Mai mult

  Vrajitorie si Magie: Tot ce trebuie sa stii

  Nu este un tip de fabula care apare doar in basme sau fantezie, dar multi oameni cred in acest tip de magie care este considerata ca o alta religie. Prin urmare, magia si vrajitoria sunt credinte si ideologii care cauta sa inteleaga cum functioneaza lumea noastra si care, in plus, creeaza o legatura puternica intre fiintele pamantesti si supraterestre.

  Pentru a intelege mai bine cum este magia si vrajitoria actuala , mai jos vom descoperi principalele caracteristici si cele mai comune tipuri de magie.

  Tipuri de magie si vrajitorie

  Lasand deoparte cele mai multe conceptii „Hollywoodiene”, adevarul este ca in intreaga lume exista multe culturi care cred in magie si vrajitorie. Si aceste credinte nu au nimic de-a face cu potiuni, vraji sau maturi zburatoare. Sunt credinte ancestrale si adanc inradacinate in traditiile unor grupuri etnice si sunt considerate religii si conceptii despre lumea noastra.

  Exista diferite tipuri de magie si vrajitorie in functie de cultura care o profeseaza, de aceea, mai jos le vom descoperi pe cele mai populare si pe cele care au cei mai mari adepti din intreaga lume.

  Samanismul

  Unul dintre cele mai cunoscute si urmarite tipuri de magie si vrajitorie actuala sunt samanii. Un saman este numele dat unui vrajitor sau unei persoane despre care se crede ca are o abilitate supranaturala si, prin urmare, are puterea de a contacta fiinte care nu fac parte din aceasta lume . Dar, in plus, au si darul de a vindeca boli, de a cunoaste viitorul etc. Sunt oameni care se afla in limb intre ambele lumi si, prin urmare, au abilitati si abilitati din afara acestei lumi.

  Figura samanilor poate fi intalnita in prezent pe multe continente ale lumii precum Africa, America, Oceania si Asia. Un saman este o persoana care, fie prin mostenire, fie prin rituri de initiere, a reusit sa dezvolte o serie de abilitati care il leaga de lumea spirituala. In multe ocazii, pentru a se conecta cu acel celalalt plan al realitatii, samanii pot consuma o substanta naturala si halucinogena care le permite sa-si deschida constiinta.

  Samanismul poate fi diferit in functie de cultura in care ne aflam. Cu toate acestea, ca puncte comune, trebuie remarcat faptul ca samanii au capacitatea de a contacta spiritele care cutreiera lumea, precum si puteri de vindecare si capacitatea de a vedea viitorul. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot intra in transa si pot avea viziuni care le permit sa ghiceasca ce se va intampla.

  Santeria

  Un alt tip de magie si vrajitorie care se practica si astazi in lume este Santeria. Este o religie originara din Africa si care, din cauza sclaviei africane, a venit in America Latina, lucru care a insemnat ca in prezent exista o fuziune a elementelor catolice si africane in aceasta religie.

  Elementele europene si africane merg mana in mana in Santeria , o religie a poporului yoruba si care cred in existenta unui Dumnezeu care poarta numele de Olodumare. Energia, care este cunoscuta sub numele de „ashe”, este puterea lui Dumnezeu care poate fi simtita in lumea noastra. La fel ca in religia catolica, in Santeria putem gasi si alte figuri precum sfintii, care sunt cunoscuti sub numele de Orishas si care pot servi drept ghid in ziua noastra.

  Santero este liderul spiritual care reuseste sa contacteze Orishas . Exista diferite rituri si traditii pentru a putea numi aceste fiinte spirituale, precum rugaciuni, dansuri, ofrande etc. De mentionat ca in Santeria exista o traditie de a oferi sfintilor sacrificii de animale.

  Voodoo

  Voodoo este un alt tip de magie si vrajitorie pe care il gasim astazi. Este, de asemenea, o religie africana care s-a dezvoltat in timpul sclaviei in care africanii erau luati din casele lor si transferati in America si Europa. Combinatia dintre credintele originale cu unele elemente straine este locul in care au fost create caracteristicile Voodoo.

  Este o religie teista (din moment ce crede in zeitati) dar si animista (din moment ce crede ca obiectele au suflet). Liderii spirituali pot ajunge la stari de transa pentru a comunica cu zeii. Este, de asemenea, un tip de religie care aduce un omagiu zeitatilor sale prin sacrificii de animale.

  Astazi exista multe tipuri de voodoo , deoarece era o religie care s-a raspandit in multe teritorii ale lumii. Cu toate acestea, legatura de unire apara ca exista o zeitate supranaturala care se ocupa de crearea universului si este imposibil sa comunici direct cu ea. Pentru a ajunge la divinitate, trebuie folositi intermediari cunoscuti sub denumirea de „loas”, care pot fi accesati prin ritualuri, dansuri etc.

  Magie alba

  Vom vorbi acum despre magia alba, astfel incat sa intelegeti la ce ne referim atunci cand vorbim despre acest tip de magie. Este o magie „buna” si care se refera la toate aceste capacitati supraterestre pe care le au unii lideri spirituali precum preoti, santeros, samani etc.

  Pentru a efectua magie alba, de obicei sunt efectuate unele ritualuri sau vraji care urmaresc atingerea prosperitatii. Ceea ce se urmareste cu acest tip de ritual este ceva pozitiv si benefic pentru cineva anume sau pentru o comunitate, prin urmare, avand un scop „bun”, magia este alba.

  Unul dintre principalele motive pentru care oamenii apeleaza la magul alb este acela de a alunga ghinionul si de a atrage bunatatea si abundenta in viata lor.

  Magie neagra

  Dar, pe de alta parte, si magia neagra, care este tipul de magie care este considerata „rea”. La fel ca magia alba, este un tip de magie care se realizeaza prin diferite vraji sau ritualuri. Dar principala diferenta este ca obiectivul urmarit de aceste rituri nu este bun sau pozitiv, ci cauta mai degraba nenorocirea sau nenorocirea unei persoane sau comunitati.

  Prin urmare, in timp ce magia alba este folosita pentru a obtine rezultate pozitive, magia neagra este folosita pentru a face rau cuiva, pentru razbunare si asa mai departe. In mod normal, acest tip de vraja se executa de obicei prin sacrificii sau ritualuri cu sange.

  Ce este Wicca?

  De multe ori cuvantul „Wicca” a fost confundat cu vrajitorie, totusi, acestea sunt conceptii oarecum diferite. Desi este adevarat ca pleaca din acelasi punct, este si adevarat ca au diferente importante care merita cunoscute.

  Pe de o parte, trebuie sa lamurim clar ca o persoana poate urma Vrajitoria, dar nu din acest motiv sa fie Wiccan. Este la fel ca o persoana crestina care poate fi una fara a fi nevoie sa fie baptist. Trebuie sa clarificam ca o persoana wiccana urmeaza o religie neopagana care a fost cultivata de Gerald Brosseau Gardner. Este un tip de religie care crede ca lumea este creata de o dualitate, ceva care este reprezentat de energia masculina si feminina, prin urmare, ei cred intr-un Dumnezeu si o Zeita.

  Astazi, Wicca este considerata o religie , lucru pe care Vrajitoria nu a realizat inca. Se apara sa duca o viata pasnica si in armonie cu Universul, se concentreaza mult pe cultul naturii pentru ca este o reflectare clara a divinitatii care exista in lume.

  NU RATA

  Cum trebuie sa lucram zona tricepsului

  Pentru definirea acestei grupe de muschi poti urma exercitii specifice, menite sa tonifieze aceasta zona. Tricepsii sunt grupe de muschi mici care pot fi...

  Lacomia presei naste Mazare, Becali si Vanghelie 

  Vreau sa scriu despre presa, dar nu despre ce se intimpla la Cotidianul. Isteria de pe bloguri si de pe forumuri este deplasata si...

  Cele mai bune idei de pozitii sexuale pentru fete

  O multime de femei vor asocia acestui subiect pozitiile sexuale misionarul sau Doggy Style. Este bine si bine, dar daca vrei sa schimbi lucrurile,...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT