Mai mult

  Fibra optica si conexiune la internet ADSL

  Daca ai o conexiune la Internet exista doua posibilitati grozave, ca foloseste ADSL sau ca, pe de alta parte, folosesti fibra optica. Sunt doua concepte pe care cei mai multi dintre noi le-am asimilat fara efort si pe care le folosim frecvent pentru a diferentia tipul de conexiune pe care il folosim, dar nu toata lumea este constienta de diferentele care exista intre cele doua , de fapt in unele cazuri nici macar nu stie ce sunt ele exact.

  Nu exista nicio indoiala ca este important sa cunoastem diferentele dintre o conexiune la Internet prin fibra optica si alta prin ADSL, deoarece acest lucru ne va permite sa fim clari ce posibilitati ofera acestea , care este cea care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre si de ce nu. intotdeauna posibil sa gasiti unul sau altul disponibil in anumite zone.

  Din acest motiv, in acest articol vom aprofunda acest subiect si vom explica, in detaliu, ce intelegem prin fibra optica si conexiune la Internet ADSL , ce avantaje ofera fiecare si alte detalii care sunt importante si ca tot ce ar trebui sa stie lumea. Ca intotdeauna, daca aveti intrebari, o puteti lasa in comentarii si va vom ajuta sa o rezolvati.

  Conexiune la internet prin fibra si prin ADSL: Concept, cheie si diferente

  O conexiune la internet prin fibra optica utilizeaza cabluri care utilizeaza, in majoritatea cazurilor, fibra de sticla sau fibre de plastic si care utilizeaza impulsuri de lumina , impulsuri LED sau impulsuri laser pentru transmiterea datelor. Acest lucru permite atingerea unor viteze de conectare foarte mari care sunt imposibile cu ADSL, din cauza limitarilor cablajului acestuia.

  Acum trecem la ADSL. Acest standard foloseste cablarea telefonica, adica foloseste perechea de cupru incapsulata , iar impulsurile electrice sunt utilizate pentru transmisia de date. Aceasta inseamna ca vitezele pe care le putem atinge cu acest standard nu sunt la nivelul celor pe care le putem atinge cu fibra optica.

  Am vazut deja unul dintre avantajele oferite de fibra optica fata de ADSL, viteza, dar nu este singurul. Conexiunile la internet pe baza de fibra optica sunt mai stabile, ating latente mai mici, nu sunt afectate de distanta fata de centrala, iar din moment ce nu folosesc impulsuri electrice nu au probleme la nivel de interferenta . De asemenea, sunt o garantie pentru utilizator, deoarece garanteaza in mod normal viteza contractata, ceea ce nu este intotdeauna cazul cu ADSL.

  Da, nu exista nicio indoiala ca cel mai bine este sa inchiriati o conexiune la internet prin fibra. In cazul meu, folosesc o conexiune de acest tip de mai bine de doi ani cu o viteza de upload si download de 900 Mbps, iar adevarul este ca experienta pe care mi-o ofera este sublima. Descarcarea unui joc de pe Steam cu greu imi ia cateva minute. Cu toate acestea, aceste conexiuni au o problema majora, si anume ca au nevoie de o infrastructura specifica pentru a functiona, ceea ce inseamna ca nu sunt disponibile in multe zone.

  Pe de alta parte, ADSL are o disponibilitate mai mare deoarece, asa cum am spus, foloseste perechea de cupru telefonica, care este larg raspandita in intreaga geografie spaniola. Totusi, trebuie avut in vedere ca o conexiune de acest tip care este foarte departe de centrala poate ajunge sa ofere viteze mult sub cele anuntate.

  Consider ca concluzia este destul de clara, fibra optica este in prezent cea mai buna optiune, dar din pacate nu este intotdeauna posibil sa o accesezi . Daca este disponibil in zona ta si poti alege intre el si ADSL, fii clar, alege fibra optica.

  NU RATA

  Obsesia pentru hentai

  O spunem deschis sau mai putin deschis, cu perdea sau fara, cert este ca industria pornografica este din ce in ce mai infloritoare. Consumatorii principali,...

  Este covid-19 cel mai mare esec al informatiilor americane?

  Indiferenta fara precedent si neglijenta voita. Micah Zenko, cercetator la Centrul pentru Actiune Preventiva al Consiliului pentru Relatii Externe, un forum de experti care...

  Cum tratam cearcanele

  Te-ai pregatit pentru o iesire sau o adevarata întâlnire si totul e asa cum trebuie - machiajul, tinuta, atitudinea? Dar pungile acelea de sub...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT