Mai mult

  Efectele incredibile ale imbratisarilor

  Psihoterapeutii recomanda sa oferim si sa primit imbratisari pentru multiplele beneficii pe care acestea le au asupra organismului nostru. Indiferent de situatie, o imbratisare transmite mai mult decat am putea exprima prin cuvinte, reusind sa echilibreze nivelul hormonal si sa confere o stare de bine.

  Potrivit unor studii recente, imbratisarile au o serie de efecte incredibile asupra organismului. Medicii recomanda introducerea acestui mic gest de afectiune in rutina zilnica, atat in cazul copiilor, cat si a adultilor, deoarece s-a constatat cat de important este pentru oameni si cat de mult bine face.

  „In timpul unei imbratisari autentice, distanta dintre oameni si, implicit, dintre inimi, se micsoreaza considerabil, astfel poti simti bataile inimii celuilalt si, mai mult decat atat, reglandu-ti ritmul respiratiei dupa al celuilalt, aduci ritmul respiratiei la unison si simti cum ia nastere o noua fiinta care va contine pe amandoi si inimile voastre devin una.” „Definitia” de mai sus incearca sa explice intr-un mod cat mai poetic ceea ce se intampla la nivel microcelular, in organismul nostru: cand pielea unei persoane intra in contact cu pielea altei persoane prin imbratisare, creierul transmite mesajul de diminuare a cantitatii de cortizol eliminat in organism. Acest hormon este supradenumit si „hormonul stresului” si de aceea este indicat sa fie cat mai putin eliberat in sange.

  Totodata, in timpul imbratisarilor se elibereaza oxitocina in corp si, astfel, organismul simte mai putina durere. Oxitocina are un rol critic in relaxarea muschilor. Asociate si cu sentimentele de placere, imbratisarile duc la eliberarea dopaminei, „hormonul placerii”, in cantitati mai mari la femei decat la barbati. Acest lucru explica atasarea emotionala mai profunda si mai rapida a femeilor, potrivit medicilor.

  Parintii care isi imbratiseaza copiii inainte de culcare le ofera acestora sentimentul de protectie si linistea de care au nevoie pentru un somn odihnitor. Copiii crescuti intr-un mediu familial in care sunt prezente imbratisarile, saruturile si incurajarile devin adulti echilibrati din punct de vedere emotional. Cuplurile care se imbratiseaza in fiecare zi au parte de o relatie care ii implineste si de acte sexuale mai bune. Cercetatorii au studiat toate aceste cazuri si concluzia este ca imbratisarile pot vindeca, linisti, oferi speranta. Si atunci, ce ne impiedica sa facem asta mai des?

  Iata cateva motive ca sa imbratisam in fiecare zi:– ne face sa ne simtim bine– risipeste sentimentul de singuratate– ne ajuta sa ne depasim fricile– ne ajuta sa ne construim stima de sine– favorizeaza altruismul– scade tensiunea arteriala– ne ajuta sa luptam impotriva insomniei– scade riscul aparitiei bolilor de inima– ajuta la scaderea nivelului de cortizol, mai ales in cazul femeilor– efectele imbratisarii au loc chiar si atunci cand imbratisarea inceteaza. Imbunatatirile fizice si emotionale pe care imbratisarea le aduce organismului dureaza mai mult decat imbratisarea in sine– ajuta la eliberarea durerii fizice– imbratisarea vindeca

  Imbratisarea in conceptul „Free Hugs”

  Sarbatorita in Statele Unite ale Americii pe data de 21 ianuarie, din 1986, de Ziua Nationala a Imbratisarilor, strainii aveau parte de imbratisari. Varianta moderna a „Free Hugs” este o initiativa ce a pornit in Australia. Initiatorul campaniei ce a debutat in 2004 este un australian cunoscut sub pseudonimul „Juann Mann”, care a primit o imbratisare de la un strain intr-un moment de deznadejde si a hotarat sa imparta acest cadou si altora. Primul eveniment „Free Hugs” a avut loc la Sydney, pe data de 1 decembrie 2004.

  Campaniile „Free Hugs” au debutat in Romania in 2006 si au fost organizate anual in numeroase orase, de obicei in luna iulie, pentru ca evenimentul sa coincida cu „International Free Hugs Day”.

  NU RATA

  Daca nu esti sincer pe scena publicul te sanctioneaza! – Chris Simion

  Despre cum trece prin teatru, viata, si lume, regizoarea, cine-i lipeste afisele prin metrou, pe stalpi, si prin alte locuri din Bucuresti, despre pariul...

  Probleme in sarcina: preeclampsia

  Preeclampsia mai este cunoscuta si sub denumirea de toxemie gravidica si este una dintre cele mai periculoase complicatii care pot aparea in timpul sarcinii....

  Regina Elisabeta a II-a implineste 96 de ani, dar nu are nicio intentie de a abdica

  Cand Elisabeta a II-a s-a nascut pe 21 aprilie 1926 , ea nu era destinata sa fie regina. Cu toate acestea, ea se apropie...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT