Mai mult

  Carte: Ce ne asteapta in luna octombrie?

  Iata cativa dintre autorii ale caror carti au aparut sau vor aparea in aceasta toamna: Kim Stanley Robinson, Stephen Baxter, Stephen King, Alastair Reynolds, Nnedi Okorafor, Martin & Dozois, Dan Simmons, Scott Lynch, Lavie Tidhar, Mark Charan Newton, Mira Grant, Greg Egan, Peter Watts, Caitlin Kiernan, Ann & Jeff VanderMeer, Robert Charles Wilson sau Gene Wolfe. Nu-mi amintesc ca vreun alt sfarsit de an sa fi fost atat de bogat in aparitii editoriale la fel de interesante!

  2 octombrie: Nnedi Okorafor – Kabu, Kabu (Prime Books)

  Prima culegere de proza scurta a castigatoarei premiului World Fantasy (pentru Who Fears Death) este cu siguranta una dintre cele mai importante si mai asteptate aparitii editoriale ale anului.

  Kabu Kabu – unregistered, illegal Nigerian taxis – generally get you where you need to go, but Nnedi Okorafor’s Kabu Kabu takes the reader to exciting, fantastic, magical, occasionally dangerous, and always imaginative locations.

  This debut short story collection by award-winning author Nnedi Okorafor includes notable previously-published short work, a new novella co-written with New York Times bestselling author Alan Dean Foster, and a brief forward by Whoopi Goldberg.

  8 octombrie: George R. R. Martin & Gardner Dozois (editori) – Old Mars (Bantam)

  Pentru ca inca putem sa visam, Martin si Dozois editeaza o antologie pentru cei care, ca si mine, au crescut cu O printesa martiana sau cu Cronicile martiene.

  10 octombrie: Dan Simmons – The Abominable (Sphere)

  Inrudit cu The Terror, The Abominable se anunta ca fiind o abordare a mitului omului zapezii. Se pare ca nu este chiar asa si ca muntele este personajul principal, ceea ce mine nu poate decat sa ma incante. Daca Simmons va reveni la forma care l-a consacrat, acest roman are sanse sa fie unul dintre cele mai bune ale anului.

  10 octombrie: Mark Charan Newton – Drakenfeld (Tor)

  Desi Newton a scris – dupa parerea mea – cea mai reusita serie epic fantasy din ultimii ani, nu a reusit sa patrunda in randul scriitorilor de succes. Sa speram ca aceasta noua serie, inspirata de Roma Antica, ii va asigura popularitatea bine meritata.

  “I am Lucan Drakenfeld, second son of Calludian, Officer of the Sun Chamber and peace keeper. Although sometimes it seems I am the only person who wishes to keep it …”

  10 octombrie: Scott Lynch – The Republic of Thieves (Ballantine Del Rey)

  Pentru unii e cea mai importanta carte a anului, pentru altii e romanul prin care Lynch va putea scapa in sfarsit de aceasta serie care, desi i-a adus consacrarea, a ajuns in ultimii ani un blestem si o corvoada.

  15 octombrie: Jeff VanderMeer – Wonderbook: The Illustrated Guide to Creating Imaginative Fiction (Abrams Image)

  Un experiment mai mult decat interesant.

  24 octombrie: Lavie Tidhar – The Violent Century (Hodder & Stoughton)

  Tanarul castigator al premiului World Fantasy Awards pentru Osama, ne ofera cea mai interesanta si neconventionala carte a lunii octombrie. Cei care au citit-o deja spun ca este cu usurinta una dintre cele mai bune carti ale anului, ceea ce nu e surprinzator avand in vedere calitatea romanelor, dar mai ales a prozei scurte scrisa de scriitorul de origine israeliana in ultimii ani.

  29 octombrie: Mira Grant – Parasite (Orbit)

  Am fost foarte tentat de Parasite pana cand am aflat ca este identica cu Feed, in afara zombilor, care sunt inlocuiti cu viermi. Dar de fapt eu nu am citit Feed, asa ca s-ar putea sa-i dau o sansa, mai ales ca eu prefer sa citesc 10 carti cu viermi intestinali decat una cu morti vii.

  NU RATA

  Iubitul meu nu accepta faptul ca vreau sa ne despartim!

  “Buna, Numele meu este Andra, am 28 de ani si o mare problema: iubitul meu nu accepta faptul ca vreau sa ne despartim. Am avut o...

  Sfaturi utile: Cum sa fii iubita unui militar

  La fel ca in orice alta relatie, intalnirea cu cineva care este in armata poate avea beneficiile si provocarile sale. Cu toate acestea, relatiile...

  Lencois Maranhenses – trei zile prin desert in flip-flops

  Stiti cum este sa iti doresti mult, foarte mult sa ajungi intr-un loc? Sa strangi bani luni sau chiar ani de zile pentru o...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT