Mai mult

  Vizita in Statul Qatar

  Duminica, 1 noiembrie 2009 Altetele Lor Regale Principesa mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei au inceput vizita oficiala in Statul Qatar, la invitatia Altetei Sale Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani, Emirul Statului Qatar.

  Intalnirea Altetelor Lor Regale cu Emirul Statului Qatar a avut loc la Palatul Regal din Doha (Emiri Diwan). Discutiile au vizat dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Statul Qatar, precum si dezvoltarea relatiilor bilaterale in domeniul educatiei, cercetarii si culturii. 

  In aceesi zi Altetele Lor Regale au vizitat “Orasul Educatiei”, cel mai important proiect al Fundatiei Qatar. Fundatia Qatar este o organizatie non-profit infiintata in anul 1995 de catre Alteta Sa Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani si are ca principal scop dezvoltarea capitalului uman in Statul Qatar  prin intermediul celor trei piloni ai sai: educatie, cercetarea stiintifica si dezvoltarea comunitatii. “Orasul Educatiei” este creat pentru a fi un centru de excelenta in educatie si cercetare ce va ajuta la transformarea Statului Qatar intr-o societate bazata pe cunoastere. Campusul vizitat de Principesa Margareta si Principele Radu cuprinde mai mult de 1000 de hectare si gazduieste institutiile membre ale Fundatiei Qatar, inclusiv filiale ale unor universitati internationale precum Cornell Medical College, Texas A&M University, Georgetown University, Northwestern University.

  Astazi Altetele Lor Regale vor vizita Canalul de Televiziune Al Jazeera. Aceasta televiziune, infiintata in anul 1996, este considerata in lumea araba ca fiind o sursa de informare sigura din acest motiv este probabil cel mai urmarit canal de stiri din Orientul Mijlociu. Al Jazeera a introdus un nivel al libertatii de exprimare la televiziune care nu exista in multe dintre tarile din regiune.

  Ieri Altetele Lor Regale au vizitat si Muzeul de Arta Islamica din Doha. A fost primul muzeu de acest fel construit in Golful Persic. Se doreste ca acest edificiu cultural sa aduca lumea mai aproape de Doha, dar in acelasi timp sa conecteze Doha de lume. Prin viziunea liderilor sai si prin dedicatia personalului, muzeul incearca sa formeze si sa conserve o colectie care sa  reflecteze vitalitatea, complexitatea si diversitatea artelor in lumea islamica. In aceeasi zi Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat Souk Wakif, un targ traditional de mestesuguri locale.

  Altetele Lor Regale vor vizita in cursul zilei de astazi crescatoria regala de cai pur sange arab. In continuare Principesa Margareta si Principele Radu vor vizita  Proiectul “Pearl”. Acest proiect, dezvoltat de United Development Company, cea mai mare companie din sectorul privat, este o insula artificiala ce se intinde pe 400 de hectare. Proiectul va fi finalizat in anul 2011 si se doreste a fi o experienta culturala unica ce combina ce este mai bun din trecutul si viitorul Statului Qatar. 

  NU RATA

  Ai dreptul sa ai o zi trista

  Ca fiinte umane care suntem, avem dreptul sa ne gasim uneori tristi , sa nu fim suta la suta, sa nu fim continuu cu...

  Sfaturi de moda pentru femei

  In ciuda faptului ca este ceva ce toata lumea face literalmente in fiecare zi, sa-ti alegi tinuta potrivita, poate fi cea mai grea si...

  Bashar al Assad: de la student londonez la dictator acuzat de genocid

  Cele doua tabere nu pot sa cada de acord asupra viitorului lui al Assad. Acesta s-a nascut pe 11 septembrie 1965 in Siria. Era...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT