Mai mult

  10 sfaturi pentru optimizarea site-ului dvs. pentru SEO

  Viteza si performanta paginii web sunt foarte importante pentru experienta utilizatorului. Daca site-ul tau este prea lent, nu vei pierde doar vizitatori, ci si potentiali clienti. Motoarele de cautare precum Google iau in considerare viteza unui site web in clasamentele de cautare, asa ca atunci cand optimizati viteza site-ului dvs., ar trebui sa luati in considerare totul.

  Fiecare milisecunda conteaza.

  Iata doar cateva sfaturi generale de optimizare a site-ului web pentru a imbunatati performanta si viteza unui site.

  1. Amanati incarcarea continutului atunci cand este posibil

  Ajax ne permite sa construim pagini web care pot fi actualizate asincron in orice moment. Aceasta inseamna ca, in loc sa reincarcam o pagina intreaga atunci cand un utilizator efectueaza o actiune, putem pur si simplu sa actualizam parti din pagina respectiva. Putem folosi o galerie de imagini ca exemplu.

  Fisierele imagine sunt mari si grele; pot incetini viteza de incarcare a paginilor web. In loc sa incarcam toate imaginile atunci cand un utilizator viziteaza prima data pagina web, putem afisa doar miniaturi ale imaginilor si apoi, atunci cand utilizatorul face clic pe ele, putem solicita asincron imaginile la dimensiune completa de la server si putem actualiza pagina. In acest fel, daca un utilizator doreste doar sa vada cateva imagini, nu trebuie sa sufere asteptand descarcarea tuturor imaginilor.

  Acest model de dezvoltare se numeste incarcare lenena. Bibliotecile de dezvoltare Ajax/web precum jQuery, Prototype si MooTools pot face incarcarea amanata a continutului mai usor de implementat.

  2. Utilizati fisiere JS si CSS externe

  Cand utilizatorul va incarca pentru prima data pagina web, browserul va stoca in cache resurse externe, cum ar fi fisierele CSS si JavaScript. Astfel, in loc de fisiere JavaScript si CSS inline, cel mai bine este sa le plasati in fisiere externe. Utilizarea CSS inline creste, de asemenea, timpul de randare al unei pagini web; avand totul definit in fisierul CSS principal permite browserului sa lucreze mai putin atunci cand reda pagina, deoarece cunoaste deja toate regulile de stil pe care trebuie sa le aplice.

  Ca bonus, utilizarea fisierelor externe JavaScript si CSS faciliteaza intretinerea site-ului, deoarece trebuie doar sa mentineti fisiere globale in loc de codul imprastiat in mai multe pagini web.

  3. Utilizati sisteme de cache

  Daca descoperiti ca site-ul dvs. se conecteaza la baza de date pentru a crea acelasi continut, este timpul sa incepeti sa utilizati un sistem de stocare in cache. Avand un sistem de stocare in cache, site-ul dvs. va trebui sa creeze continutul o singura data, in loc sa creeze continutul de fiecare data cand pagina este vizitata de utilizatorii dvs. Nu va faceti griji, sistemele de stocare in cache isi reimprospateaza periodic memoria cache, in functie de modul in care le-ati configurat – astfel incat chiar si paginile web care se schimba constant (cum ar fi o postare de blog cu comentarii) pot fi stocate in cache.

  Sistemele populare de gestionare a continutului, cum ar fi WordPress si Drupal, vor avea caracteristici de stocare in cache statica care convertesc paginile generate dinamic in fisiere HTML statice pentru a reduce procesarea inutila de server. Pentru WordPress, consultati WP Super Cache (unul dintre cele sase pluginuri critice pentru WordPress pe care Six Revisions le-a instalat). Drupal are o functie de stocare in cache a paginii in nucleu.

  Exista, de asemenea, sisteme de stocare in cache a bazelor de date si sisteme de stocare in cache a scripturilor pe server pe care le puteti instala pe serverul dvs. web (daca aveti capacitatea de a face acest lucru). De exemplu, PHP are extensii numite acceleratoare PHP care optimizeaza performanta prin caching si diverse alte metode; un exemplu de accelerator PHP este APC. Memorarea in cache a bazei de date imbunatateste performanta si scalabilitatea aplicatiilor dvs. web, reducand munca asociata proceselor de citire/scriere/acces la baza de date; memcached, de exemplu, pune in cache interogarile de baze de date utilizate frecvent.

  4. Evitati redimensionarea imaginilor in HTML

  Daca o imagine are initial dimensiunea de 1280 x 900 px, dar trebuie sa fie de 400 x 280 px, ar trebui sa redimensionati si sa resalvati imaginea utilizand un editor de imagini precum Photoshop in loc sa utilizati HTML-uri widthsi heightatribute (adica <img width="400" height="280" src="myimage.jpg" />). Acest lucru se datoreaza faptului ca, in mod natural, o imagine mare va fi intotdeauna mai mare in dimensiunea fisierului decat o imagine mai mica.

  In loc sa redimensionati o imagine folosind HTML, redimensionati-o folosind un editor de imagini precum Photoshop si apoi salvati-o ca fisier nou.

  5. Nu mai folositi imagini pentru a afisa text

  Nu numai ca textul dintr-o imagine devine inaccesibil cititorilor de ecran si complet inutil pentru SEO, dar folosirea imaginilor pentru a afisa text creste si timpul de incarcare a paginilor dvs. web, deoarece mai multe imagini inseamna o pagina web mai grea. Daca trebuie sa utilizati o multime de fonturi personalizate pe site-ul dvs., aflati despre CSS @font-face pentru a afisa textul cu fonturi personalizate mai eficient. Este de la sine inteles ca trebuie sa determinati daca difuzarea fisierelor cu fonturi ar fi mai optima decat difuzarea imaginilor.

  6. Optimizati dimensiunile imaginii utilizand formatul corect de fisier

  Alegand formatul de imagine potrivit, puteti optimiza dimensiunile fisierelor fara a pierde calitatea imaginii. De exemplu, daca nu aveti nevoie de transparenta imaginii (straturi alfa) pe care o ofera formatul PNG, formatul JPG afiseaza adesea imagini fotografice la dimensiuni mai mici ale fisierelor. Pentru a afla mai multe despre cum sa decideti intre JPG, PNG si GIF, cititi urmatoarele ghiduri:

  • Ghidul cuprinzator pentru salvarea imaginilor pentru web
  • Ghidul designerului web pentru formatul de imagine PNG
  • JPEG 101: Ghid de curs intensiv pe JPEG

  In plus, exista multe instrumente pe care le puteti utiliza pentru a reduce si mai mult greutatea fisierelor imaginilor dvs. Consultati aceasta lista de instrumente pentru optimizarea imaginilor.

  7. Optimizati modul in care scrieti codul

  Priveste codul sursa. Chiar aveti nevoie de toate etichetele pe care le utilizati sau puteti folosi CSS pentru a ajuta pe afisaj? De exemplu, in loc sa utilizati <h1><em>Your heading</em></h1>, puteti utiliza cu usurinta CSS pentru a face titlurile in cursive folosind font-styleproprietatea.

  Scrierea eficienta a codului nu numai ca reduce dimensiunile fisierelor documentelor dvs. HTML si CSS, dar face si mai usor de intretinut.

  8. Incarcati JavaScript la sfarsitul documentului dvs

  Cel mai bine este daca aveti scripturile care se incarca la sfarsitul paginii, mai degraba decat la inceput. Permite browserului sa redeze totul inainte de a incepe cu JavaScript. Acest lucru face ca paginile dvs. web sa se simta mai receptive, deoarece modul in care functioneaza JavaScript este ca blocheaza redarea oricaror ce se afla sub el pana cand se termina descarcarea.

  Daca este posibil, faceti referire la JavaScript chiar inainte de eticheta de inchidere <body>a documentelor dvs. HTML. Pentru a afla mai multe, cititi despre amanarea incarcarii JavaScript.

  9. Utilizati o retea de livrare de continut (CDN)

  Viteza site-ului dvs. este foarte afectata de locul in care se afla locatia utilizatorului, in raport cu serverul dvs. web. Cu cat sunt mai departe, cu atat mai multa distanta trebuie sa parcurga datele transmise. Mentinerea continutului in cache in mai multe locatii geografice plasate strategic va ajuta sa rezolvati aceasta problema.

  Un CDN va va creste adesea costul de operare putin mai mare, dar veti obtine cu siguranta un bonus de viteza. Verificati MaxCDN sau Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

  10. Optimizeaza Web Caching

  Impreuna cu utilizarea sistemelor de stocare in cache, ar trebui sa creati site-uri web care utilizeaza cat mai mult posibil stocarea in cache web. Memorarea in cache web este atunci cand fisierele sunt stocate in cache de browserul web pentru utilizare ulterioara. Lucrurile pe care browserele le pot stoca in cache includ fisiere CSS, fisiere JavaScript si imagini.

  In afara de elementele de baza, cum ar fi introducerea codului CSS si JavaScript care sunt utilizate in mai multe pagini in fisiere externe, exista multe modalitati de a va asigura ca stocati fisierele in cache in cel mai eficient mod posibil. De exemplu, puteti seta anteturi de raspuns HTTP, cum ar fi Expiressi Last-Modifiedpentru a reduce nevoia de a descarca din nou anumite fisiere atunci cand utilizatorul revine pe site-ul dvs. Pentru a afla mai multe, cititi despre stocarea in cache in HTTP si despre folosirea memoriei cache a browserului.

  Generati venituri cu WebFX

  Optimizarea vitezei site-ului dvs. va intareste abordarea SEO si imbunatateste experienta utilizatorului, astfel incat puteti merge mai departe cu incredere ca cuvintele cheie si continutul dvs. vor genera conversii si venituri. Incepand cu tarife intre 900 USD si 1000 USD, puteti avea acces la o echipa de experti SEO care va poate stimula afacerea si mai mult . WebFX a generat 7,8 milioane de clienti potentiali in ultimii cinci ani si putem propulsa traficul catre paginile dvs. cu serviciile noastre calificate SEO.

  NU RATA

  Sa fie printul Sebi cel care o smulge pe regina Udrea din bratele marinarului?

  De aseara incoace, toata lumea se intreaba ce naiba a provocat Razboiul Bretoanelor. EBA si Udrea, siamezele lui Basescu, isi rod acum beregatile din...

  Bloggeri de street fashion din Romania

  Despre cei mai influenti bloggeri de moda din lume - America, Franta si Anglia - am tot vorbit, iar oameni ca Facehunter sau The...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT