Mai mult

  Care sunt modalitatile prin care poate fi atinsa cresterea economica?

  Cresterea economica este masurata printr-o crestere a produsului intern brut (PIB), care este definita ca valoarea combinata a tuturor bunurilor si serviciilor produse intr-o tara intr-un an. Multe forte contribuie la cresterea economica. Cu toate acestea, nu exista un singur factor care stimuleaza in mod constant cantitatea perfecta sau ideala de crestere necesara unei economii. Din pacate, recesiunile sunt un fapt de viata si pot fi cauzate de factori externi, cum ar fi evenimente geopolitice si geofinanciare.

  In Statele Unite, cresterea economica este adesea determinata de cheltuielile consumatorilor si de investitiile in afaceri. Daca consumatorii cumpara case, de exemplu, constructorii de case, antreprenorii si muncitorii in constructii vor experimenta o crestere economica. Intreprinderile conduc, de asemenea, economia atunci cand angajeaza muncitori, cresc salariile si investesc in dezvoltarea afacerilor lor. O companie care cumpara o noua fabrica de productie sau investeste in noi tehnologii creeaza locuri de munca si cheltuieli, ceea ce duce la cresterea economiei.

  Alti factori ajuta la promovarea cheltuielilor si a prosperitatii consumatorilor si intreprinderilor. Bancile, de exemplu, imprumuta bani companiilor si consumatorilor. Pe masura ce intreprinderile au acces la credite, acestea ar putea finanta o noua unitate de productie, ar putea cumpara o noua flota de camioane sau ar putea incepe o noua linie de produse sau servicii. Cheltuielile si investitiile in afaceri, la randul lor, au efecte pozitive asupra companiilor implicate. Cu toate acestea, cresterea se extinde si asupra celor care fac afaceri cu companiile, inclusiv in exemplul de mai sus, angajatii bancii si producatorul de camioane.

  Reduceri de impozite si reduceri de impozite

  Reducerile de impozite si reducerile de impozite sunt concepute pentru a pune mai multi bani inapoi in buzunarele consumatorilor. In mod ideal, acesti consumatori cheltuiesc o parte din acesti bani la diverse afaceri, ceea ce creste veniturile, fluxurile de numerar si profiturile intreprinderilor. Avand mai multi bani in numerar, companiile au resursele necesare pentru a procura capital, a imbunatati tehnologia, a creste si a se extinde. Toate aceste actiuni cresc productivitatea, ceea ce creste economia. Reducerile si reducerile de taxe, sustin sustinatorii, le permit consumatorilor sa stimuleze ei insisi economia, imbinand-o cu mai multi bani.

  In 2017, administratia Trump a propus, iar Congresul a adoptat Tax Cuts and Jobs Act. Legislatia a redus impozitele corporative la 20%; cea mai mare cota a impozitului pe profit a fost de 35% inainte de factura. Au fost reduse si diverse categorii de impozit pe venitul personal. Factura a costat 1,5 trilioane de dolari si a fost conceputa pentru a creste cresterea economica in urmatorii 10 ani.

  La fel ca in cazul oricarui stimul folosit pentru a stimula cresterea economica, este adesea dificil de identificat cat de multa crestere a fost creata de stimul si cat a fost generata de alti factori si forte de piata.

  Stimularea economiei prin dereglementare

  Dereglementarea este relaxarea regulilor si reglementarilor impuse unei industrii sau afaceri. A devenit o piesa centrala a economiei in Statele Unite sub administratia Reagan in anii 1980, cand guvernul federal a dereglementat mai multe industrii, in special institutiile financiare. Multi economisti atribuie dereglementarii lui Reagan cresterea economica robusta care a caracterizat SUA in cea mai mare parte a anilor 1980 si 1990.

  Sustinatorii dereglementarii sustin ca reglementarile stricte constrang intreprinderile si le impiedica sa se dezvolte si sa functioneze la capacitatea maxima. Aceasta, la randul sau, incetineste productia si angajarea, ceea ce inhiba cresterea PIB-ului. Cu toate acestea, economistii care sunt in favoarea reglementarilor dau vina pe dereglementare si lipsa supravegherii guvernamentale pentru numeroasele bule economice care s-au extins si au izbucnit ulterior in anii 1990 si inceputul anilor 2000.

  Multi economisti mentioneaza ca a existat o lipsa de supraveghere de reglementare care a condus la criza financiara din 2008. Creditele ipotecare subprime, care sunt credite ipotecare cu risc ridicat pentru debitorii cu credite mai putin decat perfecte, au inceput sa ramana in neplata in 2007. Industria creditelor ipotecare s-a prabusit, ducand la o recesiune si la salvarea ulterioara a mai multor banci de catre guvernul SUA. In anii urmatori au fost implementate noi reglementari care au impus cerinte de capital sporite pentru banci, ceea ce inseamna ca acestea au nevoie de mai multi bani la indemana pentru a acoperi potentialele pierderi din creditele neperformante.

  Utilizarea infrastructurii pentru a stimula cresterea economica

  Cheltuielile pentru infrastructura apar atunci cand un guvern local, statal sau federal cheltuieste bani pentru a construi sau repara structurile fizice si facilitatile necesare pentru ca comertul si societatea in ansamblu sa prospere. Infrastructura include drumuri, poduri, porturi si sisteme de canalizare. Economistii care favorizeaza cheltuielile cu infrastructura ca un catalizator economic sustin ca detinerea unei infrastructuri de top creste productivitatea, permitand intreprinderilor sa functioneze cat mai eficient posibil. De exemplu, atunci cand drumurile si podurile sunt abundente si in stare de functionare, camioanele petrec mai putin timp stand in trafic si nu trebuie sa ia trasee intortocheate pentru a traversa caile navigabile.

  In timpul Marii Recesiuni, administratia Obama, impreuna cu Congresul, au propus si adoptat Actul American de Recuperare si Reinvestire din 2009. Pachetul de stimulare a fost conceput pentru a stimula cresterea economica in economie, deoarece investitiile private si de afaceri erau in scadere. Stimulul Obama, asa cum este denumit in mod obisnuit, a inclus cheltuieli guvernamentale federale de peste 80 de miliarde de dolari pentru autostrazi, poduri si drumuri. Stimulul a fost conceput pentru a contribui la crearea de locuri de munca in constructii care au fost puternic afectate din cauza impactului crizei creditelor ipotecare asupra constructiilor rezidentiale si comerciale.

  In plus, cheltuielile cu infrastructura creeaza locuri de munca, deoarece lucratorii trebuie angajati pentru a finaliza proiectele cu unda verde. De asemenea, este capabil sa genereze o noua crestere economica. De exemplu, construirea unei noi autostrazi ar putea duce la alte investitii, cum ar fi benzinarii si magazine de vanzare cu amanuntul care se deschid pentru a satisface soferii.

  Care sunt cei 4 factori ai cresterii economice?

  Cresterea economica are patru faze: expansiune, varf, contractie si minim. Expansiunea este atunci cand ocuparea fortei de munca, productia si multe altele vad o crestere si in cele din urma ating un varf. Dupa acest varf, economia trece de obicei printr-o contractie si atinge un prag.

  Ce face o economie puternica?

  Nu exista un raspuns singular la ceea ce face o economie puternica. Mai multi factori care lucreaza impreuna contribuie la economii puternice. Eficienta si resursele sunt printre acesti factori care contribuie. Un exemplu ar fi o strategie de productie eficienta care poate transforma mai rapid resursele in produse care pot fi expediate si vandute.

  Care sunt cele 2 masuri ale cresterii economice?

  Doua masuri comune pentru cresterea economica sunt produsul intern brut (PIB) si produsul national brut (PNB). In timp ce PIB-ul masoara intreaga productie produsa intr-o natiune, PNB include si veniturile din investitii de peste mari si elimina veniturile din investitii castigate de investitorii straini.

  Factorii multipli care lucreaza impreuna sunt de obicei cei care influenteaza cresterea economica, care se reflecta adesea in cresterea PIB-ului si cresterea PNB. Exista numeroase strategii pe care guvernele le-ar putea folosi pentru a incerca si a stimula cresterea economica, cum ar fi scutiri sau reduceri de taxe, dereglementari si investitii in infrastructura.

  NU RATA

  Cum sa mentii flacara vie dupa casatorie

  Seducerea partenerului dvs. va poate ajuta sa mentineti flacara vie si sa intariti legatura, sa experimentati cu doua si sa deschideti usile catre experiente...

  23 de moduri de a decora cu candelabre in fiecare camera

  Daca ai ravnit cea mai recenta adaugare de iluminat a vecinului tau, nu exista timp ca prezentul pentru a-ti instala propriul...

  40 de intrebari care iti vor spune daca intri intr-o tulburare de alimentatie

  Desi o tulburare de alimentatie este mult mai frecventa la adolescenti, adultii pot suferi si ea din cauza diferitilor factori care pot varia de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT