More

  Bebelusul vostru doarme cu voi? Iata ce sa faceti!

  on

  |

  views

  and

  comments

  Multi parinti considera ca trebuie sa doarma in aceeasi camera cu nou–nascutul pentru a avea mai multa grija de el. Este impresionant si curios sa vezi ca bebelusul doarme mult si se trezeste doar atunci cand ii este foame. Daca in primele luni de viata, prichindelul nu are multe pretentii, in jurul varstei de 1 an si jumatate el va vrea sa doarma in pat cu parintii.

  Pentru a supraveghea mai bine copilul pe timpul noptii, unii parinti aleg sa doarma in acelasi pat cu el. Insa acest lucru prezinta riscuri majore precum sufocarea, din cauza paturii sau a pernelor. De asemenea riscul de moarte subita in primele zile de viata este crescut, deoarece pot aparea accidente grave, uneori chiar fatale.

  Este recomandat un patut special creat pentru bebelus asezat in aceeasi camera cu parintii. Decizia este favorabila mai ales pentru mamele care necesita o perioada lunga de recuperare. Astfel parintii pot supraveghea copilul atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Totodata, efortul este mai mic atunci cand nou–nascutul se trezeste si cere laptic.

  Atunci cand copilul implineste 5 – 6 luni de viata, parintii pot alege sa-i mute patutul intr-o camera separata pentru a il dezvata de obiceiul de a dormi cu acestia. Micutul poate trece indiferent peste aceasta etapa necesara in dezvoltarea lui. Nu trebuie facut un obicei din a dormi toti in aceeasi camera.

  Elemente importante in aceasta decizie luata de parinti reprezinta existenta unei lumini aprinse pentru a veghea starea micutului, precum si usa intredeschisa pentru a il auzi daca acesta incepe sa planga. De asemenea, nu trebuie lasate jucarii in pat cu copilul, pentru ca exista riscul de a se sufoca cu acestea.

  In jurul varstei de 1 an, copilul devine capabil sa se dea jos din patutul lui si sa se urce in cel al parintilor. O statistica spune ca, daca cel mic doarme cu parintii, legatura afectiva intre copil si acestia devine mult mai puternica, atat in copilarie, cat si prin adolescenta si maturitate.

  Daca copilului ii place sa doarma cu parintii, acesta se va invata asa si nu va mai pleca decat in jurul varstei de 5 – 6 ani, cand acesta descopera independenta. Mutarea acestuia trebuie sa se realizeze cu rabdare si blandete pentru a nu suferi vreun traumatism.

  Share this
  Tags

  Must-read

  Tratamente naturiste impotriva conjunctivitei!

  Conjunctivita este o afectiune ce se manifesta prin inflamarea mucoasei conjunctive si este des intalnita la copii, insa si la adulti. In farmacii se gasesc...

  Sfaturi cum sa fii un bun strateg

  In termeni generali, un strateg este cineva care poate dezvolta si implementa un plan de actiune. A avea o strategie buna este esential pentru...

  Operatia de implant dentar – Prezentare generala, etape si avantaje

  Te gandesti sa apelezi la un implant dentar si vrei sa cunosti toate delatiile acestei proceduri? Ei bine, de-a lungul timpului terapia prin implantare...

  Recent articles

  More like this