Mai mult

  De ce renunta „Playboy” la nuditate?

  Revista Playboy s-a lansat in 1953 cu Marilyn Monroe pe coperta si, ulterior, a devenit unul dintre cele mai recunoscute marci din lume datorita costumelor de iepuras, un fondator care purta mereu pijamale si pliuri centrale nud.

  A fost piatra de temelie a erei Mad Men  si a marcat inceputul culturii sexului, drogurilor si rock and roll .

  La apogeul sau, se vindea sapte milioane de exemplare pe luna. In prezent, tirajul lunar este de doar 800.000 de reviste. La fel ca tine, imi amintesc ca m-am ascuns intr-un dulap cu cel mai bun prieten al meu, o lanterna si o revista Playboy. Cu toate acestea, exista o noua generatie de consum de continut care provoaca schimbari semnificative in modul in care jucatorii de scoala veche abordeaza jocul.

  Playboy tocmai a anuntat ca revista va lansa o noua versiune PG-13 anul viitor si nu va mai tipari imagini cu femei complet nud .

  Aceasta nu este o poveste despre nuditate; este o poveste despre alterare si inovare. Timpul, gusturile si tehnologia au schimbat totul. Chiar si la 89 de ani, Hugh Hefner intelege un fapt simplu: in lumea de astazi in dezvoltare rapida, trebuie sa inovezi sau devii irelevant. Aceasta este cea mai mare provocare cu care se confrunta companiile din intreaga lume.

  Ar putea parea ironic sa crezi ca insasi nuditatea pe care a promovat-o Playboy a fost „inlocuita” de internet, unde esti „la un clic distanta de orice act sexual pe care ti-l poti imagina gratuit”.

  Cu toate acestea, asta se intampla intotdeauna. Ceea ce te-a facut faimos nu te va face relevant intr-o lume care progreseaza.

  Kodak  a inventat camera digitala in 1975, dar s-a concentrat atat de mult pe film si imprimare, incat a ratat toate oportunitatile digitale. Compania a depus faliment in 2012. Blockbuster  a creat dorinta de a inchiria filme si de a sta si de a ne bucura de ele in confortul propriilor case si de a transmite oportunitatea de a cumpara Netflix nu o data, ci de trei ori. A intrat in faliment in 2013.

  Fiecare afacere perturbatoare care a aparut in ultimii cinci ani — Uber, Airbnb, Twich.tv — exploateaza o slabiciune majora a afacerii… esecul vechii garzi de a inova ca raspuns la schimbarea comportamentului clientilor si consumatorilor. . Acesti perturbatori nu ucid afacerile; companiile plictisitoare, rigide si incapatanate sunt cele care se autodistrug.

  Odata ce intelegeti rasturnarile care au loc in mass-media si lumea publicitatii, precum si puterea retelelor sociale ca platforma de informare, veti intelege ca Playboy pur si simplu nu avea de ales. Nuditatea isi scufunda afacerea online si din revista lui.

  Robin Zucker este vicepresedintele senior de marketing digital pentru Playboy. Ea intelege faptul ca Playboy este un editor si, daca vrei ca oamenii sa-si citeasca continutul, ar fi bine sa fie disponibil pe web si sa fie potrivit pentru job. Sub indrumarea sa, Playboy si-a relansat site-ul web cu o strategie „safe for work” in 2014. Totul a fost evaluat PG-13 si nu a existat nuditate pe Playboy.com .

  Asta a functionat. Dupa relansare, Playboy  a raportat ca a inregistrat o crestere cu 258% a numarului de vizitatori unici . Varsta medie a cititorilor a scazut de la 47 la doar 30 de ani, au spus directorii companiei, iar traficul sau web a crescut de la 4 milioane la 16 milioane de utilizatori unici pe luna, potrivit New York Times .

  Exista un motiv pentru asta. Sursa de trafic numarul 1 pentru majoritatea site-urilor web este retelele sociale: Facebook, Twitter, Instagram si LinkedIn. Facebook este cea mai mare sursa de stiri si genereaza mai mult trafic catre site-urile media decat Google. Problema pentru Playboy este… niciuna dintre acele retele de socializare nu permite nuditatea.

  In 1997, eu si sotul meu am cumparat o ferma veche in afara Bostonului. Intr-o noapte dupa munca eram in pod, daram un despartitor pentru a reface spatiul. In spatele peretelui gasim o colectie absolut impecabila de pliuri centrale Playboy de la sfarsitul anilor 1960. pagini centrale.

  Inainte de operatiile la san si paturile de bronzat – aceste femei erau superbe si naturale – semnele solare, cozile de cal si sosetele cu model argyle erau comune. A fost o amintire dura a cat de mult s-a schimbat viata in era Photoshop, chirurgia plastica si perfectiunea.

  CEO-ul Playboy , Scott Flanders , a declarat pentru The New York Times ca revista incearca sa raspunda la o intrebare cheie:  „Daca elimini nuditatea, ce ramane?” .

  Raspunsul este simplu… totul.

  *Mel Robbins este comentator CNN, analist juridic, autor de best-seller si vorbitor principal. In 2014, a fost numita gazda remarcabila de stiri radio la Gracie Awards. Opiniile exprimate in acest comentariu sunt exclusiv ale autorului.

  NU RATA

  Francois Hollande vrea taxarea cu 70% a veniturilor mari!

  Propunerea candidatului socialist la alegerile prezidentiale, Francois Hollande, de a fi taxate cu 75 la suta veniturile care depasesc un milion de euro a...

  „Zen monahi”, povestea care te va ajuta sa renunti la ceea ce te doare

  Uneori avem tendinta sa ne agatam de ceea ce ne doare, durerea si neputinta intra in noi si este greu sa le respingem.Un barbat...

  Orasul care a murit subit

  Masa era acoperita cu musama roz cu modele de fructe, cam cum aveau bunicii mei din Tirgu-Mures si un polonic ruginit atarna de tocul...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT