Mai mult

  8 cantece populare ale soldatilor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial

  In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, soldatii de pe toate fronturile conflictului si-au gasit mangaiere cantand cantece care le aminteau de casa si de cei dragi pe care i-au lasat in urma. Refrene populare precum White Cliffs of Dover si Boogie Woogie Bugle Boy au fost cantate in ambele tabere militare si pe campul de lupta si i-au ajutat pe soldati sa faca fata stresului razboiului si sa mentina un sentiment de speranta si camaraderie.

  In perioada de dupa incheierea razboiului, aceste cantece au evoluat in simboluri culturale si amintiri ale aspectelor cu mai multe fatete ale conflictului, de la explorari umoristice ale mortii pana la melodii care tanjesc dupa o dragoste pierduta acasa.

  1.  Lili Marlene (1915, 1939)

  Scrisa initial ca o poezie in 1915 de soldatul german Hans Leip, acest cantec de dragoste a fost lansat pentru prima data de Lale Andersen in 1939 ca Das Madchen unter der Laterne ( Fata sub lanterna ). Cantecul a devenit popular in intreaga Europa si in Marea Mediterana atat in ​​randul trupelor Axei, cat si al celor aliate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, deoarece soldatii au cantat propriile versiuni editate.

  2. Acolo  (1917)

  Scrisa in 1917 de George M. Cohan,  Over There  a fost populara in randul armatei si publicului american atat in ​​timpul Primului Razboi Mondial, cat si al celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Conceput pentru a-i incuraja pe barbati sa se inroleze si sa lupte cu „Hun”, cantecul este binecunoscut pentru un vers din refren: „The Yanks are coming”. Cantecul a fost revizuit si reutilizat de atunci si, desi nu a fost foarte folosit in timpul razboiului din Vietnam, a fost folosit de la atacurile teroriste din 11 septembrie.

  3. Dumnezeu sa binecuvanteze America  (1918)

  Inregistrat pentru prima data de Irving Berlin in timpul Primului Razboi Mondial,  God Bless America a fost revizuit de el in 1938, inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Revizuirea a fost pentru ca Berlinul, ca imigrant ruso-evreu care sosise in SUA la varsta de 5 ani, a vrut sa raspunda la ascensiunea ingrijoratoare a lui Adolf Hitler si a ideologiei sale.

  Aceasta versiune ulterioara a fost inregistrata de Kate Smith si a devenit melodia ei semnatura. Cantecul a fost folosit mai tarziu de Miscarea pentru Drepturile Civile si, de asemenea, de catre conservatorii crestini pentru a-si semnala opozitia fata de liberalismul secular, in favoarea comunismului sau a opozitiei fata de implicarea SUA in razboiul din Vietnam.

  4. Te voi vedea (1938)

  Scrisa de Sammy Fain si Irving Kahal,  I’ll Be Seeing You  este despre dorul care vine odata cu despartirea de o persoana iubita. Inserata pentru prima data in musicalul de pe Broadway  Right This Way,  care s-a incheiat dupa 15 spectacole, cantecul spune povestea unui soldat care este incantat sa-si revada dragostea dupa razboi. Desi nu este prima inregistrare a cantecului, interpretarea lui Bing Crosby din 1944 a atins rapid numarul 1 pentru saptamana de 1 iulie.

  5. Vom petrece spalatul pe linia Siegfried (1939)

  Legenda spune: „Ceea ce a fost menit sa fie o capcana formidabila pentru avansarea armatelor aliate se dovedeste a fi un loc excelent pentru spalarea uscata. PFC Anthony Mesinko, Cleveland, Ohio, foloseste sarma ghimpata a „inexpugnabilei” linii Siegfried pentru a-si agata hainele.” 15 septembrie 1944.

  Una dintre cele mai faimoase cantece cantate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, We’re Going to Hang Out the Washing on the Siegfried Line  a fost scrisa de popularul compozitor irlandez Jimmy Kennedy, care a scris-o in timp ce era capitan in Forta Expeditionara Britanica la inceputul anului. etapele celui de-al Doilea Razboi Mondial. Un spectacol comic de sfidare si de intarire a moralului, Linia Siegfried se refera la granita de vest fortificata a Germaniei cu Franta. Cantate in mod obisnuit in randul trupelor, inregistrarile notabile au fost realizate de Flanagan & Allen, Arthur Askey si Vera Lynn.

  6. White Cliffs of Dover  (1941)

  Probabil una dintre cele mai faimoase cantece legate de al Doilea Razboi Mondial,  White Cliffs of Dover  a fost scrisa de Walter Kent si Nat Burton, apoi inregistrata pentru prima data de Vera Lynn in 1941. Cantecul spune povestea unui soldat care doreste sa vada stancile albe din Dover din nou, si dupa ce a fost jucat in mod repetat la radio pentru a ajuta la cresterea moralului, a devenit un imn al sperantei extrem de popular printre soldati.

  7. Boogie Woogie Bugle Boy (1941)

  Scrisa de Don Raye si Hughie Prince,  Boogie Woogie Bugle Boy  este un cantec de jump blues care spune povestea unui baiat care isi canta cornita pentru a distra trupele. A fost introdus pentru prima data de The Andrews Sisters in filmul de comedie Buck Privates (1941) de la Abbott si Costello si a fost extrem de popular, ajungand in top 10 in topul single-urilor pop din SUA in primavara anului 1941, iar mai tarziu fiind clasat pe locul 6 in ‘Songs’. al secolului’. In plus, Boogie Woogie Bugle Boy a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original.

  8. Nu sta sub mar (cu oricine altcineva, in afara de mine)  (1942)

  Intitulata initial  Anywhere the Bluebird Goes , melodia a fost scrisa de Sam H. Stept ca o actualizare a unui cantec popular englezesc din secolul al XIX-lea numit Long, Long Ago. Versurile au fost scrise de Lew Brown si Charles Tobias, iar cantecul a debutat in musicalul de pe Broadway  Yokel Boy din 1939 . Dupa ce SUA au intrat in razboi in 1941, Brown si Tobias au schimbat refrenul pentru a se incheia cu „…pana voi veni in mars acasa”.

  Cantecul a ramas pe primul loc in „Your Hit Parade” din octombrie 1942 pana in ianuarie 1943, marcand-o ca fiind cea mai lunga perioada in care un cantec de razboi a ocupa primul loc.

  NU RATA

  Ce nu mananca pisicile?

  Cei care au pisici ca animale de companie trebuie sa stie ce nu mananca pisicile si ce tip de hrana este buna pentru acestea....

  INTERVIU – EXCLUSIV: Mihai Teodor – “Beeper e o melodie speciala pentru mine si sper ca si pentru cei care o asculta”

  Buna!Cine esti tu, Mihai Teodor, si de unde vii? MIHAI TEODOR: Sunt cel caruia ii canta mai totdeauna melodii in minte, cel care vine...

  Cum putem preveni si trata vaginoza bacteriana in sarcina?

  Vaginoza bacteriana este o modificare in mediul vaginal, cauza fiind cresterea incidentei bacteriilor anaerobe. Aceasta creste riscul avortului spontan si a nasterii premature. Fiind...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT