Mai mult

  Ce trebuie sa stii despre acnee

  Pielea ta are găuri mici numite pori care pot fi blocate de ulei, bacterii, celule moarte ale pielii și murdărie. Când se întâmplă acest lucru, puteți dezvolta cosuri. Dacă pielea dvs. este afectată în mod repetat de această condiție, puteți avea acnee. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, acneea este cea mai frecventă condiție a pielii din U.S.

  Deși acneea nu este o condiție care pune viața în pericol, poate fi dureroasă, mai ales atunci când este severă. De asemenea, poate provoca suferință emoțională. Acneea care apare pe fața dvs. vă poate afecta stima de sine și, în timp, poate provoca cicatrici fizice permanente. Există multe tratamente eficiente pentru acnee care reduc atât numărul de cosuri pe care le aveti cat și șansele dvs. de cicatrizare.

  Care sunt simptomele acneei?

  Acneea poate fi găsită aproape oriunde pe corpul tău. Se dezvoltă cel mai frecvent pe fața, spate, gât, piept și umeri. Exista produse care te pot ajuta, precum cele de pe produse-bio.ro. Dacă aveți acnee, veți observa de obicei cosuri care sunt albe sau negre. Blackheads se deschid la suprafața pielii, avand un aspect negru din cauza oxigenului în aer. Whiteheads sunt închise doar sub suprafața pielii, oferindu-le un aspect alb. În timp ce Whiteheads și Blackheads sunt cele mai frecvente leziuni observate în acnee, pot apărea și alte tipuri. Leziunile inflamatorii sunt mai susceptibile de a provoca cicatrizarea pielii. Acestea includ:

  ·       Papulele sunt niște lovituri mici, roșii, cauzate de foliculii de păr inflamați sau infectați.

  ·       Pustulele sunt mici cosuri roșii care au puroi.

  ·       Nodulii sunt bucăți solide, adesea dureroase sub suprafața pielii.

  ·       Chisturile sunt bucăți mari găsite sub pielea dvs. care conțin puroi și sunt de obicei dureroase. Intra pe linkweb.ro si afla care sunt miturile demontate despre acnee.

  Ce cauzează acnee?

  Acneea are loc atunci când porii pielii devin blocați cu ulei, piele moartă sau bacterii. Fiecare por al pielii dvs. este deschiderea către un folicul. Foliculul este alcătuit dintr-un fir de păr și o glandă sebacee (ulei). Glanda de ulei eliberează sebumul (ulei). Sebumul ține pielea lubrifiată și moale. Una sau mai multe probleme în acest proces de lubrifiere pot provoca acnee. Se poate întâmpla când:

  ·       Prea mult ulei este produs de foliculii tăi

  ·       Celulele moarte ale pielii se acumulează în porii dvs.

  ·       Bacteriile se acumulează în porii dvs.

  Aceste probleme contribuie la dezvoltarea cosurilor. Un cos apare atunci când bacteriile cresc într-un por înfundat, iar uleiul nu poate iesi.

  Care sunt factorii de risc pentru dezvoltarea acneei?

  Miturile despre ceea ce contribuie la acnee sunt destul de comune. Mulți oameni cred că alimentele precum cartofi prăjiți sau cartofi francezi vor contribui la acnee. Deși nu există nici un sprijin științific pentru aceste afirmații, există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea acneei. Acestea includ:

  ·       Modificări hormonale cauzate de pubertate sau sarcină

  ·       Anumite medicamente, cum ar fi anumite pilule de control al nașterii sau corticosteroizi

  ·       dietă bogată în zaharuri rafinate sau carbohidrați, cum ar fi pâinea și chipsurile

  Oamenii sunt cel mai expuși riscului de a dezvolta acnee în timpul pubertății. În acest timp, corpul dvs. suferă modificări hormonale. Aceste schimbări pot declanșa producția de petrol, ceea ce duce la un risc crescut de acnee. Acneea hormonală legată de pubertate, de obicei, dispare sau, cel puțin, se îmbunătățește atunci când ajungeți la maturitate.

  NU RATA

  Cum am infiintat o companie de mega-succes la 26 de ani — Fara un plan de afaceri

  Cum a facut-o? Aici, in propriile ei cuvinte, Wasko vorbeste ca se grabeste ca o gradinita, isi da seama pe masura ce mergi si...

  Festival de Jazz la Castelul Bran

  In perioada 29-31 august, la Castelul Bran din Brasov, are loc cea de-a duoa editie a Festivalului de muzica Jazz. Din Norvegia va veni Trygve...

  Laurette povesteste despre umilintele prin care a trecut alaturi de fostul iubit

  Desi s-a despartit de ceva timp de iubitul ei, Laurette a evitat sa vorbeasca despre relatie si despre ce s-a intamplat intre ei. Bruneta a...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT