Mai mult

  Candidata Macovei, primele declarații. Raspunsuri pentru Basescu și Blaga

  Ea a fost pusa in situația de a oferi raspunsuri dupa ce atat președintele Traian Basescu, cat și liderul PDL Vasile Blaga i-au atacat demersul de a candida la președinție.

  Declarațiile lui Basescu au fost explicate de Macovei prin prisma susținerii pe care acesta o acorda candidatului PMP, Cristian Diaconescu.

  Președintele Romaniei il susține pe candidatul Cristian Diaconescu și eu abia aștept sa am o dezbatere constructiva cu dl Diaconescu”, a spus Macovei.

  Ea a respins și acuzația – adusa tot de președinte – ca va fragmenta voturile electoratului de dreapta.

  Nu. Eu unesc dreapta, eu nu divizez dreapta. Unesc dreapta și sunt singura care-l poate bate pe Ponta. Ajut dreapta sa caștige. Intrarea mea in aceasta competiție ajuta dreapta, nu o disemineaza”, a fost replica Monicai Macovei, care a apreciat ca ea va aduce voturi și din afara bazinelor partidelor.

  Macovei a fost intrebata și despre declarația lui Basescu privitoare la faptul ca eurodeputata ar trebui sa renunțe la fotoliul din PE.

  Daca Ponta demisioneaza din funcția de prim ministru și cea de deputat ca sa candideze la președinție, daca Iohannis demisioneaza din funcția de primar al Sibiului… Imi pun și eu intrebari adica raspund tot cu intrebari. Ceilalți candidați, demisioneaza vreunul din funcții?”, a fost raspunsul Monicai Macovei.

  Aceasta a vorbit și despre declarațiile lui Vasile Blaga, liderul PDL care spusese ca prin intrarea ca independenta in cursa pentru Cotroceni, Macovei „se autoexclude”.

  Eu nu mi-am dat demisia din PDL și in acest moment nici nu intenționez sa mi-o dau pentru ca imi aduc aminte de multe lucruri pe care le-am facut alaturi de PDL și lucruri bune pentru țara. Deci nu ma autoexclud de nicaieri. Sigur, vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a menționat Macovei, amintind ca ea a cerut sa fie inclusa in cercetarea sociologica in urma careia ACL iși va desemna candidatul la președinție.

  Intrebata cum iși va pune in practica obiectivele pe care și le-a propus in calitate de președinte, Macovei a raspuns ca „mijloacele sunt cele care sunt in Constituția Romaniei și, evident, exprimarea publica”.

  Prin negociere, prin aducerea oamenilor la masa. Iar eu am facut asta și pe plan intern și in PE. Am negociat și am negociat foarte bine”, a completat eurodeputata.

  Ea a vorbit și despre eventuala coabitare cu premierul Victor Ponta.

  Eu doresc sa realizez ceea ce susțin pentru țara. Voi negocia, voi aduce oamenii la masa. Acolo unde se va putea. Și eu vreau negociere și facute lucrurile in liniște. Unde nu, mai trebuie impinse (…) Dupa ce caștig, am in spate voturile oamenilor și e foarte greu ca un Guvern sa nu faca ce vor oamenii”, a aratat Macovei.

  Alte declarații din conferința de presa de miercuri:

  Ma bazez in aceasta campanie pe oameni, pe voluntariat și pe mici donații din partea celor care vor sa ma ajute – Nu subestimați munca voluntarilor

  Da, romanii sunt pregatiți pentru candidat independent.

  Și pentru un candidat femeie?

  Romanii vor sa aiba cel mai bun președinte, cel puțin 50 la suta din populația Romaniei, femei adica, știu foarte bine ca de multe ori fac o treaba mai buna ca barbații. Și mulți barbați

  Ar trebui sa ma simt ofensata de aceasta intrebare. Dar nu ma simt ofensata. Nici eu, nici celelalte femei.

  NU RATA

  Vedete senzuale si dupa 50 de ani – care este secretul lor?

  Intr-o lume obsedata de tinerete vesnica, cu ajutorul chirurgiei sau nu, multe femei sunt de parere ca nu pot imbatrani frumos . Pentru a...

  Case la moda cu elemente inspirate din 2010

  Amenajarea interioara nu este intotdeauna usoara. De fapt, este de multe ori o activitate care vine cu o serie de provocari. Unele dintre acestea...

  10 idei jucause pentru a stimula dezvoltarea bebelusului

  Cateva minute de joc pe zi sunt mai productive decat o sesiune intensa, maraton, doar in weekend. Nu este necesar sa petreci toata ziua...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT