More

  Vizita in Statul Qatar

  on

  |

  views

  and

  comments

  Duminica, 1 noiembrie 2009 Altetele Lor Regale Principesa mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei au inceput vizita oficiala in Statul Qatar, la invitatia Altetei Sale Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani, Emirul Statului Qatar.

  Intalnirea Altetelor Lor Regale cu Emirul Statului Qatar a avut loc la Palatul Regal din Doha (Emiri Diwan). Discutiile au vizat dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Statul Qatar, precum si dezvoltarea relatiilor bilaterale in domeniul educatiei, cercetarii si culturii. 

  In aceesi zi Altetele Lor Regale au vizitat “Orasul Educatiei”, cel mai important proiect al Fundatiei Qatar. Fundatia Qatar este o organizatie non-profit infiintata in anul 1995 de catre Alteta Sa Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani si are ca principal scop dezvoltarea capitalului uman in Statul Qatar  prin intermediul celor trei piloni ai sai: educatie, cercetarea stiintifica si dezvoltarea comunitatii. “Orasul Educatiei” este creat pentru a fi un centru de excelenta in educatie si cercetare ce va ajuta la transformarea Statului Qatar intr-o societate bazata pe cunoastere. Campusul vizitat de Principesa Margareta si Principele Radu cuprinde mai mult de 1000 de hectare si gazduieste institutiile membre ale Fundatiei Qatar, inclusiv filiale ale unor universitati internationale precum Cornell Medical College, Texas A&M University, Georgetown University, Northwestern University.

  Astazi Altetele Lor Regale vor vizita Canalul de Televiziune Al Jazeera. Aceasta televiziune, infiintata in anul 1996, este considerata in lumea araba ca fiind o sursa de informare sigura din acest motiv este probabil cel mai urmarit canal de stiri din Orientul Mijlociu. Al Jazeera a introdus un nivel al libertatii de exprimare la televiziune care nu exista in multe dintre tarile din regiune.

  Ieri Altetele Lor Regale au vizitat si Muzeul de Arta Islamica din Doha. A fost primul muzeu de acest fel construit in Golful Persic. Se doreste ca acest edificiu cultural sa aduca lumea mai aproape de Doha, dar in acelasi timp sa conecteze Doha de lume. Prin viziunea liderilor sai si prin dedicatia personalului, muzeul incearca sa formeze si sa conserve o colectie care sa  reflecteze vitalitatea, complexitatea si diversitatea artelor in lumea islamica. In aceeasi zi Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat Souk Wakif, un targ traditional de mestesuguri locale.

  Altetele Lor Regale vor vizita in cursul zilei de astazi crescatoria regala de cai pur sange arab. In continuare Principesa Margareta si Principele Radu vor vizita  Proiectul “Pearl”. Acest proiect, dezvoltat de United Development Company, cea mai mare companie din sectorul privat, este o insula artificiala ce se intinde pe 400 de hectare. Proiectul va fi finalizat in anul 2011 si se doreste a fi o experienta culturala unica ce combina ce este mai bun din trecutul si viitorul Statului Qatar. 

  Share this
  Tags

  Must-read

  Compatibilitatea capricornului cu celelalte zodii

  Berbec. Una dintre cele mai proaste combinatii este intre un capricorn linistit si un berbec foarte libertin. Berbecului nu ii place sa i se...

  Sfaturi cum sa fii o persoana cu mintea deschisa

  Te-ai saturat sa privesti lumea in acelasi mod vechi? Ti-au spus oamenii ca nu vezi niciodata mai multe parti dintr-o poveste? Daca da, atunci...

  Beneficiile ciclismului la orice varsta

  Desigur, daca deja iti place sa mergi cu bicicleta, ceea ce vei citi in continuare este de prisos. Dar ceea ce urmeaza sa va...

  Recent articles

  More like this