More

  Vizita in Statul Qatar

  on

  |

  views

  and

  comments

  Duminica, 1 noiembrie 2009 Altetele Lor Regale Principesa mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei au inceput vizita oficiala in Statul Qatar, la invitatia Altetei Sale Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani, Emirul Statului Qatar.

  Intalnirea Altetelor Lor Regale cu Emirul Statului Qatar a avut loc la Palatul Regal din Doha (Emiri Diwan). Discutiile au vizat dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Statul Qatar, precum si dezvoltarea relatiilor bilaterale in domeniul educatiei, cercetarii si culturii. 

  In aceesi zi Altetele Lor Regale au vizitat “Orasul Educatiei”, cel mai important proiect al Fundatiei Qatar. Fundatia Qatar este o organizatie non-profit infiintata in anul 1995 de catre Alteta Sa Seicul Hamad Bin Khalifa Al-Thani si are ca principal scop dezvoltarea capitalului uman in Statul Qatar  prin intermediul celor trei piloni ai sai: educatie, cercetarea stiintifica si dezvoltarea comunitatii. “Orasul Educatiei” este creat pentru a fi un centru de excelenta in educatie si cercetare ce va ajuta la transformarea Statului Qatar intr-o societate bazata pe cunoastere. Campusul vizitat de Principesa Margareta si Principele Radu cuprinde mai mult de 1000 de hectare si gazduieste institutiile membre ale Fundatiei Qatar, inclusiv filiale ale unor universitati internationale precum Cornell Medical College, Texas A&M University, Georgetown University, Northwestern University.

  Astazi Altetele Lor Regale vor vizita Canalul de Televiziune Al Jazeera. Aceasta televiziune, infiintata in anul 1996, este considerata in lumea araba ca fiind o sursa de informare sigura din acest motiv este probabil cel mai urmarit canal de stiri din Orientul Mijlociu. Al Jazeera a introdus un nivel al libertatii de exprimare la televiziune care nu exista in multe dintre tarile din regiune.

  Ieri Altetele Lor Regale au vizitat si Muzeul de Arta Islamica din Doha. A fost primul muzeu de acest fel construit in Golful Persic. Se doreste ca acest edificiu cultural sa aduca lumea mai aproape de Doha, dar in acelasi timp sa conecteze Doha de lume. Prin viziunea liderilor sai si prin dedicatia personalului, muzeul incearca sa formeze si sa conserve o colectie care sa  reflecteze vitalitatea, complexitatea si diversitatea artelor in lumea islamica. In aceeasi zi Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat Souk Wakif, un targ traditional de mestesuguri locale.

  Altetele Lor Regale vor vizita in cursul zilei de astazi crescatoria regala de cai pur sange arab. In continuare Principesa Margareta si Principele Radu vor vizita  Proiectul “Pearl”. Acest proiect, dezvoltat de United Development Company, cea mai mare companie din sectorul privat, este o insula artificiala ce se intinde pe 400 de hectare. Proiectul va fi finalizat in anul 2011 si se doreste a fi o experienta culturala unica ce combina ce este mai bun din trecutul si viitorul Statului Qatar. 

  Share this
  Tags

  Must-read

  Afla acum ce masuri va lua Alexandru Arsinel dupa ce a fost jefuit nu o data, ci de doua ori!

  Alexandru Arsinel are o casa la 2 Mai care, dupa ce a fost jefuita in luna ianuarie, acelasi incident nefericit i s-a intamplat si...

  Cum sa treci peste frica de-a fi singur noaptea

  Indiferent daca familia ta este in afara orasului, partenerul tau a plecat pentru noapte sau locuiesti pe cont propriu, noaptea poti fi un pic...

  Mircea Badea s-a revoltat in urma vizitei obligatorii la primarie pentru a isi inregistra fiul!

  Mircea Badea, la insistentele lui Carmen Bruma, a decis sa mearga la primarie pentru a isi inregistra fiul nou-nascut Vlad Badea Bruma. Insa acolo, prezentatorul...

  Recent articles

  More like this