Mai mult

  6 motive sa fim Eco

  ,, A fi ECO ”este o tendință. Fie ca vorbim de moda, design interior, arhitectura, pasiuni, alimentatie sau actiuni zilnice, moda „verde” castiga din ce in mai mult teren. A avea un comportament prietenos cu mediul devine, pentru multi dintre noi, un stil de viata care ne aduce o multime de beneficii:

  Suntem eco si respiram un aer mai curat!

  Cu totii ne dorim un oras mai frumos si mai curat pentru noi si pentru cei dragi. Pentru a respira un aer mai curat si nu cele 280 de tone pe metru partat de praf pe care le respiram astazi, haideti sa luam eco-atitudine!

  Sa pornim cu pasi mici spre beneficii mari. Spre exemplu, prin depunerea separată a deseurilor, reducem poluarea. O alta modalitate simpla si placuta de a ne pastra orasul curat este plantarea de pomi. Fie ca facem asta singure, cu o prietena sau strangem toata familie si nu petrecem timpul intr-un mod distractiv, nu facem altceva decat sa contribuim la sanatatea noastra si a celor dragi!

  Suntem eco si salvam delfinii!

  Tuturor ne plac delfinii. Sunt niste mamifere dragute si inteligente, dar in fiecare an mor sute din cauza poluarilor. Si nu doar delfinii sunt afectati: sa demonstreze ca, in fiecare an, doar plastic ucide aproximativ 1 milion de pasari marine si 100,000 de mamifere si pesti, asta pe langa celelalte tipuri de poluare. Prin reciclarea deseurilor putem contribui la salvarea a milioane de vietati!

  Suntem eco si economisim resursele naturale!

  Modalitatile de a conserva resursele naturale sunt nenumarate, simple si la indemana oricui. De exemplu, recicland deseurile de ambalaj contribuind la conservarea petrolului, gazelelor naturale, carbunelui și copacilor, resurse care sunt de neinlocuit.

  Stiai ca sticla poate fi recilclata la nesarsit, fara sa isi piarda din calitati? Sau ca din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor, iar din 50 de PET-uri se poate face un covor? Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile interesante despre reciclarea deseurilor!

  Mai mult decât atat, iata cateva sfaturi simple pentru a reduce consumul resurselor inepuizabile: oprirea apei cand nu spalam pe dinti, stingerea calculatorului, televizorului si a luminii cand nu avem nevoie de ele, pastrarea hartiei scrise pe o singura parte si refolosirea ei etc.

  Suntem eco si ne mentinem in forma

  Ne dorim sa fim suple, gratioase si frumoase? Fiind eco, este mai usor! In drum spre munca, in loc sa ne inghesuim in mijloacele de transport in comun destul de aglomerate si pentru a nu ramane blocate in trafic zeci de minute, hai sa luam bicicleta. In afara de starea de buna dispozitie si energie pe care ni le ofera, ne ajuta sa scapam de aproximativ 300 kcal pe ora si ne fereste si de bolile de inima. Mai mult decat atat, ne lucreaza muschii picioarelor si ne tonifica abdomenul, coapsele si bratele.

  Daca inca ezitam sa ne aventuram pe bicicicleta in interes de serviciu, putem oricand transforma zilele de weekend in excursii relaxante alaturi de familie – plimbari cicliste in parcuri sau drumuri de munte si tara, menite sa ne apropie si sa creeze momente memorabile!

  Suntem eco si ne distram!

  Daca nu lasam conduse de creativitate, putem realiza pentru noi si cei dragi ceva unic folosind chiar ambalajele pe care le avem in casa! Cutia de crema se poate transforma intr-un cos pentru agrafe de birou, sticla poate deveni un admirabil obiect de design (o putem picta, umple cu nisip sau ii putem lipi diferite materiale), iar din PET-ul de la bauturile racoritoare putem confectiona un ghiveci pentru flori sau o vaza.

  In afara faptului ca reduce cheltuielile, hai sa privim aceasta activitate ca pe ceva eco-distractiv, un mod inedit si relaxant de la ne petrece timpul liber!

  NU RATA

  Venus si influentele sale romantice asupra fiecarei zodii astrologice

  Cuvintele de lauda ale multora fata de planeta Venus si influentele sale benefice pentru viata noastra romantica sunt intru totul sustinute de astrologie, fiecare...

  Case bantuite

  Unele din cele mai infricosatoare locatii din lume sunt acele case bantuite in care atat cei care locuiesc cat si cei care vin sa...

  Este Boohoo noul Asos?

  Firma britanica de moda online Boohoo are multe sanse sa devina noua favorita a sectorului modei in randul investitorilor in actiuni. Trebuie remarcat faptul...

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT