Mai mult

  Cum se instaleaza usi franceze: Afla acum

  Adaugarea de usi franceze in interiorul sau exteriorul casei tale este o modalitate excelenta de a-i actualiza aspectul. Usile franceze sunt in mod traditional o pereche de usi atasate pe partile opuse ale unui toc dublu de usi, permitand usilor sa se intalneasca in mijloc atunci cand sunt inchise.

  Aceste usi nu necesita de obicei un suport central, permitand un acces mai bun prin usile duble atunci cand ambele usi sunt deschise. Cu toate acestea, in functie de tipul de usi frantuzesti, poate exista o usa fixa ​​care nu se deschide sau chiar o usa glisanta in stil frantuzesc, care ofera la fel de mult acces ca o singura usa standard.

  Inainte de a incepe

  Locatia usii, obstacolele, tipul de sticla si orice optiuni de ecran pentru usile exterioare trebuie luate in considerare inainte de a incepe un proiect de instalare a usilor franceze. Daca noile usi vor fi instalate in aceeasi locatie cu un set de usi frantuzesti vechi sau o usa glisanta, verificati zona din jurul usii pentru a va asigura ca va fi suficient spatiu pentru deschiderea si inchiderea noilor usi.

  In mod similar, daca instalati usi franceze intr-o usa noua, este o idee buna sa verificati daca exista obstacole, precum si sa luati in considerare cel mai bun loc pentru acces confortabil, expunere la soare si vederi. Panourile din sticla transparenta va ofera o vedere minunata asupra exteriorului, dar este posibil sa nu ofere suficienta intimitate. Daca acesta este cazul, luati in considerare trecerea la panouri texturate sau matate.

  Cand vine vorba de optiuni de ecran, o usa glisanta standard nu este o alegere buna, deoarece sina poate interfera cu functionarea usilor franceze. In schimb, usile cu ecran magnetic sau o usa cu ecran retractabil care se rostogoleste in montantul usii pot fi cea mai buna optiune. De asemenea, puteti opta pentru a lasa spatiul deschis in loc sa instalati un ecran.

  Instructiuni

  Cum se instaleaza usi franceze

  1. Masurati pragul usii

   Incepeti acest proiect folosind o banda de masurare pentru a masura inaltimea si latimea usii curente. Asigurati-va ca indepartati ornamentul usii cu o bara de levier inainte de a masura usa pentru a va asigura ca masurarea este cat mai precisa posibil.

   Cu aceasta masuratoare, gasiti si cumparati un kit de usi franceze care se va potrivi in spatiu. Cand luati in considerare potentiale produse, retineti ca ar trebui sa existe aproximativ 1/4 inch pana la 1/2 inch intre cadru si usi. Daca nu gasiti un kit care sa se potriveasca usii, poate fi necesar sa comandati usi franceze la comanda.

  2. Taiati tigaia pragului

   Pentru usile exterioare, va trebui sa masurati latimea tocului usii si sa taiati pragul la aceeasi dimensiune cu un ferastrau. Tava pragului ajuta la indepartarea ploii, a lapovitei si a zapezii din casa.

  3. Aplicati calafat impermeabil

   Utilizati un pistol de calafat si un adeziv impermeabil pentru a aplica trei randuri de calafat de-a lungul bazei tocului usii. Calafatul adeziv va mentine tava pragului pe loc fara suruburi si va ajuta la mentinerea umezelii in casa.

  4. Puneti tava pragului in pozitie

   Glisati tava de prag in pozitie peste baza tocului usii, apoi apasati-o in jos pe calafate, impingand uniform pe toata lungimea tavii de prag pentru a elimina eventualele bule de aer sau zonele neuniforme. Puteti folosi, de asemenea, o rola sau un obiect de forma similara pentru a ajuta la aplatizarea tava de prag.

  5. Instalati cadrul usii

   Daca instalati usi franceze exterioare, tocul usii va avea o baza, dar daca instalati un set interior de usi franceze, tocul va avea trei laturi.

   Pentru usile exterioare, aplicati calfat adeziv impermeabil de-a lungul perimetrului tavii de prag, apoi asezati tocul usii in tava de prag. Acest lucru va dura probabil mai mult de o persoana pentru a realiza din cauza latimii si greutatii tocului usii. Odata ce baza tocului usii este fixata, inclinati tocul usii in sus pentru a-l glisa in pozitie.

   Pentru usi frantuzesti de interior, pur si simplu inclinati tocul usii in sus si in pozitie cu ajutorul unui partener. Glisati partile laterale ale cadrului inapoi pe marginea goala a usii, asigurandu-va ca stau cat mai aproape de usa.

  6. Montati usile franceze

   Unele seturi de usi franceze vin cu usile preatarnate pe tocuri, in timp ce altele vin separat. Daca usile nu sunt atarnate de toc, utilizati balamalele si feroneria furnizate pentru a atarna fiecare usa, asigurandu-va ca baza usii este sustinuta in timpul instalarii pentru a preveni rupea greutatii usii suruburilor. Utilizati un nivel pentru a verifica din nou daca usile sunt instalate corect inainte de a continua.

   Odata ce usile sunt atarnate pe cadru, utilizati un burghiu pentru a introduce un surub de 3 inci prin fiecare balama, fixand usile si tocul usii de ambele parti ale usii. De obicei, balamalele vor avea un orificiu pre-gaurit pentru acest surub de montare.

  7. Marcati pozitia placii de fixare

   Cu usile la locul lor, inchideti fiecare usa si marcati locul in care surubul loveste in partea de sus si de jos a usii. Surubul de tragere blocheaza usile franceze pe loc, dar necesita o placa de blocare pentru siguranta si durabilitate sporite.

  8. Instalati placile de fixare

   Pozitionati fiecare dintre cele patru placi de apasare conform masuratorilor efectuate la pasul anterior. Folositi un burghiu pentru a fixa fiecare placa de blocare in partea de sus si de jos a tocului usii. Apoi, gauriti o gaura prin centrul placii de fixare pentru surubul de tragere.

   Pentru usi frantuzesti interioare, decideti daca doriti sa instalati setul inferior de placi de contrablocare. Tineti cont de faptul ca placa de fixare va trebui fixata pe podea.

  9. Sigilati tocul usii

   Se recomanda etansarea cadrului usii pe partea superioara si pe partile laterale cu calafat impermeabil. Asigurati-va ca etansati atat sectiunile interioare, cat si cele exterioare ale usii pentru a preveni umiditatea si aerul sa se scurga prin goluri.

   Acordati calafatului aproximativ 24 de ore pentru a se intari complet, apoi reinstalati ornamentul usii sau inlocuiti ornamentul usii cu un ornament decorativ nou care se potriveste mai bine esteticii usii franceze.

  10. Instalati clatele usilor si incuietoarea

   Pasul final al acestui proiect este instalarea clantelor usilor si a incuietorilor. Daca setul de usi franceze nu a venit cu aceasta feronerie, va trebui sa achizitionati clante adecvate si o incuietoare pentru instalare. Urmati instructiunile furnizate de producator pentru a pozitiona si asigura clatele usilor si blocarea pentru fiecare usa.

  NU RATA

  Cum sa ai o viata de familie buna

  Imbunatatirea vietii de familie te poate ajuta sa te apropiii de membrii familiei si sa impiedici conflictele sau fericirea tuturor. Din fericire, exista o...

  15 fapte radicale despre Rusia care te vor uimi

  Bine ati venit in Rusia, o tara pe care s-ar putea sa o cunoasteti pentru clima rece, vodca si papusile de cuib de renume...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT