Fara sa stii, exista medicamente care pot scadea libidoul. Viata ta sexuala poate fi perturbata de efectul acestora si acum este momentul sa stii care dintre aceste medicamente te poate afecta daca iti sunt prescrise!

  • Medicamentele antidepresive – au cel mai mare impact asupra libidoului. Consumate in cantitati mari, acestea aduc probleme grave apetitului sexual sau capacitatii de a simti placere in timpul partidei de sex. Antidepresivele pe baza de fluoxetina, paroxetina si sertralina sunt cele daunatoare dorintei sexuale. Medicii recomanda folosirea in paralel a unor substante care cresc nivelul dopaminei si actioneaza ca un antidot. Medicamentele actioneaza diferit de la om la om, iar la unii depresia in sine afecteaza libidoul.
  • Pilulele anticonceptionale – pot creste nivelul globulinei care are rolul de a regla activitatea hormonilor sexuali, proces care diminueaza cantitatea de testosteron din organism. Un studiu a aratat ca unele contraceptive pot diminua nevoia de a face sex, in cazul anumitor persoane care au folosit contraceptive orale, nivelul acestora de globulina fiind de 2 ori mai mare decat a celor care nu au folosit niciodata asa ceva. Totodata, specialistii sustin ca efectul pe termen lung al acestora este destul de rar, deoarece se poate remedia aceasta problema prin schimbarea tipului de anticonceptionale la recomandarea medicului ginecolog.
  • Tratamentul pentru diabet – medicamentele prescrise de doctori pentru controlul bolii, cat si diabetul in sine, determina scaderea libidoului.
  • Medicamentele antihipertensive – tratarea hipertensiunii arteriale prin intermediul diureticelor sau beta – blocantelor, poate duce la aparitia tulburarilor de natura sexuala. Excitabilitatea redusa este unul dintre problemele ce pot aparea.
  • Medicamentele chimioterapice si anticancerigene – sunt asociate cu interesul scazut al pacientilor pentru dorinta sexuala, dar si diverse disfunctii sexule, cel mai des intalnite in cazul barbatilor. Tamoxifenul, substanta utilizata in tratarea cancerului mamar, scade nivelul estrogenului din organism. Ciclofosfamida, folosita in chimioterapie, cauzeaza uscaciune vaginala.
  • Menta – afecteaza negativ viata sexuala, chiar daca are efecte miraculoase pentru digestie. Nici macar bomboanele mentolate nu sunt recomandate celor care sufera din acest motiv.