la un avocat?

   • consultanta avocat online gratis
   • avocat litigii munca
   • avocat tonel
   • mircea julean avocat
   • avocat dobrescu
   • avocat cristian
   • avocat ro
   • cel mai bun avocat pe litigii de munca
   • avocat laura
   • cheltuieli de judecata onorariu avocat
    avocat satu mare
   • draghici avocat
   • carti de vizita avocat
   • cabinet individual de avocat
   • consultanta avocat gratuit
   • avocat alba iulia
   • avocat online gratis chat
  • cat castiga un avocat stagiar
  • statutul profesiei de avocat actualizat 2016 pdf
  • pledoarie avocat
  • stampila avocat
  • avocat ionascu contact
  • avocat drept penal bucuresti
  • cum ajungi avocat
  • avocat drept comercial
  • avocat ionascu biografie
  • avocat divort cluj
  • cel mai bun avocat din sibiu
  • avocat braila
  • avocat online chat

  Care sunt cerintele profesionale pentru a deveni avocat?
  Pentru a intelege cum functioneaza legile si sistemul juridic, avocatii trebuie sa treaca printr-o scoala speciala. Fiecare stat a adoptat standarde care trebuie indeplinite inainte ca o persoana sa fie autorizata sa practice avocatura acolo. Inainte de a li se permite sa practice legea in majoritatea statelor, o persoana trebuie:

  Aveti o diploma de licenta sau echivalentul acesteia.
  Finalizeaza trei ani la o facultate de drept acreditata de ABA.
  Treceti un examen de stat, care dureaza de obicei doua sau trei zile. Examenul testeaza cunostintele in anumite domenii ale dreptului. Exista, de asemenea, teste necesare privind etica si responsabilitatea profesionala.
  Treceti o recenzie despre caracter si fitness. Solicitantii de licente legale trebuie sa fie aprobati de un comitet care investigheaza caracterul si antecedentele.
  Depuneti un juramant, jurand de obicei sa sustineti legile si constitutiile statale si federale.
  Primiti o licenta de la cea mai inalta instanta din stat, de obicei instanta suprema de stat.
  Odata licentiat intr-un singur stat, este permis unui avocat sa practice avocatura in toate statele?
  Nu automat. Pentru a deveni licentiat in mai multe state, un avocat trebuie sa respecte, de obicei, cerintele de admitere la baroul fiecarui stat. Unele state permit totusi avocatilor autorizati din afara statului sa practice avocatul daca au facut acest lucru intr-un alt stat de cativa ani si cea mai inalta instanta a noului stat ii aproba. Multe state au, de asemenea, dispozitii pentru ca avocatii sa participe la cazuri specifice in state in care nu sunt autorizati. Se spune ca avocatul intr-un astfel de caz apare pro viciu, ceea ce inseamna ,,pentru aceasta ocazie speciala”.

  Daca am o problema juridica, trebuie sa angajez un avocat?
  Nu neaparat – te poti reprezenta pe tine insuti. Si, in anumite situatii specializate, cum ar fi depunerea unei plangeri in fata unei agentii guvernamentale (de exemplu, un litigiu privind asigurarile sociale sau prestatiile Medicare), persoanele care nu sunt avocati sau persoane juridice pot fi calificate sa va reprezinte. (Paralegalii sunt non-avocati care au primit instruire care le permite sa asiste avocatii in mai multe sarcini; de obicei nu pot reprezenta clientii in instanta.) Daca va aflati in aceasta situatie, intrebati agentia guvernamentala implicata ce tipuri de reprezentanti legali sunt acceptabili.

  Exista multe aspecte pe care le poti rezolva singur, daca stii cum sa te descurci. De exemplu, va puteti reprezenta in fata instantelor de circulatie sau a creantelor cu valoare redusa sau sa va angajati in negocieri si sa incheiati singuri contracte. Dar daca nu sunteti sigur de consecintele actiunilor dvs. sau nu sunteti sigur cu privire la modul de procedare, obtinerea unor sfaturi juridice rapide de la un avocat ar putea fi de mare ajutor in prevenirea problemelor de pe drum.

  De ce suna ca avocatii sa vorbeasca si sa scrie intr-o limba total diferita?
  Avocatii si altii instruiti in drept folosesc adesea termeni legali ca prescurtare pentru a exprima idei sau principii complicate. Aceste cuvinte si fraze, multe inradacinate in latina, sunt adesea mentionate in gluma ca o limba straina – legalese. Desi unele legale pot fi necesare pentru a comunica cu precizie anumite idei, un document care este inteles de foarte putini dintre cititorii sai este doar o comunicare slaba.

  Din 1978, reglementarile federale trebuie sa fie ,,scrise in engleza simpla si usor de inteles pentru cei care trebuie sa le respecte”. Multe state au, de asemenea, legi care impun ca politele de asigurare, contractele de leasing si contractele de consum sa fie redactate in limba engleza simpla. O importanta deosebita este tendinta in scolile de drept de a descuraja utilizarea legalese si de a incuraja utilizarea unei limbi simple si usor de inteles.
  Daca nu sunteti nemultumit de avocatul dvs., acest articol va va ajuta sa stabiliti daca plangerile dvs. sunt rezonabile.
  Majoritatea plangerilor pe care le au persoanele cu avocatii se incadreaza in una din cele patru categorii – si nu este neobisnuit sa ai mai multe probleme. Iata principalele domenii de conflict:

  Ce se cauta in materie de avocati?

  1. gazduire sediu social avocat
  2. incompatibilitati avocat
  3. consulta un avocat gratuit
  4. avocat asociatii de proprietari
  5. piperea avocat
  6. cabinet avocat bucuresti
  7. avocat wikipedia
  8. statutul profesiei de avocat actualizat 2018
  9. conflict de interese avocat
  10. registrul electronic al actelor întocmite de avocat
  11. avocat dreptul muncii bucuresti
  12. avocat specializat dreptul muncii bucuresti
  13. avocat piperea
  14. caut avocat
  15. cabinet avocat
  16. calitatile unui avocat
  17. cel mai bun avocat din pitesti
  18. avocat piperea
  19. carte de vizita avocat
  20. balanta avocat
  21. avocat specializat in litigii bancare
  22. avocat dancu
  23. pop avocat
  24. avocat adrian pareri
  25. avocat palade
  26. avocat codul muncii
  27. cv avocat stagiar
  28. avocat buzau
  29. avocat tulcea
  30. avocat maria

  Aveti dreptul la servicii de calitate de la avocatul dvs. In acest articol, veti afla la ce va puteti astepta de la avocatul dvs. in fiecare dintre aceste domenii.

  Obtineti sfaturi despre lucrul cu un avocat.

  Comunicarea cu avocatul dvs.
  Problemele de comunicare creeaza probleme in toate tipurile de relatii – inclusiv intre un avocat si client. Daca nu stiti ce se intampla in procesul dvs., ati putea presupune ca aveti un avocat rau. Dimpotriva, avocatul dvs. ar putea face o treaba grozava. Oricum ar fi, un avocat care nu comunica progresul cazului va creste invariabil stresul, nu scade.

  Cand retineti initial avocatul, avocatul dvs. ar trebui:

  explicati optiunile disponibile in problema dvs. juridica
  discutati strategia
  sa ofere o cronologie pentru evenimente importante si
  returneaza prompt apelurile telefonice si raspunde la intrebarile tale.
  Retineti ca acest lucru ar putea sa nu apara atat de repede pe cat doriti daca avocatul dvs. este ocupat. De exemplu, este obisnuit sa auziti mai rar de la un avocat aflat in proces. Dar cineva din birou ar trebui sa poata explica cand veti afla de la avocatul dvs. si va va asigura ca biroul va gestioneaza cazul in mod adecvat.

  Aflati cum sa angajati avocatul potrivit.

  Dreptul dvs. la competenta unui avocat
  Este un mare soc pentru majoritatea oamenilor ca nu exista nicio garantie ca avocatul dvs. va face o treaba buna. Barourile insarcinate cu monitorizarea avocatilor merg dupa avocati care fura sau incalca reguli etice specifice – nu avocati care pur si simplu nu sunt foarte buni.

  O parte din motiv este ca ceea ce constituie o ,,treaba buna” este oarecum relativ. De exemplu, un client s-ar putea astepta la achitare intr-un dosar penal. Cu toate acestea, alti avocati criminali privati ar putea lua in considerare o reducere de la o infractiune la o infractiune, acuzand o treaba bine facuta.

  Cu toate acestea, daca avocatul dvs. face o greseala in tratarea problemei legale pe care nu l-ar fi facut niciun avocat rezonabil si ati pierdut bani din cauza asta, se numeste malpraxis si puteti da in judecata. Greseala poate fi esecul de a face ceva, cum ar fi nedepunerea unui proces la timp sau a face ceva ce avocatul nu ar fi trebuit sa faca, cum ar fi reprezentarea unei companii aflate in faliment in timp ce reprezinta un investitor care negociaza pentru a cumpara afacerea. Din nefericire, costurile de malpraxis sunt costisitoare si greu de castigat. Pentru mai multe informatii, consultati Actiunea in judecata a avocatului dvs. pentru abuzuri.

  Avocatul dvs. ar trebui sa fie etic
  Fiecare stat are legi etice care obliga avocatii. In mod obisnuit, aceste reguli impun avocatilor:

  isi reprezinta clientii cu loialitate nedivizata
  pastreaza confidentele clientilor lor
  sa – si reprezinte clientii in limitele legii si
  pune interesele clientilor lor inaintea lor.
  Fiecare stat are o agentie disciplinara de avocat pentru a pune in aplicare aceste reguli. Agentia poate impune amenzi banesti, poate solicita avocatului restituirea (cum ar fi returnarea banilor furati), suspendarea licentei unui avocat pentru exercitarea avocatului sau interzicerea avocatului. Dezbarzarea este extrem de rara si este de obicei rezervata pentru avocatii care au comis infractiuni grave sau care au un istoric lung de furturi de la clienti.

  Ar trebui sa intelegeti taxele legale
  Cand angajati un avocat, este important ca acordul dvs. de onorariu sa fie scris si sa il intelegeti. Este o modalitate simpla de a evita o cauza comuna de disputa cu clientii – facturile legale.

  Iata o lista de reclamatii frecvente:

  Factura mea este prea mare si nu este ceea ce am fost de acord.
  Factura mea nu este detaliata. Habar nu am ce a facut avocatul meu pentru a-l castiga.
  Avocatul meu a facut o treaba groaznica si nu vreau sa platesc o factura mare.
  Avocatul meu m-a facturat la rata avocatului atunci cand un parajurist a facut cea mai mare parte a lucrului.
  Avocatul meu a umplut factura facturand 30 de minute pentru fiecare apel telefonic de doua minute, chiar si atunci cand am sunat pentru a protesta mai devreme.
  Statele precum California necesita un acord scris de retinere care dezvaluie sistemul de facturare si taxele. Chiar daca statul dvs. nu necesita un acord scris, este o idee buna sa insistati asupra unuia.

  Acordul trebuie sa precizeze frecventa cu care veti fi facturat si sa solicite avocatului sa va dea o declaratie detaliata, astfel incat sa intelegeti acuzatiile. Daca ati fost de acord sa platiti avocatului dvs. o taxa de urgenta (avocatul incaseaza numai daca castigati), asigurati-va ca stiti exact cum se calculeaza taxa si cine plateste costurile care apar in timpul procesului.

  Pentru informatii suplimentare, consultati Taxele avocatului: elementele de baza.
  Daca credeti ca avocatul dvs. nu va serveste cele mai bune interese, consultati Ce sa faceti cand sunteti suparat pe avocatul dvs.
  Termenii avocat si avocat sunt adesea folositi in mod interschimbabil in Statele Unite. Exista foarte putine distinctii intre cele doua. Aceasta dificultate de diferentiere este rezultatul faptului ca in Statele Unite, spre deosebire de alte tari, nu se face aceasta distinctie. Cu toate acestea, exista o usoara.

  Ce califica pe cineva ca avocat?
  Un avocat este cineva care este invatat si instruit in drept. Cu toate acestea, este posibil ca ei sa nu practice de fapt avocatura. Deseori dau sfaturi juridice. Cursand la facultatea de drept din Statele Unite, cineva poate fi considerat avocat. Un student la drept trebuie sa sustina examenul de avocatura in jurisdictia sa speciala pentru a exercita avocatul, oferind reprezentare legala. In caz contrar, oportunitatile de a-si folosi educatia in drept sunt limitate. Exista multe tipuri diferite de avocati cu multe specializari diferite in industrie.

  Facultatea de Drept prezentata:
  Universitatea din Dayton Program prezentat: Online Hybrid Juris Doctor: Program JD aprobat de ABA; Pregatiti-va sa va prezentati la examenul de barou in majoritatea statelor; Externship legal pe parcursul unui semestru.

  Ce califica pe cineva ca avocat?
  Un avocat sau un avocat este de obicei prescurtat in avocat in conversatia de zi cu zi. Un avocat este considerat numele oficial al unui avocat in Statele Unite. Prima utilizare cunoscuta a termenului de avocat a fost in 1768.

  Un avocat este definit ca un practicant intr-o instanta judecatoreasca, care este legal calificat pentru a urmari si apara actiunile in cadrul unei astfel de instante cu privire la retinerea clientilor. Cuvantul englez avocat are origini franceze, ceea ce inseamna ,,o persoana care actioneaza pentru altul ca agent sau deputat”. Un avocat practica de fapt dreptul in instanta, in timp ce un avocat poate sau nu. Un avocat a trecut examenul de barou si a fost aprobat pentru a practica avocatura in jurisdictia sa.

  Desi termenii opereaza adesea ca sinonime, un avocat este un avocat, dar un avocat nu este neaparat un avocat. Pentru publicul larg, acesti termeni pot fi folositi in mod interschimbabil, dar pentru Asociatia Baroului American, distinctia usoara este semnificativa.

  Alti termeni de distinctie de drept comun
  In alte jurisdictii de drept comun din intreaga lume, cum ar fi Anglia si Tara Galilor, se fac distinctii mai specifice. Acolo, ei fac diferenta intre cei care practica avocatura in instanta si cei care nu o fac prin utilizarea unor termeni precum avocati, avocati si avocati. In alte tari, notarii publici se disting si de avocati.

  Un avocat este un avocat care se ocupa de orice problema juridica. De obicei, nu apar in instanta, ci pregatesc documente legale si lucreaza direct cu clientii care ofera consiliere juridica. Din punct de vedere istoric, termenul de avocat a fost folosit in Statele Unite. A fost trimis catre avocati care au solutionat cauzele intr-o instanta de echitate. In timp ce avocatii, la acea vreme, se ocupau doar de cazuri in instanta de judecata.

  Pe de alta parte, avocatii sunt solicitati de avocati daca cazul lor necesita o infatisare in instanta. Un avocat nu lucreaza direct cu clientii, dar primeste recomandari de la avocati care sunt adesea retinuti de clientii lor. Procurorul il va asista pe avocat cu toate pregatirile pentru caz in afara instantei. Desi acest lucru nu este intotdeauna cazul, un avocat este un alt termen pentru avocati in multe jurisdictii bazate pe legislatia engleza.

  The Professional Title Esquire
  Un termen suplimentar folosit este esquire. Este folosit la sfarsitul numelui unui avocat, prescurtat ca Esq. Scopul sau este de a da un titlu onorific. Similar cu utilizarea abrevierilor Dr. sau Ph.D., inseamna si un titlu profesional. Originile sale se afla in Anglia, unde titlul a fost candva rezervat barbatilor, ca termen de respect pentru cei cu rang social ridicat.

  Esquire este un titlu pe care il puteti aborda fara aprobarea Asociatiei Baroului American sau a oricarei alte persoane juridice. Prin urmare, poate fi oarecum controversat. Unii l-au adaugat la numele lor fara sa fi obtinut calificarile efective. Acest lucru ofera perceptia falsa a capacitatii lor de a practica legal legea. Prin urmare, serveste pentru a fi precaut si nu prezumtios atunci cand intalnesti acest termen.

  Vezi si Ce este un avocat? si ce este un avocat?

  NU RATA

  Caricaturile in lut ale lui Aurelian Badulescu

  Cand apare ceva nou intr-un domeniu principala problema e ca nu stii cum sa incadrezi acel ceva. Nevoia de a clasifica, de a conceptualiza,...

  Cele mai bune alimente organice pentru pierderea in greutate

  Exista numeroase alimente organice care odata incluse in dieta iti vor imbunatati semnificativ sanatatea. Mai mult decat atat te vor ajuta sa arati si...

  Afla totul despre lipide

  Daca data trecuta am vorbit despre glucide, acum a venit randul lipidelor. Lipidele, sau grasimile bune, sunt importante pentru organismul nostru, care le poate...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT