Mai mult

  PSD mai avea 4 zile pana la desfiintare

  Victor Ponta a ratat la mustata radierea PSD din registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucuresti. Mai precis, sfarsitul lumii pentru social-democrati ar fi venit marti, 16 noiembrie, cand se implinesc cele 30 de zile prevazute de Legea partidelor politice ca termen pentru depunerea la Tribunalul Bucuresti a statutului modificat de catre Congresul din 16 octombrie.

  Potrivit legii partidelor politice, “Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21”.“Art. 26. – (1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2)sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidulpolitic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicitaTribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia dinRegistrul partidelor politice”, se mai arata in acelasi act normativ.

  Noul statut al PSD a fost dus la Tribunal de-abia vineri, 12 noiembrie, dupa ce a fost pus pe hartie de catre Victor Pont si Liviu Dragnea, care au lucrat pe text martea trecuta, la Palatul Parlamentului, impreuna cu liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa. (In prealabil, Ponta anuntase in partid ca a fost anuntata, conform legii, modificarea statutului, “intr-un cotidian cu larga raspandire”, respectiv in ziarul lui Robert Negoita, “Ring”).

  Si acest lucru atinge prevederile Legii partidelor politice, avand in vedere ca, potrivit textului acesteia, “Statutul si programul politic ale partidului trebuie sa fie prezentate in forma scrisa si aprobate de organele imputernicite prin statut”. Or, in cadrul Congresului PSD din 16 octombrie, Victor Ponta a suspus aprobarii celor 4500 de delegate doar “principiile modificarii statutului”, nu modificarile in sine, el anuntand ca ulterior se va lucra la redactarea textului.

  In aceste conditii, niciunul dintre liderii PSD, cu exceptia lui Victor Ponta si a secretarului general Liviu Dragnea, nu stie ce anume scrie in nou statut al PSD, pe care nu l-a vazut nimeni. Si pe care, de obicei, in forma veche sau noua, nimeni nu il respecta.

   

   

   

  NU RATA

  4 trucuri pentru a-ti condimenta viata de cuplu si a evita plictiseala

  Pentru un cuplu, riscurile de a intra intr-o rutina mortala incep sa fie resimtite dupa cativa ani. Faceti lucrurile obisnuite, mergeti in aceleasi locuri,...

  Superprognozatorii: oamenii „normali” capabili sa prezica viitorul

  Ganditi-va la evenimentele tulburi din istoria recenta. Ati prezis alegerea lui Barack Obama ca candidat democrat sau ati inclinat spre Hillary Clinton? Si odata...

  11 principii de viata

  1 . Numara-ti binecuvantarile. O data ce ai inteles cat de valori esti si cat de mult contezi, zambetele se vor inarce la tine,...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT