Mai mult

  Este alcoolul un stimulent sau deprimant?

  In termeni stiintifici, alcoolul se refera la o clasa de grupari hidroxil. Cu toate acestea, in utilizarea pe scara larga, termenul de alcool (etanol sau alcool etilic) se refera la elementul din bere, vin si bauturi spirtoase care produce intoxicatie.

  Consumul regulat de alcool poate duce la o toleranta crescuta, ceea ce poate duce la aparitia mai putine semne de intoxicatie. Din punct de vedere stiintific, alcoolul este clasificat drept deprimant, dar are si unele efecte stimulante initiale.

  Depresivele sunt tipuri de medicamente care pot face o persoana sa se simta mai relaxata si mai putin anxioasa. Acestea afecteaza sistemul nervos central, va incetinesc ritmul cardiac, tensiunea arteriala si claritatea mentala si va afecteaza controlul si coordonarea.

  Stimulantele, pe de alta parte, au un efect complet opus decat depresivele. Ele pot face o persoana sa se simta mai energica si mai alerta. Iti maresc frecventa sangelui si presiunea inimii. Un lucru comun intre depresive si stimulente este ca pot avea efecte daunatoare asupra corpului tau atunci cand sunt facute in exces.

  Care este principala diferenta dintre stimulente si depresive?

  Stimulantele sunt tipuri de medicamente care accelereaza organismul. Poate creste temperatura corpului, sangele, inima si ritmul respirator. Acestea va pot suprima pofta de mancare si nevoia de somn sporind in acelasi timp vigilenta, energia, activitatea fizica si jocul.

  Stimulantele pot fi droguri usoare, cum ar fi cofeina sau nicotina si chiar mai puternice droguri stradale, cum ar fi cocaina. Sunt utilizate pe scara larga atat ca medicamente eliberate pe baza de reteta, cat si ca medicamente recreative. 

  Un profesionist din domeniul sanatatii poate prescrie stimulente ca tratament pentru narcolepsie, ADHD sau chiar depresie clinica. Stimulantele prescrise pot creste dopamina cerebrala intr-un mod rapid si foarte amplificat atunci cand sunt administrate in alte doze si cai decat cele prescrise, intrerupand comunicarea regulata intre celulele creierului si creand euforie si, ca urmare, crescand riscul de dependenta.

  Cand ingerati un deprimant, va simtiti mai calm si mai relaxat sau chiar complet sedat. Spre deosebire de nume, depresivele nu te deprima. Cuvantul „depresive” subliniaza efectul pe care il are asupra sistemului nervos central. Capacitatea medicamentului de a incetini ritmul cardiac si sistemul respirator poate produce euforie intensa, mai ales daca este facut in exces. 

  Atunci cand sunt dependenti de depresive, utilizatorii doresc doar sa se relaxeze si sa stea in preajma si pot incepe sa-si piarda interesul pentru majoritatea lucrurilor, inclusiv pentru hobby-urile, prietenii si familia, si chiar pentru igiena. Incep sa dezvolte simptome foarte asemanatoare cu depresia. 

  Daca te confrunti cu dependenta de stimulente sau depresive sau cunosti pe cineva care este, ar trebui sa obtii ajutor imediat. Efectele negative ale abuzului de aceste medicamente pot fi catastrofale, ducand chiar la moarte.

  Facilitati precum Hollywood Hills Recovery ii pot ajuta pe cei care doresc sa scape de sub greutatea dependentei si sa isi inceapa viata din nou. Nu trebuie sa faci asta singur.

  Au instrumentele si expertiza pentru a te ajuta sa treci prin cele mai grele dependente. Aceasta facilitate ofera mai mult decat un loc unde sa mergeti atunci cand incercati sa rezistati tentatiei. Trateaza intregul corp si mintea, gasind cauza principala a dependentei tale. 

  Efecte stimulatoare si deprimante asupra alcoolului

  Efectele stimulatoare datorate alcoolului pot fi observate atunci cand concentratia de alcool in sange ajunge la 0,05 mg/l si pot fi inlocuite cu efecte deprimante atunci cand concentratia de alcool in sange ajunge la 0,08 mg/l. 

  Potrivit unui studiu, initial, alcoolul produce efecte stimulatoare atunci cand este ingerat, cum ar fi cresterea increderii in sine, ameteala si o explozie de energie. Mai mult, poate creste si ritmul cardiac si poate duce la agresiune in unele cazuri. Aceste efecte rezulta din eliberarea creierului de dopamina (numita si „hormonul fericirii”) dupa bautura initiala si sunt temporare.

  Dupa ce efectele stimulante dispar, alcoolul incepe sa-ti incetineasca corpul. Persoana se poate simti somnorosa, dezorientata si sedata. In doze mai mari, poate scadea nivelul de dopamina si te poate face sa te simti trist si fara speranta. Consumul de alcool rapid poate duce la efecte mai stimulatoare, in timp ce consumul lent va duce la efecte de tip sedativ.

  Efectele stimulante sunt temporare si sunt inlocuite cu efectele deprimante dupa un anumit nivel. Deci, chiar daca efectele somei cu alcool produce efecte stimulatoare in doze scurte, este clasificat stiintific drept deprimant. Efectele alcoolului variaza pentru fiecare, deoarece unii pot simti mai mult efectele stimulentelor, in timp ce unii le pot simti pe cele depresive. Efectele depind de mai multi factori, cum ar fi varsta, sexul, greutatea, toleranta la alcool si cantitatea de alcool ingerata.

  NU RATA

  Cum sa mentii flacara vie dupa casatorie

  Seducerea partenerului dvs. va poate ajuta sa mentineti flacara vie si sa intariti legatura, sa experimentati cu doua si sa deschideti usile catre experiente...

  Ce sa vizitezi in judetul Constanta in minivacanta de 1 Mai

  Sunt indragostita iremediabil de orasul meu, iar de fiecare data cand am avut ocazia sa recomand un loc din Romania, gandul m-a dus la...

  MaiMultVerde a inaugurat noi centre Cicloteque

  Pe 10 iunie, MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank au inaugurat doua noi centre Cicloteque in Bucuresti, in prezenta primarului general al capitalei, Sorin Oprescu....

  RECENTE

  PE ACELASI SUBIECT