Mai mult

  Cum sa preveniti abuzul sexual asupra copiilor

  In urma cu cateva luni, un pianist si scriitor din ce in ce mai de succes, a vorbit in presa despre speranta pe care o simtea fata de eventuala aprobare a noii Legi organice pentru protectia globala a copiilor. O lege care promite imbunatatiri importante in apararea copiilor impotriva abuzurilor sexuale comise impotriva lor. Eliminarea sau amanarea timpului in care se prescriu infractiunile sexuale impotriva sugarilor este una dintre cele mai importante masuri ale noii legi.

  Este constient de necesitatea de a se simti puternic pentru a putea confrunta si denunta acest tip de abuz, proces care, de multe ori, este posibil doar la varsta adulta. Si, de asemenea, prevenirea, la fel ca in multe alte probleme, este cheia pentru a preveni repetarea istoriei. Scopul lui este ca nimeni sa nu treaca printr-un iad ca al lui, povestit cu mare maiestrie in cartea sa „Instrumental”, pe care eu personal i-o recomand unde a reusit sa povesteasca, cu ajutorul simtului umorului, un trecut plin. de durere si singuratate.

  Si este ca abuzul sexual asupra copiilor inceteaza, incetul cu incetul, sa mai fie un subiect tabu, datorita unor oameni curajosi precum Rhodes. Ca si in orice alta chestiune in care este vital sa avansam social, a evita sa vorbim despre asta din cauza cat de dureros este, inseamna ca nu se primesc informatii noi si, prin urmare, posibilitatea de a primi idei care ajuta la protejarea minorilor . Starea in intuneric nu a fost niciodata o solutie buna pentru nimic.

  Necesitatea de a fi informat

  Informatia nu este niciodata de prisos, cu atat mai mult, daca tinem cont de faptul ca una dintre realizarile care ar trebui urmarite in educatia fiilor si fiicelor este aceea de a-i invata sa se protejeze, in orice situatie potential daunatoare in care se gasesc in viata. . Asa cum sunt ajutati sa identifice prejudiciul atunci cand cineva ii loveste sau ii insulta si sa se apere impotriva acesteia, trebuie sa le oferim si instrumente de ajutor impotriva oricui se apropie de ei cu intentia de a le abuza sexual.

  Uneori nu este usor pentru copii sa realizeze ca cineva profita de ei, deoarece, in cele mai multe cazuri, abuzatorii nu recurg la vatamare fizica sau la orice alt fel de violenta pentru a-si atinge scopurile. Inutil. Prin intermediul jocurilor, adultul poate fi capabil sa inglobeze abuzul, trecandu-l drept o alta activitate comuna. Este important de stiut ca un procent foarte mare de abuz sexual din copilarie are loc in mediul imediat al copilului. Nu este deloc faptul ca copilul traieste ingrijorat sau alert la acest lucru, la fel cum baietii si fetele nu traiesc alert in cazul in care sunt loviti sau insultati, dar trebuie sa fie pregatiti pentru a sti sa detecteze cand cineva incearca. sa abuzeze de ei si de ei.

  Pentru asta trebuie sa-i ajuti:
  • Sa fie constienti de pactele de tacere pe care le cer multi agresori. De cand manifestarile de afectiune sunt ceva de ascuns?Copilul trebuie invatat ca imbratisarile, saruturile si mangaierile sunt semne de iubire care se da, fara probleme, in public si ceva nu merge bine daca o persoana, un adult sau un baiat mai mare sau fata ii cere sa mearga intr-un loc retras pentru a impartasi acele mangaieri. A le cere sa nu spuna nimanui mai tarziu, ca ceea ce fac trebuie sa ramana secret pentru ca daca nu li s-ar putea intampla ceva foarte rau, este un alt dintre semnele pe care copiii ar trebui sa le cunoasca pentru a detecta aceste situatii si a le spune unui adult. tu.
  • Pentru a diferentia tipurile de secrete care exista. Secretul pe care ti se cere sa-l pastrezi despre petrecerea surpriza a fratelui sau a surorii tale nu este acelasi cu secretul pe care ti-l cere un adult dupa ce ai ramas singur cu el sau ea.
  • Ca ei stiu sa fie atenti si sa identifice emotiile care apar in ei si ei atunci cand cineva are o abordare care ii face inconfortabil.
  • Sa-ti cunosti propriul corp . Pentru a discerne ce parti ale acesteia sunt potrivite pentru altii sa le atinga si in ce momente.
  • Sa respecte corpul altora. Daca unui prieten de-al tau, de exemplu, nu-i place sa fie imbratisat, trebuie sa-l respecti, asa cum ceilalti trebuie sa-i respecte felul de a fi in acest sens.
  • Sa aiba certitudinea absoluta ca vor fi audiati, intelesi si nu pedepsiti sau judecati daca raporteaza ca cineva i-a abuzat.
  • Pentru ca nu numai adultii au acest tip de comportament. Abuzul sexual poate aparea si intre copii, desi distanta de cativa ani . Sarcina adultilor este sa stie sa faca diferenta intre simpla curiozitate pe care, uneori, printre copiii din aceeasi clasa, o impartasesc si care a existat dintotdeauna, de abuzul pe care un adolescent il poate comite, de exemplu, cu un copil mai mic.
  • Pentru a se proteja online pentru a-i impiedica sa cada in capcana unui cyberstalker. Pe masura ce intra in contact fluid cu noile tehnologii, ei trebuie educati pentru a se proteja in acest mediu.
  • Sa stii sa spui nu, sa exprime disconfort si sa emita critici constructive cu adultii, cu alti copii, cu oricine, atat in ​​afara, cat si in interiorul caminului. Ei nu vor implementa aceste abilitati in afara casei daca nu sunt instruiti pentru asta in interiorul acesteia.

  Un subiect la fel de complex precum abuzul sexual nu poate fi explicat intr-o dupa-amiaza unui baiat sau unei fete. Stabilirea unor contacte initiale cu el sau ea, prezentarea lui incetul cu incetul in subiect si utilizarea dialogului prin intrebari este esentiala. Incet, urmarindu-ti progresul.

  Trebuie sa realizezi ca pentru a invata sa te aperi in acest tip de situatii trebuie sa-ti cunosti corpul, sa fii capabil sa intelegi limitele fizice adecvate care exista intre tine si ceilalti, invatand sa pui acele cunostinte in actiune cu nuantele care fiecare situatie se prezinta fara a uita, desigur, sa fie in contact cu emotiile lor stiind sa transmita mesajul pe care il transmit adultilor din jurul lor.

  Timpul de care are nevoie fiecare copil este timpul care trebuie investit pentru ca aceasta invatare sa se consolideze.

  NU RATA

  Productia de cafea zambeste si preturile se imbunatatesc, dar recolta este in pericol din cauza lipsei de taietori

  Producatorii de cafea se confrunta cu dificultati in angajarea taietorilor de arbori maturi, tocmai acum, cand in ferme incepe sezonul de recoltare, situatie care...

  Ce sa citesti pentru a intelege cum gandesc economistii

  Economia are reputatia de subiect sec, lipsit de inima, plin de ecuatii plictisitoare. Realitatea este mult mai interesanta. A gandi ca un economist, asa...

  Cele mai frumoase 5 locuri unde NU am facut poze in America de Sud

  Pentru cei dintre voi care nu sunt la curent cu ce a facut calatorul experiențial anul trecut, reamintesc ca acesta a fost plecat timp...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT