Mai mult

  Regina Elisabeta a II-a implineste 96 de ani, dar nu are nicio intentie de a abdica

  Cand Elisabeta a II-a s-a nascut pe 21 aprilie 1926 , ea nu era destinata sa fie regina. Cu toate acestea, ea se apropie deja de sapte decenii pe tron ​​si anul acesta implineste 96 de ani  intr-unul dintre cele mai delicate momente ale domniei sale, recent vaduva de Printul Philip, dar aparent fara nicio predispozitie de a abdica .

  Incoronarea a surprins-o pe Elisabeta a II-a la varsta de 25 de ani, dupa ce tatal ei, George al VI-lea, a murit prematur . Pana acum, a vazut 15 prim-ministri trecand prin Downing Street, ceea ce arata pilonul care a fost pentru Regatul Unit ale carui fraiele le-a luat cu ecouri postbelice inca latente si care se confrunta acum cu o pandemie fara precedent.

  Opt din zece britanici continua sa aiba o imagine buna despre regina , potrivit unui sondaj publicat la jumatatea lunii martie de firma YouGov si care o plaseaza pe Elisabeta a II-a drept cel mai popular membru al familiei sale, cu date care sunt abordate doar de ea. nepotul William, al doilea in linia de succesiune la tron.

  Mostenitorul teoretic, Printul Charles, are sprijinul a 57 la suta din public. La 72 de ani, inca asteapta o coroana care nu ajunge si care, cu exceptia surprizelor, nu va ajunge pana la moartea mamei sale, asa cum a avertizat ea insasi cu o ocazie.

  Elisabeta a II-a a spus cand era tanara ca ar fi o slujba „pe viata” si pare dispusa sa o indeplineasca , poate stimulata de catastrofa pe care a implicat-o abdicarea unchiului ei si de fastul coroanei britanice insasi, care o face sa fie ” o regina unsa „Pentru numele lui Dumnezeu, dupa cum aminteste istoricul Hugo Vickers pentru ziarul The Guardian.

  In plus, „ar fi complet ilogic sa abdice chiar inainte de o aniversare extraordinara” precum domnia de 70 de ani, adauga Vickers, referindu-se la Jubileul de platina care a inceput deja sa fie pregatit pentru anul 2022 . Marea Britanie dureaza patru zile de festivitati in iunie anul viitor.

  Regina a acceptat pana acum doar sa le acorde mostenitorilor ei putin mai multa importanta publica, iar Carlos si Guillermo sunt deja chipuri comune in actele rezervate regalitatii. In acest ultim an, in plus, Elisabeta a II-a a ramas practic inchisa din cauza pandemiei de coronavirus, chiar si dupa ce a fost vaccinata .

  Sunt si mai multi cei care sustin ca regina sa ramana pe tron ​​chiar daca isi pierde puterile: 47 la suta, cu sase puncte mai mult decat cei care si-ar dori ca ea sa se retraga, potrivit YouGov. “Avem nevoie de regina, de experienta ei enorma. Si inca este complet bine”, spune Vickers, care inca o vede pe Elisabeta a II-a “in centrul tuturor”.

  Convulsii familiale

  Unele dintre principalele provocari cu care a trebuit sa se confrunte Elisabeta a II-a au venit din interiorul palatului, din propria familie. Daca in anii ’90 divortul fiului sau cel mare si moartea ulterioara a fostei sale nora, Printesa Diana, i-au pus imaginea pe franghii, de data aceasta, nepotul sau Enrique a fost cel care a descoperit cutia tunetului .

  Enrique si sotia sa, Meghan Markle, au demisionat sa continue sa faca parte din casa regala britanica si s-au mutat in Statele Unite din motive care nu au iesit la iveala pana cand ei insisi le-au explicat milioanelor de telespectatori, intr-un interviu televizat in care au a povestit situatii de discriminare si chiar rasism in cadrul Palatului Buckingham.

  La fatidic 2021 s-a adaugat acum moartea Printului Felipe, care a murit pe 9 aprilie la cateva luni dupa cea de-a implinirea a o suta de ani. Cea mai batrana consoarta pe care a avut-o vreodata coroana britanica a fost in umbra sotiei sale timp de sapte decenii, care a fost nevoita sa-l concedieze numai sambata din cauza restrictiilor pandemiei.

  Stand fara nimeni in preajma ei, in Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, Elisabeta a II-a a asistat la o inmormantare care a reusit sa adune toti membrii familiei regale, inclusiv printul Harry, care s-a intors in Marea Britanie fara ca sotia sa sa fie in stare avansata de gestatie.

  Cu acest fond, el implineste a nouazeci si cinci de ani, marcat inca o data de discretie. Asa cum a fost si in 2020, in mijlocul primului val de contagiune din cauza pandemiei, Ministerul Apararii a confirmat ca nu vor fi salve de tun in Hyde Park sau Turnul Londrei, de data aceasta din cauza mortii recente a lui ducele de Edinburgh.

  Noul portret al monarhului, care isi va petrece ziua de nastere inconjurata doar de balonul personalului sau de serviciu, va fi si el amanat. Familia regala este oficial in doliu pana joi, in ciuda faptului ca la nivel national a incheiat deja doliul.

  NU RATA

  Simfonia Lalelelor!

  Si in acest an, incepand cu data de vineri, 11 Aprilie 2014 pana la data de 13 Aprilie, in orasul Pitesti din judetul Arges,...

  Printesa Diana: care sunt surorile ei mai mari, Lady Sarah si Lady Jane

  Dupa moartea tragica a Printesei Diana, cele doua surori ale sale au ales sa se retraga din viata publica.  Lady Sarah McCorquodale si Lady Jane...

  Totul despre arsurile din timpul sarcinii!

  Arsurile in piept la gravide apar cu o frecventa destul de mare. Ele reprezinta stari comune, insa inconfortabile pentru femei. Indigestie acida sau reflux...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT