Mai mult

    lucruri pe care nu le stiai despre isaac newton

    Este aproape imposibil sa vizualizezi lumea stiintifica fara numele lui Isaac Newton. El a fost primul om de stiinta care a incercat in mod legitim sa gaseasca o explicatie despre motivul pentru care fiecare obiect care are greutate, este atras de pamant. Isaac Newton este asociat de obicei cu un mar in lumea contemporana. Acest lucru se datoreaza faptului ca, probabil, inspiratia lui a venit cand statea la umbra unui copac iar di neant i-a cazut un mar cap. Spre deosebire de astfel de afirmatii, nu exista nicio dovada solida pentru aceasta poveste. Cu toate acestea, este posibil ca el sa ajunga la primul sau rationament cu privire la o forta a gravitatiei, din cauza marului.

    Tatal lui Isaac Newton se numea tot Isaac Newton.
    Tanarul Isaac a fost numit la fel pentru onoarea tatalui sau, care a murit cu doar trei luni inainte de nasterea sa.

    Cand avea doar trei ani, mama sa Hannah Ayscough l-a parasit.
    L-a lasat in grija bunicii materne pentru a trai impreuna cu noul ei sot.

    Isaac Newton a amenintat ca arde casa in timp ce mama si tatal vitreg erau inca inauntru.
    Isaac a crescut avand o animozitate fata de tatal sau vitreg, Reverend Barnaba Smith, cu care mama sa a avut trei copii. Tanarul Newton nu a fost in niciun caz bun cu mama sa. El a inregistrat toate marturisirile sale in jurnalul personal.

    Mama lui Isaac Newton voia ca el sa fie fermier.
    Cu toate acestea, Newton ura aceasta profesie. In general, stilul sau de viata rurala a sfarsit fara succes. Mama lui stia ca el nu era facut pentru munca rurala, asa ca i-a permis sa obtina educatia sa formala.

    Isaac Newton a fost agresat la scoala din cauza naturii sale timide si linistite.
    Conform povestilor, el a incercat sa se dovedeasca mai bun decat altii, concentrandu-si intreaga atentie asupra activitatii scolare. In cele din urma, el a realizat acest vis.

    Intre 12 si 17 ani, Isaac Newton a studiat la King’s School, Grantham.
    In aceasta perioada a locuit cu William Clarke, care l-a dus pe Isaac Newton in interesul chimiei. Scoala Regelui este inca functionala astazi si se poate vedea semnatura gravata a lui Newton pe unul dintre pervazurile scolii.

    Unchiul sau, Rev William Ayscough l-a ajutat sa intre la Colegiul Trinity.
    A ajuns la Cambridge in iunie 1661. Deoarece nu detinea bogatii semnificative, a lucrat la mai multe locuri de munca part-time pentru a-si plati educatia. A lucrat mai ales ca valet.

    In 1664, Isaac Newton a castigat o bursa de patru ani la Cambridge.
    Acest lucru i-a oferit o sansa de a-si transforma locurile de munca part-time intr-un timp liber de calitate, unde ar putea contempla idei noi.

    Ciuma bubonica din 1665 i-a intrerupt studiile.
    Universitatea Cambridge a fost inchisa timp de doi ani, timp in care Isaac Newton s-a intors la conacul Woolsthorpe pentru a lucra la urmarirea sa stiintifica. De fapt, a fost o perioada extrem de productiva pentru el. In aceasta perioada i-a cazut marul in cap, in gradinile conacului Woolsthorpe.

    A devenit profesor de matematica la Universitatea Cambridge la 27 de ani.
    Acest lucru a fost la numai un an de la obtinerea diplomei de masterat. Impresionat de lucrarile matematice ale lui Isaac Newton, profesorul Isaac Burrow si-a dat postul lui Isaac Newton.

    Isaac Newton a inventat calcule, dar nu era un investitor inteligent.
    A pierdut peste 20.000 de lire sterline investind in compania de la Marea de Sud. Aceasta suma va depasi 3 milioane de dolari conform estimarii de astazi. De la acel eveniment neplacut, el a interzis oricui sa mentioneze numele ,,Marea Sudului” in timp ce era prezent.

    A scris mai multe despre religie si alchimie decat a facut pentru stiinta.
    Cu toate acestea, acea parte a lui a ramas ascunsa. Abia in anii 1960, lucrarile sale de 10 milioane de cuvinte au fost publicate public. Interesant este ca, in timpul vietii sale, Newton nu si-a impartasit parerile religioase destul de des, doar a scris despre ele. Descendentii lui Newton au tinut de asemenea acele documente in secret, temandu-se ca acele documente ii vor distruge reputatia si il vor determina sa fie acceptat ca eretic.

    NU RATA

    Sfaturi utile: Cum sa fii iubita unui militar

    La fel ca in orice alta relatie, intalnirea cu cineva care este in armata poate avea beneficiile si provocarile sale. Cu toate acestea, relatiile...

    Venus si influentele sale romantice asupra fiecarei zodii astrologice

    Cuvintele de lauda ale multora fata de planeta Venus si influentele sale benefice pentru viata noastra romantica sunt intru totul sustinute de astrologie, fiecare...

    20 de fapte interesante despre Isaac Newton

    Este aproape imposibil sa vizualizezi lumea stiintifica fara numele de Isaac Newton. El a fost primul om de stiinta care a incercat in mod...

    RECENTE

    PE ACELASI SUBIECT