Mai mult

  Marinarii de la Cupa Americii de anul acesta se antreneaza cu Navy SEAL

  Ambarcatiunile de astazi din Cupa Americii sunt propulsate de marinari individuali. Nu exista baterii, nicio modalitate de stocare a energiei si nici un motor. Asta inseamna ca pentru a atinge viteze record la nord de 50 de mile pe ora, echipele de marinari trebuie sa consume multa energie. Cinci dintre cele sase echipe folosesc polizoare actionate de brat pentru a crea acea putere; al saselea, Emirates Team New Zealand, va folosi puterea pedalei prin intermediul piedestalelor in stil ciclism.

  In timpul ultimei Cupei Americii, desfasurata la San Francisco in 2013, echipe de 11 au controlat barcile. Anul acesta, echipele sunt limitate la sase membri ai echipajului, dintre care patru se asteapta sa furnizeze aproape aceeasi cantitate de putere ca si cei noua responsabili cu alimentarea ambarcatiunilor cu ani in urma. (Echipele din acest an sunt toate masculine.) Carmagiul si trimmerul aripilor fiecarei echipe se concentreaza pe sarcinile lor specifice si nu contribuie cu adevarat la energia barcii.

  „Daca am putea, am avea mai multi oameni la bord si am avea mai multa putere”, a spus Peter Rusch, purtator de cuvant al Autoritatii pentru evenimentele Cupei Americii si al Oracle Team USA. „Din moment ce nu putem, fitness-ul baietilor si eficienta puterii pe care o genereaza este un avantaj competitiv masiv de data aceasta.”

  „In trecut, navigatia era probabil putin in urma altor sporturi in ceea ce priveste modul in care sportivii erau conditionati si antrenati”, a spus Rusch. “A fost destul de grosolan. Baietii mergeau la sala si presa pe banca si faceau bucle pentru brate si aratau de parca ar fi mari si puternici.”

  Totul s-a schimbat anul acesta. Oracle Team USA, care este sponsorizata de marci de lux precum BMW si Panerai, are o echipa de specialisti care a creat un program de fitness si nutritie conceput pentru a se asigura ca sportivii sai pot lucra eficient cu cateva puncte procentuale din ritmul cardiac maxim pentru toate cele 25 de minute ale unei curse.

  Navy SEAL i-au pus pe marinari prin situatii de ostatici si teste de stres.

  De asemenea, a spus Rusch, trebuie sa poata alerga pe o trambulina intre carene care se misca si se roteste cu 25 de mile pe ora. Acest lucru se traduce printr-o concentrare puternica asupra exercitiilor de prevenire a ranilor, cum ar fi yoga si stretching.

  Capitanul Oracle Team USA Jimmy Spithill, care a condus echipa la o victorie incredibila de revenire in fata Emirates Team New Zealand in concursul din 2013, a apelat si la US Navy SEAL pentru a lucra cu echipa sa.

  Sesiunile lor au inclus simulari de ostatici si alte provocari psihologice, cum ar fi una in care anumiti marinari au fost scufundati in bai de gheata si colegii de echipa au fost nevoiti sa finalizeze puzzle-uri pentru a le elibera, potrivit CNN.

  Totusi, nu totul este tortura. Exista un ring de box la mijlocul secolului al XIX-lea in centrul Marinei Britanice pe care Oracle Team USA l-a transformat in sala de sport, iar antrenorul principal Craig McFarland a spus ca il vede pe Bermy, asa cum il numesc localnicii, ca „un mare loc de joaca”. Este un loc in care ii poate duce pe sportivi sa faca stand-up paddleboarding, sa inoate si sa alerge – toate o pregatire buna pentru cele cinci pana la sase mii de calorii pe care le vor arde in zilele cursei.

  Si apoi este dieta, ale carei aspecte par de-a dreptul indulgente.

  Fiecare dintre cei patru membri ai echipei care furnizeaza puterea barcii arde putin sub 500 de calorii in 20 de minute (pentru context, un barbat de 170 de lire sterline ar trebui sa alerge cu o viteza constanta de aproape 12 mile pe ora pentru a arde aceeasi cantitate de calorii in acel timp)

  Pentru a-si furniza corpului suficienta energie pentru a face asta, ei mananca mult. Potrivit nutritionistului echipei Scott Tindal, dieta tipica a marinarilor inainte de cursa consta intr-o bautura cu carbohidrati urmata de un mic dejun cu terci si fructe. Urmeaza doua pachete de geluri energetice si apoi „o cantitate uriasa de paste sau orez” pentru pranz.

  Desertul este un „prescris” in valoare de trei sferturi dintr-o cada de Ben & Jerry’s.

  Urmeaza mai multi carbohidrati fluidi, inca doua geluri si orez sau paste din nou pentru cina. Poate ca cea mai buna parte a zilei, totusi, este un „prescris” trei sferturi dintr-o cada de Ben & Jerry’s pentru „baietii mari” (cei mai usoare ar putea ajunge sa manance doar jumatate dintr-o cada).

  „Zaharul nu este neaparat diavolul”, a spus Tindal. „Cand este folosit corect, poate fi extrem de puternic, iar acesti tipi au nevoie de zahar pentru ca este cea mai simpla forma de energie pentru a le pune in functiune”.

  NU RATA

  Crize de isterie ale copiilor mici

  Crizele de isterie ale copiilor mici sunt relativ normale, in special la copiii intre varsta de 4 ani si 10-12 ani – dupa ce...

  Afla care sunt anomaliile uterului

  Uterul este un organ muscular iar singurul sau rol este acela de a gazdui o eventuala sarcina. Un uter sanatos permite implantarea ovulului fecundat,...

  Depresia existentiala: foarte frecventa la persoanele cu inteligenta ridicata

  Depresia existentiala tinde sa afecteze oamenii supradotati. Sunt acele profiluri care sufera greutatea nedreptatii, care nu-si gasesc un sens in viata si care sufera...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT