Mai mult

  Jocul Orcs must Die

  Printre jocurile de actiune iesite toamna aceasta s-a numarat si joculetul Orcs must Die, un produs al unei firme independente ce incepe sa aiba tot mai mult succes la public. Robot Entertainment este dezvoltatorul care s-a ocupat cu crearea povestii si a partilor grafice in timp ce Microsoft Studios a cules roadele publicitatii acestuia. Jocul este in esenta o aventura impletita cu elemente de strategie si actiune in care jucatorii trebuie sa omoare orci, bineinteles. Asa cum ii spune si numele, jocul presupune uciderea fara mila a railor orci, lilieci ai iadului si capcaunilor pentru ca jucatorul sa isi protejeze turnurile proprii. Ca si in alte jocuri de genul tower defense, jucatorul are o viziune de sus asupra a ceea ce se intampla in joc si nu este folosit sistemul third person deja obisnuit in majoritatea jocurilor din prezent. Jocul este disponibil pentru sistemele de operare Windows Microsoft si Xbox Live Arcade.

  Jocul Orcs must Die are o poveste draguta si simpla care nu incarca excesiv modul de joc, lasandu-i jucatorului o misiune clara: aceea de a-si distruge inamicii. Jucatorul si implicit personajul sau sunt cunoscuti in joc sub numele de Invatacelul (the Apprentice). Tanarul om este un invatacel incapatanat si impulsiv al Ordinului care are un hobby neobisnuit: iubeste sa omoare orci. Tocmai de aceea el a fost racolat pentru a-si folosi talentul magic in distrugerea fiintelor malefice. Sarcina Ordinului este de a mentine fortaretele din Lumea Moarta intacte, nepermitand fapturilor de acolo sa patrunda in lumea celor vii, si sa tina portile cate alte lumi ferecate bine pentru ca maleficii orci sau alti membri ai Hoardei, printre care capcaunii si gnolii, sa nu poata ajunge in noi teritorii pentru a le distruge, asa cum le este felul.

  In jocul Orcs must Die intentiile orcilor nu sunt cunoscute, insa ce se stie este ca acestia sunt mult mai prosti decat oamenii, insa foarte determinati in lupta lor. Orcii sunt foarte buni in manuirea a diverse arme printre care arbaletele pe care le stapanesc cel mai bine avand in vedere ca ei au o vedere buna. Fortareata in care Invatacelul isi face stagiul este atacata chiar de orci, iar acesta ramane singurul supravietuitor. Fiind izolat de ceilalti membri ai Ordinului si de fortaretele lor, Invatacelul trebuie sa se descurce singur si sa puna peste tot capcane pentru a-i prinde pe salbaticii inamici. El foloseste in lupta sa capcane, arbalete, arme-toiag si magie pentru a-si apara fortareata si portalurile spre alte lumi de hoardele cotropitoare de orci.

  In ceea ce priveste modul de joc, Orcs must Die se situeaza pe niveluri (24 de niveluri care necesita protectia unei fortarete), iar jucatorul are sansa de a se pregati pentru invazia de orci. Telul jocului este acela ca Invatacelul sa opreasca hoardele de la atingerea portii catre o alta lume care se afla in fortareata. Daca un anumit numar de orci ajunge la rift sau daca jucatorul moare de prea multe ori, atunci nivelul se restarteaza. Orcii vin in valuri pentru a ataca fortareata, iar jucatorul are o fereastra de timp de 10 secunde intre aceste valuri.

  La nivelurile mai inaintate ale joculetului Orcs must Die, jucatorul poate obtine puncte de „pauza” care ii permit sa incetineasca viteza cu care orcii vin spre fortareata lui. Jucatorul isi ucide adversarii prin utilizarea de diverse arme si puteri si se poate vindeca daca sta in apropierea riftului pe care il protejeaza. In plus, jucatorul se mai poate vindeca si daca gaseste potiuni de viata, daca ajunge langa Gardieni speciali sau daca supravietuieste destul de mult intr-un nivel.

  Invatacelul trece prin 24 de zone diferite in incercarea sa de a-si proteja portile spre alte lumi si isi foloseste cele 20 de tipuri diferite de arme si vraji de aparare pentru a-si invinge inamicii. Unsprezece tipuri de inamici isi fac aparitia pe campul de lupta, iar jucatorul este nevoit sa lupte cu toti pentru a descoperi cine este de fapt in spatele atacului acestora. Datorita jocului de pe Steam, toti cei care se aventureaza sa ucida fioroasele creaturi salbatice pot concura pentru titlul de Cel mai Puternic Ucigator de Orci. Jocul are mai multe moduri de joc, insa se distinge modul Nightmare, mult mai greu de jucat si mai extensiv, in care jucatorii isi pot testa abilitatile de strategi numai bine.

  Pe langa jocul in sine, Orcs must Die a mai scos pana in prezent si 2 DLC-uri (downloadable content) intitulate Artifacts of Power si Lost Adventures. In primul continut downloadabil, jucatorii primesc noi arme si capcane pe care le pot folosi impotriva inamicului hordac, iar in Lost Adventures apar noi harti gata sa fie explorate. Invatacelul trece prin portile spre alte lumi si trebuie sa opreasca hoardele de orci de la distrugere si cotropire totala. Atat jocul cat si continuturile descarcabile din mediul virtual sunt disponibile contra cost.

  NU RATA

  Cum sa-ti motivezi angajatii pe timp de criza

  E greu sa pastrezi echipa motivata si intacta atunci cand firma trece prin incercari, cum ar fi un concurent agresiv, o scadere a cererii...

  Cum sa scapi de varice prin cateva exercitii simple!

  Varicele reprezinta una dintre cele mai neplacute probleme cu care se confrunta femeile in ziua de astazi. Este unul dintre cosmarurile care provoaca disconfort...

  Tratamentul afectiunilor din zona gitului

  Inflamatia cronica a faringelui si laringelui (durerile de git) si raguseala sint distincte. Pentru tratamentul inflamatiei cronice a laringelui si faringelui se vor tine...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT