Mai mult

  Misterele de la Pungesti. Cine le plateste pe babe sa urle anti USL

  Rascoala de la Pungesti. Initial parea credibila. Babe si mosi din fundul Vasluiului, speriati de ce-au vazut la televizor ca patesc vecinii din Galati carora li se cutremura casele fara explicatie. Zvonul ca pamantul se zgaltaie din cauza gazelor de sist a prins, dus din gura in gura si din superstitie in superstitie. Iese Chevronu’ din pamant si ne darama acareturile, maica. Ca doar nu stiau babele ce si cine sunt aia de la Chevron si unde sa puna degetul pe harta sa nimereasca Statele Unite, ca sa putem crede ca protestul lor era anti-american.

  Insa, dupa aia, cand in Pungesti au descins carele de live ale televiziunilor, ba si ziarele s-au scobit pe la casieriile falimentare si-au gasit parale pentru delegatiile reporterilor, rascoala de la Pungesti n-a mai parut credibila. Pentru ca au aparut niste amanunte cel putin misterioase. Desi poarta in ele insele dezlegarea misterului.

  – unu la mana, la Pungesti a venit Russia Today. Televiziunea de stat a Rusiei, infiintata de Putin ca un fel de CNN in oglinda. Russia Today, mega interesata de tipetele catorva babute din Vaslui, va transmite maine in direct marele miting de la Pungesti. De ce?

  – doi la mana, taranii din Pungesti au fost initial instigati la protest de popa din sat, care le-a bagat in cap ca iese dracu’ din sonde si ii ia cu el. Popa, devenit instant vedeta tv, recita un text mult prea argumentat si documentat pentru a nu-i fi fost servit de altcineva. Gen de superiorii lui. Gen BOR, care joaca in continuare niste oculte jocuri politico-economice cu bataie catre sora sa mai mare de la Moscova.

  – trei la mana, imediat ce batalia de la Pungesti a avut rasunet national, si desi Chevronu’ a suspendat explorarile si si-a retras utilajele,  pe campul de lupta au aparut … niste baieti. A caror misiune este sa tina treaz scandalul, cu orice pret. Ei sunt cei care ii mobilizeaza acum pe tarani sa vina din sat, rasplatindu-i cu munti de mancare, cata n-a vazut Pungestiul nici la nunta primarului. Si poate ca nu numai cu mancare.

  Sunt doua categorii de “baieti”. Unii sunt cei de la PER, un partid microscopic si dubios dar plin de bani, naiba stie de unde. Astia au instalat pe camp un vagon si un cort, amandoua pline de mancare, intru convingerea babelor sa se deplaseze la mitingul din prime-time. Ceilalti baieti sunt de alt “soi”. Pe unul dintre ei il vedeti in foto alaturat. Misterios. Agitator profi. Cu portavoce ca sa adune turma si sa dea tonul si mesajul pentru scandari.

  Ieri, la Pungesti nu s-a mai strigat anti Chevron, ci anti USL. Si aseara, “Demisia, Mihai Gadea!” (caci ne-am obisnuit deja ca Mihai Gadea sa fie inamicul public nr 1, miezul frustrarilor oricarui protestatar cu pretentii)

  Maine la Pungesti se anunta “cel mai mare miting de dupa ’89″. Cica se deplaseaza “tinerii frumosi si liberi” (asa isi zic ei si presa basita, nu i-am botezat eu) care deja au norma intreaga la proteste anti USL si Voiculescu, si s-au lipit imediat si pe subiectul anti-gaze de sist.

  Deci, recapitulam: Russia Today transmite revolutia anti-gaze de sist de la Pungesti, pungestenii sunt mobilizati la proteste contra mancare de indivizi bine instruiti, papusarii hipsterilor de la Bucuresti au pus imediat umarul la marea manipulare.

  Oare cum ar fi pictat Octav Bancila povestea asta?

   

   

   

  NU RATA

  Afla acum totul despre boala Lyme!

  Cunoscuta ca fiind boala cu 1000 de fete, provocata de o capusa infectata, boala Lyme a fost destul de popularizata in ultimul timp. Au...

  Seminee: descopera care model este cel mai potrivit pentru tine

  Atunci cand trebuie sa alegi cel mai potrivit tip de...

  Beneficii ale ghicitorilor pentru copiii

  Jocul din copilarie este necesar, esential si benefic pentru cei mici, cu atat mai mult daca il facem in familie. O idee buna de...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT