Mai mult

  Seminee: descopera care model este cel mai potrivit pentru tine

  Atunci cand trebuie sa alegi cel mai potrivit tip de semineu pentru livingul tau in cadrul proiectului casei tale sau al unei cladiri nou construite, iti vei pune multe intrebari, iar acolo vrem sa te ajutam. Pentru aceasta am pregatit diferitele seminee care exista in prezent pe piata, in orice caz ne vom concentra pe cele mai solicitate dintre toate cele existente, pentru aceasta urmand sa facem un tur al principalelor tipuri de seminee, unde vom vor vedea care sunt avantajele si care sunt dezavantajele lor.

  Uneori se intampla sa cumperi o casa sau un apartament si acesta este deja dotat cu o instalatie de pompa de caldura care produce aer rece vara si aer cald iarna. Si pe masura ce frigul si caldura vin de sus in jos, prin grilajele situate in tavan sau deasupra peretilor, iar multor oameni nu le place acest lucru. O idee este de a monta un semineu la nivelul solului, care va oferi un confort deosebit.

  1. Semineu cu bioetanol

  Intrucat bioetanolul este ceva despre care probabil multi oameni nu au auzit niciodata, putem spune ca este un alcool de origine naturala si ca are o putere energetica mare, prin urmare, atunci cand este aprins, se obtine caldura imediata. Sursa sa de productie este biomasa, motiv pentru care este cunoscuta sub numele propriu de bioetanol. Acest alcool este considerat o energie regenerabila si nu degaja vapori de apa decat in ​​proportie mica atunci cand este ars, iar CO2 pe care il elibereaza in atmosfera este nesemnificativ, deci nu produce fum sau cenusa.

  Are un rezervor care este arzatorul si acolo este plasat bioetanolul. Cel mai interesant este cel care are o capacitate de cinci litri, pentru a avea o ardere mai mare in timp, dar daca umpleti rezervorul cu o capacitate de doi litri, Cu aceasta cantitate de combustibil si avand o intensitate medie a flacarii, puteti obtine arderea sau arderea timp de aproximativ zece ore, deoarece consumul mediu pentru un arzator casnic este de 0,20 litri/ora.

  Puterea calorica este foarte mare si se ridica la 5.250 Watt/ora. Un semineu electronic cu bioetanol cu ​​aprindere prin telecomanda este un semineu care include tehnologie si design, deoarece exista modele de urmatoarele tipuri: Montat pe perete, pe masa, introdus in podea sau intr-o piesa de mobilier, central cu doua fete si colt .

  Avantaje: Nu produce fum sau cenusa, deci nu este necesara instalarea unui tub de evacuare a fumului, deoarece acestea nu sunt generate in acest tip de ardere.

  Dezavantaje: Nu sunt demne de remarcat. se poate realiza arderea sau arderea timp de aproximativ zece ore, deoarece consumul mediu pentru un arzator casnic este de 0,20 litri/ora. 

  2. Cos de fum metalic

  Un cos de fum metalic este un dispozitiv de incalzire care a fost executat intr-un atelier prefabricat cu metal. Este un element complet de sine statator, adica atat cosul de fum, cat si tubul care scoate fumurile de ardere sunt vizibile. Prin urmare, lucrarile de instalare a ansamblului cos de fum si tub sunt reduse la minimum. Setul pe care il vedem in imagine este vopsit cu un email monocomponent negru mat, care este anticaloric si are o rezistenta termica de 950º C.

  Avantaje: Acest tip de semineu admite toate tipurile de combustibil, de la lemne la gaz. , electricitate, motorina si peleti. In plus, au o mare varietate de modele, printre altele: semineu fata fara cuptor, cu cuptor, fata cu usi din sticla, liber cu usi din sticla pliante, colt, toate aceste cosuri au tubul de evacuare vazut. Pe piata exista si seminee cu tub nevazut, deoarece este incorporat chiar in peretele despartitor existent din spatele semineului.

  Dezavantaje: Trebuie sa petreceti ceva timp incarcand semineul cu lemne de foc, apoi aprindeti-l si colectati cenusa in functie de combustibilul folosit. In aceste seminee, daca combustibilul pe care il folosim este lemne, au nevoie de o evacuare a fumului in exterior pe acoperisul casei.

  3. Semineu finisat cu piatra

  Multi oameni se intreaba ce pot face cu semineul lor pentru a-i da o nota de identitate. Si tocmai in aceasta situatie putem spune ca piatra naturala este o solutie foarte reusita pentru placarea semineului, atat pentru ca are calitati mari de rezistenta si durabilitate, cat si pentru ca piatra in sine are o estetica foarte eleganta datorita clasicismului sau daca a fost folosit pentru acoperirea cosurilor de fum de multi ani. Odata ce ne-am hotarat ca vom acoperi semineul cu piatra, trebuie sa alegem o piatra care sa reziste la temperaturi ridicate, din acest motiv este o roca magmatica precum granitul, si sa folosim si un mortar refractar pentru unirea pietrei. Tipul Sika. In executia vetrei este necesar sa se utilizeze caramizi refractare care pot fi lasate vazute ca cele din imagine, dar ca in orice caz mortarul sau de chituire trebuie sa fie si refractar. In prezent, semineele finisate in piatra nu sunt o modalitate foarte raspandita de a incalzi o casa nou construita, dar nu exista nicio indoiala ca sunt inca foarte populare din punct de vedere decorativ, intrucat realizeaza spatii exclusive in orice tip de casa. Semineul din piatra este o completare minunata pentru a-ti face livingul sa aiba o entitate proprie si a-l transforma in spatiul preferat pentru intalniri cu familia si prietenii datorita caldura lui.

  Avantaje: Ofera spatiului personalitate si caldura deosebita.

  Dezavantaje: Asemenea semineelor ​​metalice, trebuie sa petreceti ceva timp incarcand semineul cu lemne, aprinzandu-l imediat si colectand cenusa. In aceste seminee combustibilul este lemne,

  4. Semineu pe gaz

  Semineele pe gaz sunt astazi o solutie alternativa magnifica pentru confortul lor fata de semineele pe lemne. Combustibilul sau este gaz natural sau, de asemenea, gaz propan in butelii, daca nu exista conducta de alimentare cu gaz natural sau gaz propan. In prezent exista modele de amplasat in centrul unui spatiu, de inglobat intr-un perete sau autoportante care au geam pe doua laturi, pentru a vedea flacara din ambele parti.

  Avantaje: Fata de incalzirea cu semineu sau soba pe lemne, nu este nevoie sa colectati lemne de foc sau un spatiu pentru depozitarea acestuia, si va permite si reglarea intensitatii flacarii, nu va trebui sa colectati cenusa, deoarece arderea este curat si, prin urmare, nu necesita intretinere. Pe piata exista modele care au telecomanda si programatoare care sa isi programeze aprinderea astfel incat cand ajungi acasa in spatiu sa gasesti o temperatura placuta a camerei.

  Dezavantaje: Semineele pe gaz au nevoie de o evacuare a fumului in exterior, iar aceasta se poate face chiar in incinta fatadei, nu trebuie facuta pe acoperisul casei.

  NU RATA

  lucruri pe care nu le stiai despre isaac newton

  Este aproape imposibil sa vizualizezi lumea stiintifica fara numele lui Isaac Newton. El a fost primul om de stiinta care a incercat in mod...

  Recenzie – "Maestrul si Margareta" Mihail Bulgakov

  Cel mai mare scriitor rus al secolului trecut este Mihail Afanasievici Bulgakov. Pentru cine dispretuieste limba rusa, ar trebui sa-si revizuiasca prejudecatile. Mikhail A. Bulgakov...

  Cele mai frumoase rochii ale anului

  A venit acea perioada a anului in care ne luam timp ca sa privim inapoi si sa analizam cele mai interesante aparitii. Pentru ca...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT