Mai mult

  The Rolling Stones valoreaza 900 de milioane de dolari. Deci, de ce continua sa faca turnee in loc sa se bucure de anii lor de aur?

  The Rolling Stones sunt legende rock. De asemenea, sunt foarte bine in anii lor AARP si nu prezinta semne de incetinire. Rockerii emblematici pornesc in turneu mondial dupa turneu mondial, tinand un program mai viguros decat muzicienii cu jumatate de varsta. The Rolling Stones si-au sarbatorit cea de-a 50-a aniversare in 2012.

  Ultimul lor turneu a atras recenzii elogioase. De asemenea, a fost comparat cu noaptea mortilor vii, Mick Jagger, in varsta de 71 de ani, Keith Richards, in varsta de 70 de ani, Ronnie Wood, in varsta de 67 de ani si Charlie Watts, in varsta de 73 de ani, care continua sa-si patrunda lucrurile in acelasi mod. asa cum faceau acum 50 de ani. Multimile ies sa vada spectacolul, sa auda muzica cu care au crescut si sa contribuie la cei peste jumatate de miliard de dolari castigati in turneul lor. Mick Jagger valoreaza 300 de milioane de dolari , Keith Richards 340 de milioane de dolari , Ronnie Wood 90 de milioane de dolari , Charlie Watts 170 de milioane de dolari. Toti (cu exceptia lui Wood, care bate la usa celui de-al optulea deceniu al sau) au 70 de ani. Sunt milionari de multe ori. Ei au creat o mostenire muzicala de durata care a inspirat milioane de oameni si le va supravietui. Deci, de ce tin acesti septuagenari ritmul obositor al turneelor ​​mondiale de mai multi ani? De ce nu se relaxeaza si joaca golf sau asa ceva?

  The Rolling Stones s-a format in Dartford, Kent, Anglia in 1962. The Stones au fost o parte uriasa a trupei britanice Invasion care si-a gasit o popularitate extraordinara in Statele Unite in 1964-65. The Stones a jucat un rol esential in integrarea rhythm and blues in rock and roll. Radacinile blues ale trupei sunt evidente pe lansarea din 1968 „Beggar’s Banquet”, care, alaturi de „Let it Bleed” din 1969, „Sticky Fingers” din 1971 si „Exile on Main Street” din 1972, sunt considerate Epoca de Aur a The Rolling Stones. cea mai buna lucrare pe care au inregistrat-o.

  The Stones au lansat albume de succes comercial de-a lungul anilor 1970, in special cu „Some Girls” din 1978. In anii 1980, albumele notabile includ „Tattoo You” din 1981 si „Steel Wheels” din 1989. Cu toate acestea, in anii 80, o cearta intre Mick Jagger si Keith Richards cu privire la directia muzicala a trupei lor aproape a facut ca cei de la Rolling Stones sa se desparta. Duo-ul a reusit sa se impacheze, iar lansarea „Steel Wheels” a marcat o mare revenire pentru trupa. The Stones s-au angajat apoi intr-un turneu urias pe stadion si zona, pornind de la traditia trupei de a sustine albume cu turnee mari pe stadioane care vor continua pe tot parcursul anilor 1990 si 2000. De fapt, turneul Voodoo Lounge al trupei din 1994-95, turneul Bridges to Babylon din 1997-99, turneul Licks din 2002-2003,

  Si asta, chiar acolo, este cheia. Industria muzicala s-a schimbat si banii care trebuie castigati sunt acum in turnee extinse, dar asta este doar o parte a problemei.

  Rolling Stones au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 1989. Revista Rolling Stone (fara legatura) i-a clasat pe locul patru pe lista celor „100 cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor”. The Rolling Stones au vandut peste 250 de milioane de albume. Au lansat douazeci si noua de albume de studio, optsprezece albume live si numeroase compilatii. „Let It Bleed” din 1969 a fost primul lor dintre cele cinci albume consecutive numarul unu de studio si live in Marea Britanie. „Sticky Fingers” din 1971 a fost primul dintre cele opt albume consecutive de studio numarul unu in SUA.

  The Rolling Stones este, fara indoiala, cea mai de succes trupa rock din toate timpurile din aproape toate masurile. Si totusi, ei inca strabatesc globul si isi scot vechile hituri pentru fanii lor an de an.

  Dupa cum am mentionat, industria muzicala s-a schimbat. Muzica digitala este acum practic fara valoare. In timp ce pe vremea CD-urilor era 36% din pretul de vanzare de impartit intre trupa, eticheta si alti detinatori de titluri, in prezent, melodiile digitale au doar 12% din pretul lor de vanzare pentru a fi distribuit artistilor. Douasprezece procente din costul tipic pentru o singura melodie de 1,29 USD nu reprezinta multi bani.

  Adevarul este ca se mai fac foarte putini bani din muzica inregistrata. iTunes vinde in mare parte melodii individuale, Spotify nu plateste redevente mari, iar radioul nu este nici pe departe atat de mare pe cat era inainte. Aceasta scadere a veniturilor din vanzarea muzicii este cazul de mai bine de 15 ani.

  Pe de alta parte, turneele acum castiga mult mai multi bani decat in ​​trecut. Acest lucru este valabil mai ales daca sunteti The Rolling Stones. Ultimele trei turnee ale trupei la un loc sunt pe cale sa incaseze aproximativ 1 miliard de dolari. Pentru comparatie, turneul lor de mare succes „Licks” de la mijlocul anilor 2000 a adus trupei 300 de milioane de dolari . Turneul lor actual, care are mult mai putine opriri, este pe cale sa depaseasca 100 de milioane de dolari. Pretul mediu al unui bilet pentru un concert Rolling Stones este de 370 USD. Bruce Springsteen costa aproximativ 93 de dolari. Dave Matthews Band costa aproximativ 75 de dolari.

  Luati in considerare, totusi, productiile majore care sunt marile turnee. Chiar daca Stones obtin 60% din veniturile brute – fara sa includa marfa – au inca un camion sau doua, literalmente, de oameni de platit si de intretinut. Chiar daca trupe precum The Stones detin cea mai mare marja la impartirile cu organizatorii de concerte si rezervatorii din cauza publicului garantat pe care il atrag, adevarul este ca este nevoie de un sat pentru a-si pune spectacolele.

  The Rolling Stones poate fi doar cei patru membri actuali, dar Rolling Stones, Inc, are peste o duzina de angajati cu norma intreaga si, in timp ce sunt pe drum, angajeaza sute de oameni. Amenajarea scenelor si a sistemelor de sunet pentru stadioane si arene reprezinta lucrari masive care pot costa sute de mii de dolari pe noapte. Acele locuri de munca platesc bine si multe includ asistenta medicala. Aceasta factura este platita de Rolling Stones, Inc.

  Larry Mullen de la U2, trupa care a inventat destul de mult turneele rock de tip multi-senzorial, a spus in „At the End of the World” de Bill Flanagan:

  Cea mai mare responsabilitate din toate acestea este faptul ca angajezi o multime de oameni si esti responsabil pentru ei, responsabil sa te asiguri ca sunt ingrijiti. De tine depinde viata oamenilor. Nu imi place aceasta responsabilitate. prea mult, dar asta vine odata cu teritoriul.

  Acum nu spunem ca The Stones este in turneu doar pentru a-si mentine anturajul angajat. Poate ca atunci cand vine vorba de asta, nu este un caz de „nevoie” de a face un turneu, este o situatie de „doreste” de a face un turneu. Acesti patru barbati sunt foarte bogati si incredibil de faimosi. E clar ca nu trebuie sa mearga in turneu.

  Sunt un alergator la distanta lunga. Avem o vorba „Va veni o zi in care nu mai pot face asta. Aceasta nu este ziua aceea”.

  Poate ca, cand vine vorba de Rolling Stones, ei continua sa faca turnee pur si simplu pentru ca POT. Si la varsta de peste 70 de ani, aceasta este o isprava destul de uimitoare in sine. Poate ca continua sa faca turnee (si sa adauge la valoarea lor neta) pentru ca le place. Poate ca, dupa mai bine de 50 de ani ca trupa, pur si simplu nu stiu sa fie altfel. Sunt sigur ca fanii lor sunt bucurosi ca Stones inca fac turnee, chiar daca intr-o zi Mick are nevoie de un walker pe scena.

  NU RATA

  Beneficiile ciclismului la orice varsta

  Desigur, daca deja iti place sa mergi cu bicicleta, ceea ce vei citi in continuare este de prisos. Dar ceea ce urmeaza sa va...

  Beneficiile vizionarii filmelor de groaza pentru sanatatea mintala

  Filmele de groaza au uneori reputatia de a fi schioapa sau slabanog. Dar exista motive intemeiate sa urmaresti daca vrei unul. ...

  15 rutine de ingrijire de sine pentru mintea obosita

  In cautarea celor mai bune rutine de ingrijire personala atunci cand ne simtim coplesiti, am apelat la un grup divers de profesionisti, de la...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT