Mai mult

  Unde si cum gasesti un avocat asociatii de proprietari

  Un avocat asociatii de proprietari ofera consiliere cuprinzatoare asociatiilor pentru proprietarii de case, proprietarii de proprietati si proprietarii din condominii pentru o gama larga de chestiuni, care includ decizii operationale de zi cu zi, documente guvernamentale si modificari, reuniuni anuale, reguli privind executarea silita si executarea sechestrelor.

  Gasirea unui avocat asociatii de proprietari poate fi dificila, dar nu trebuie sa fie. Exista multe modalitati utile de a gasi un avocat de incredere, atata timp cat stiti unde sa cautati.

  Ce este o asociatie de proprietari?

  O asociatie de proprietari este o organizatie comunitara de reglementare formata din doi sau mai multi proprietari in scopul mentinerii proprietatilor obtinute in comun, precum si aplicarii reglementarilor proprietatilor private in zona specificata. Tipul de proprietate dicteaza tipul de asociere prin care proprietatea este supravegheata – cum ar fi asociatiile pentru proprietarii de case sau proprietarii din condominii.

  Asociatiile de proprietari sunt in general responsabile de gestionarea finantelor comunitatii, inclusiv colectarea taxelor proprietarilor si evaluari speciale, mentinerea zonelor comune, cum ar fi drumurile, crearea si aplicarea liniilor directoare ale comunitatii si a documentelor de guvernare, colectarea taxelor neplatite ale proprietarilor si revizuirea aplicatiilor pentru constructii noi si remodelari de case existente.

  Legea asociatiei de proprietari se refera la crearea si aplicarea organizatiilor si a regulilor acestora care gestioneaza si asociatiile comunitare si ajuta la mentinerea aspectului si valorii lor. Majoritatea asociatiilor de proprietari si condominii sunt alcatuite dintr-un activ rezidential comun administrat printr-un consiliu de administratie ales. Calitatea de membru este obligatorie la achizitionarea de bunuri imobile situate in asociatie. Legile statului, regulamentele locale si regulile organizationale se refera la gestionarea comunitatii.

  Majoritatea asociatiilor de proprietari si apartamente sunt corporatii formate dintr-un dezvoltator imobiliar in scopul comercializarii, gestionarii si vanzarii de case si loturi intr-o subdiviziune rezidentiala. Dupa ce a atins un anumit prag de vanzari, dezvoltatorul renunta la controlul asociatiei membrilor sai. De obicei, asociatia se formeaza prin depunerea anumitor documente in evidentele publice ale statului si judetului in care se afla asociatia. Supravegherea de stat a asociatiilor de proprietari este de obicei destul de minima, dar aceasta tendinta se schimba, iar asociatiile devin din ce in ce mai reglementate de guvern.

  Daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, este posibil sa fiti implicat intr-o disputa. Daca aveti nevoie de asistenta juridica pentru rezolvarea unor astfel de probleme, contactati un avocat asociatii de proprietari cu ani de experienta in acest tip de chestiuni.

  Cum sa gasesti un avocat asociatii de proprietari?

  Barourile judetene si orasenesti

  O resursa excelenta pentru gasirea unui avocat in zona dvs. este asociatia baroului local. Majoritatea asociatiilor barourilor judetene si orasenesti ofera servicii de sesizare a avocatilor catre public, desi nu verifica neaparat calificarile. Baroul Bucuresti detine, de asemenea, o baza de date care ofera asistenta consumatorilor care solicita asistenta juridica.

  Serviciile de sesizare a avocatilor

  Serviciile de sesizare a avocatilor sunt o alta sursa de informatii. Cu toate acestea, exista o mare variatie a calitatii serviciilor de sesizare a avocatilor, chiar daca acestea trebuie sa fie aprobate de catre asociatia baroului de stat. Unele servicii de sesizare a avocatilor examineaza cu atentie avocatii si listeaza doar acei avocati cu calificari speciale si o anumita experienta din trecut, in timp ce alte servicii vor enumera orice avocat din Baroul de stat care detine asigurari de raspundere civila.

  Pe internet

  Pentru cautatorii de internet priceputi, este posibil sa puteti identifica un avocat din zona dvs., tastand anumite cuvinte cheie in motorul dvs. de cautare preferat. Retineti, totusi, ca nu exista filtrarea cautarilor pe internet si probabil ca va trebui sa treceti prin site-uri multiple unul cate unul pentru a gasi un avocat asociatii de proprietari.

  Daca problemele sau disputele care apar in asociatia dvs. nu pot fi rezolvate in timpul negocierii si trebuie sa incepeti litigiile, asigurati-va ca lucrati cu un avocat asociatii de proprietari care are experienta si va poate reprezenta cu succes.

  NU RATA

  Divort pe cale amiabila sau divort pe cale judecatoreasca?

  Divortul este un moment care marcheaza viata ambilor soti, indiferent de modul in care se realizeaza. Cazul ideal este acela in care divortul are...

  Actorul si regizorul englez Carol Reed

  Actorul Carol Reed (1906-1976) a fost un artist iscusit, despre care s-a spus ,,ca nu a depasit conditia regizorului bun meserias”. Meseria solida, stiinta...

  Totul despre colesterol

  Colesterolul poate fi benefic si, in acelasi timp, nefast pentru sanatate, de aceea este important sa stii ce este el si ce poti face...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT